Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castellaro Lagusello är en av de vackraste medeltidsstäderna i Italien och som dessutom är klassificerad under "I Borghi piu belli d┬┤Italia". Staden ligger i det härliga vinområdet Colline Moreniche endast ca. 10 km söder om Gardasjön och ca. 30 km från Verona och Mantova.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Att området är i stort sett helt okänt i Sverige, trots närheten till Gardasjön är nästan ofattbart och det är otroligt att man fortfarande kan hitta små orörda pärlor av denna kaliber så nära några av norditaliens absolut största turistmagneter.

Här befinner vi oss långt ute på landet mellan böljande vinmarker och spännande restauranger som i sig gör hela resan värd.

Läs mer om Castellaro Lagusello

Centrum i den lilla staden är Castellaro-slottet som byggdes omkring år 1100-1200 och som alltid varit centrum för de lokala tvisterna mellan Verona och Mantova. Staden ligger på en liten kulle med en fantastiskt vacker sjö åt söder som dessvärre är privatägd och som därför inte kan besökas.

Under 1600-talet förlorade slottet sin karaktär som försvar och idag fungerar det som ett viktigt element i den ytterst pittoreska lilla staden med trevliga små restauranger och privata hus.

Castellaro Lagusello är en fantastisk utgångspunkt för en härlig vistelse i lugna omgivningar med korta avstånd till precis allting. Det är endast få kilometer till närmaste motorväg så en dagstur till Venedig är absolut en möjlighet. I övrigt ligger Gardasjön, Verona och Mantova under en halvtimmes biltur från staden precis som det kända vindistriktet Valpolicella som nås på under en timme. Men de mest upplagda utflyktsmålen är utan tvekan de övriga små medeltidsstäderna i området och här kan vi varmt rekommendera Valeggio sul Mincio, Volta Mantovana, Borghetto, Monzambano och Solferino för att bara nämna några.

Dölj texten
 
 
search map