Resor till Comosjön

Vattnet är alltid i närheten och ofta mycket synligt, när du reser till Comosjön
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Comosjön

Comosjön, som ligger i regionen Lombardiet endast ca. 50 km från regionshuvudstaden Milano, är Italiens tredje största sjö - endast Gardasjön och Maggioresjön är större. Sjön som skapats av en glaciär, är en av Europas djupaste, med ett maxdjup på hela 410 meter och ett medeldjup på 153 meter.

Comosjön bjuder på stämningsfulla städer, storslagna herrgårdar, natursköna omgivningar, goda möjligheter för vandrings- och cykelturer samt Italiens kanske vackraste stad (Bellagio). På grund av dess skönhet, har den varit ett populärt resmål för konstnärer och kulturpersonligheter och uppträder ofta som referens i litteratur och film.

I staden Como, belägen i den södra delen av sjön, kan du uppleva en charmig sjöbredd med en vacker promenad och en gammal stadsdel runt Piazza Cavour. Missa inte heller parken Giardini Pubblici, varifrån du har en enastående utsikt ut över sjön, samt silkesmuseet, Museo della Seta, där du kan lära dig mer om silkesormar och den lokala silkesproduktions historia.

I staden Tremezzo bör du ta en promenad längs Azalea Riviera - detta vidunderliga och pittoreska områder längs Comosjöns västra bredd. Det är också här du kan se sjöns största samling av villor från 1700-talet, bland annat Villa Carlotta.

I Menaggio finns det optimala möjligheter för vandrings- och cykelturer i området, samt för att åka vattenskidor, om du tycker om det. Om du vill slappna av, kan du njuta på ett av alla caféer på det centrala torget, Piazza Garibaldi.

I Varenna hittar du ett av sjöns vackraste fiskelägen, samt en lugn och avslappnad stämning, omgiven av vackra berg. Du bör också lägga vägen förbi Villa Monasteros herskapliga salonger och botaniska trädgård, samt ta en promenad på sjöpromenaden som är full av romantik.

Och sist, men inte minst, bör du besöka Bellagio, som är välsignad med ett enastående läge, omgivet av vatten på alla sidor, och ofta benämnd som en av de vackraste städerna i Italien.

>>> Få mer information om en semester vid Comosjön här

 
search map