Omdömen från Hotel Britannia Excelsior

Ska jag hoppa i poolen eller segla till Bellagio? :-)
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Britannia Excelsior

Läs personliga omdömen av Hotel Britannia Excelsior som ligger vid Comosjön. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Britannia Excelsior. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Rustikt hotell

Hotel Britannia är ett stort ställe som uppfattas lite hektiskt vid ankomst, det är mycket som händer i receptionen, som konstant är efter och inte så bra på engelska.

Beklagligt att man väljer hotell med parkering och så finns det ingen parkering vid ankomst.
Vi blev hänvisade till en offentlig gratis parkering en bit från hotellet.

Beklagligt att man först efter ankomst blir uppmärksammad på att det kostar pengar att besöka hotellet pool. Det var bland annat därför vi köpte till en all-inclusive för 24 euro per person, det kan dock rekommenderas, full valuta för pengarna. Hade bara varit bra att vara informerad om detta på förhand.

Vi besökte bland annat den ena a la carte restaurangen flera gånger, där man själv väljer vin, förrätt, huvudrätt, dessert. Det var en rikrigt härlig upplevelse att njuta av maten här, med utsikt över sjön.

Comosjön som semester-destination

Vackra omgivningar som är spännande att utforska.

Vi åkte till Milano den ena dagen, en trevlig upplevelse.
Tag flygbåten till Como stad, den tar cirka 40 minuter, och tillbaka med linjefärjan (90 minuter). Från Como med snabbtåg till Milano Centrale, ej regionalråg som tar för lång tid.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet

Har aldrig varit på en plats där receptionen inte hälsar då man går förbi.
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Comfort
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Rimligt

Läget - riktigt gint och inte något problem med trafik utanför hotellet. Gratis parkering begränsad under högsäsongen.

Reception - riktigt bra. Snabb incheckning, info gällande hotellet och all inclusive konceptet, handdukar vid poolen etc.

Rummen var stora och rymliga. Ok faciliteter i rummen. Städning var primärt av golv. Byte av lakan och handdukar fick man be om.

Restaurangen var mycket full på morgonen och ibland också på kvällen. Kvaliteten på frukosten - dålig och man skulle ha tur för att få någon frukt. Lunch var generellt den bästa måltiden. Middagarna var ok. Pizzorna var väldigt goda. Generellt mycket enformig mat med lite för mycket fabrikat. Servitörerna var stundtals mycket belastade, stressade och inte så trevliga.

Poolfaciliteter - bra.

Bar - ok.

Sammanfattning:
Hotellet är välbesökt. Vi vill inte komma tillbaka baserat på kvalitet i förhållande till pris.

Comosjön som semester-destination

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Deluxe
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Välj detta hotell om du tycker om chartersemester och britter

Utsikten till Bellagio var fantastisk - och rummet ok - men utöver det har jag inget positivt att säga om detta hotell!! Det var fullt av brittiska charterturister, med en genomsnittsålder på 65 år. Frukosten var så ringa, att vi inte hade lust att äta något. Det var inget italienska överhuvudtaget... dessvärre var vi tvugna att köpa till all inclusive då vi gärna ville ha ett rum med balkong - och kvällsmaten var också dålig. Salen vi åt i verkade mer vara en matsal än en italiensk restaurang. Deras bar var kall och intetsägande. Poolen var en besvikelse - såg väldigt läcker ut på bilderna, men det var bara en pöl på sjön som var proppfull med människor. Därutöver ligger hotellet på en mycket trafikerad väg, så man kan känna sig lite inlåst. Vi hade dock några bra dagar, då vi bland annat körde upp i bergen, och hamnade vid Lago Maggiore. Det kan rekommenderas.

Comosjön som semester-destination

Ta en tur upp i bergen, kör till Pigra och ta en tur med linbanan.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Deluxe med balkong & sjöutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Hotel Britannia Excelsior

Ett ok hotell med ok personal, men har aldrig fått så dålig mat...

Comosjön som semester-destination

Otroligt vackert, men där händer absolut ingenting.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Comfort
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Hotel Britannia Excelsior

Vi hade dessvärre en defekt aircondition vilket vi sa till dem varje dag. De lagade den inte. Därför sov vi inte bra. Det är ett stort minus.

Comosjön som semester-destination

In-Italias kommentar

Hej Claus. Jag är ledsen över att höra att ni inte sov bra. Ni är alltid välkomna att kontakta oss under er resa, om det skulle uppstå problem som hotellpersonalen inte löser - så kan vi försöka göra något åt det med en gång. Ha en fortsatt bra sommar, mvh Allan, In-Italia.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Deluxe med balkong & sjöutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vacker utsikt - men ringa service och dålig kvalitet

Vi har åtskilliga gånger tidigare bokat hotell och lägenhet genom In-Italia, och varit ganska tillfredsställda, men denna gång blev vi ganske besvikna.

