Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Av alla Italiens sjöar är nog Comosjön en av de högst belägna. Den engelska diktaren Wordsworth blev så överväldigad när han kom hit att han kallade den ”a treasure which the earth keeps to itself”.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Om han hade besökt sjön idag hade han nog blivit chockad då den idag är långtifrån öde eller oupptäckt. Dock är sjön fortfarande omgiven av en frodig vegetation. Sjön bjuder dock på en fristad då dess romantiska hus från la belle epoquè och dess fina byar som ligger som ett pärlband mellan det djupblå vattnet och de höga bergen.

Läs mer om Comosjön

Como stad

Själva staden Como som är den största staden runt omkring sjön kanske inte hör till de trevligaste men storleken gör att man finner ett stort utbud av butiker, restauranger och underhållning. I staden finns även flera praktfulla villor från 1800-talet som vittnar om den rikedom som funnits i området genom historien. Stadens domkyrka härstammar från 1300-talet men har byggts om vid flera tillfällen. Betydligt mer spännande är den romanska Chiesa di Sant’Abbondio som bjuder på en vacker serie av freskmålningar från 1400-talet. Om man en dag vill uppleva den tunna luften så kan man ta svävbanan upp från Como till bergstoppen Brunate varifrån man har flera möjligheter för vandringsturer.

Villa Carlotta i Tremezzo

I den lilla staden Tremezzo finner man den största samlingen av praktfulla villor som sjön kan erbjuda. Strax utanför staden finner man Villa Carlotta som byggdes av en preusisk prinsessa som gåva åt hennes dotter Carlotta. Idag fungerar villan som museum för skulpturer från 1700-talet. Även om man inte är intresserad av barock konst så är villans 14 hektar stora park värd hela biljettpriset.

Sjöns centrala knutpunkt

Strax norr om Tremezzo finner man Menaggio som är en perfekt utgångspunkt för vandrings- och cykelturer i området. Här är det också möjligt att åka vattenskidor eller bara ta det lugnt och slappna av på något av de många caféerna på det centrala torget Piazza Garibaldi. Ovanför Menaggio på den östra sidan av sjön ligger Varenna med sina förgglada hus och branta gator.

Kanske Italiens vackraste stad

Bellagio har kallats för Italiens vackraste stad. Om det är sant eller ej får var och en själv bedömma, men ingen kan säga annat än att staden är otroligt praktfull. Här präglas stadsbilden av vackra hotell från fin de siècle, storslagna villor som ofta varit bebodda av europeiska monarker, vackra blomsteruppsättningar och utsökta restauranger. Även om staden är en av de mest besökta turist attraktionerna vid sjön så lever den i allra högsta grad fortfarande sitt eget liv.

Dölj texten
 
 
search map