Då vi ankommer till hotellet har de inte koll på vår bokning, trots att vi hade med vår voucher. Vi var tre personer (två vuxna och en tonåring), och de har inte reserverat ett 3-personersrum till oss. Efter en längre diskussion med personalen, hittar de - något motvilligt - ett rum med en extrasäng til oss, som det dock knappt finns plats till i rummet. Receptionistens service vid ankomsten och vi andra förfrågningar under vår 10-dagarssemester, var generellt dålig.

Vi hade bokat ett deluxerum med sjöutsikt. Sjöutsikten var det inte något galet med, men städningen var sparsam, handdukarna byttes en gång, och lakanen byttes inte under de 10 dagarna. Deluxeelementet var svårt att hitta, bortsätt från utsikten.

De sämsta var dock, att vi hade bokat hotellet med all-inclusive (det var helt enkelt inte möjligt att boka det utan då vi bokade resan). All-inclusive inkluderade i detta fall tre måltider om dagen i det ringaste kök vi någonsin upplevt i Italien. Ja, det är faktiskt svårt att tänka sig, att man kan äta mat av så dålig kvalitet i Italien. Så ja, det var en all-inclusive restaurang man inte ville äta i, vilket resulterade i att vi åt ute på andra lokala restauranger de flesta kvällar. En dyr lösning.

Hotellet marknadsförs också med fri parkering, där de dessvärre endast har 10 platser till ett mycket stort hotell. Därefter hänvisas man till en offentlig parkeringsplats som är gratis, men här är det många andra gäster vid sjön som kämpar om platserna, och därför är där inte alltid ledigt.

Det bästa med hotellet var egentligen deras infinity pool, som man kan se på bilderna. Läcker pool med utsikt på första parkett över sjön, bra service från poolpersonalen och härligt svalt badvatten. Här ska man dock stå i kö på morgonen för att få plats.

Allt i allt, är det ett mycket stort hotell som säljer sig på grund av läget vid Comosjön, och med den fina poolen. Allt det andra man betalar förhållandevis mycket pengar för, lever varken upp till pris eller våra förväntningar på service.

Comosjön som semester-destination

Comosjön är absolut en av de vackraste plaster vi har sett och upplevt. Vi kan framförallt rekommendera att man tar turen förbi städerna Bellagio och Menaggio.

In-Italias kommentar

Hej Michael. Tack för ert omdöme. Jag är väldigt ledsen över att höra, att hotellet inte levde upp till era förväntningar, och att ni inte fick ett bra välkomnande. Personalen brukar annars vara serviceminded och professionella - så jag undrar om ni olyckligtvis har mötts av en oinformerad nyanställd eller om ni kom vid ett kaotiskt ögonblick i receptionen. Det beklagar jag. Det är lite olika, från hotell till hotell, hur ofta de byter lakan och handdukar - och vid längre vistelser kan man som regel alltid be personalen om det uppstår extra behov. Jag beklagar också, att ni inte tyckte att kvaliteten på maten var bra nog, vilket är riktigt trist. Jag har själv ätit i restaurangen och var inte superimponerad över den, men tyckte att den var acceptabel. All-inclusive är som oftast turistmenyer, där det är mer fokus på kvantitet än kvalitet - och dessutom är en uppfattning om matkvalitet också mycket individuell. Jag är ledsen att den inte höll den standard som ni förväntade er. Det är sant, att det inte finns många p-platser på hotellet, men det är också sant att det i vår beskrivning står, att de fördelas efter först-till-kvarn-principen. Härligt att höra att ni uppskattade poolen och utsikten. Tack för att ni tog er tid att svara oss - ert omdöme är till stor hjälp. De bästa hälsningarna, Allan, In-Italia.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Deluxe med sjöutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk utsikt

Comosjön som semester-destination

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Comfort med balkong & sjöutsikt
Dubbelrum Deluxe
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Superläge och utsikt

Verkligen vacker utsikt från rummen mot sjön. Vi hade ett jättestort rum med massor av plats till en familj på 4 år. Bra pool-faciliteter, som dock till tider var tämligen crowded, och har endast öppet i tidsrummet 10-18.
Vi hade köpt till All Inclusive, med det kan inte rekommenderas så restaurangen är mycket stor och där är allt för många människor, och kvaliteten på maten är inte särskilt hög. Man sitter också inne vid alla måltiden, det hade varit skönare att sitta ute när det är så härligt väder.

Comosjön som semester-destination

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Deluxe med balkong & sjöutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vacker utsikt men ringa frukost

Vi hade bokat 2 nätter på ett Comfort-rum till 4 personer utan sjöutsikt (utsålt stod det), men blev positivt överraskade och lite förvånade över att vi ändå fick ett rum med sjöutsikt. Fantastiskt vacker utsikt över till staden Bellagio, som verkligen är värt ett besök. Dock ska man räkna med att där är mycket stök från gatan, när du sitter på balkongen och njuter av utsikten. Vi hade inkl. frukost med detta kan inte rekommenderas, och vi vill inte ens tänka på om vi hade bokat halvpension... Maten var industriell, smakade dåligt och på inget sätt inbjudande. Den andra morgon valde vi att äta frukost på ett annat ställe på vår väg vidare söderut. Vi tröstade oss med att vi inte hade bokat hela semestern på detta hotell.

Comosjön som semester-destination

Comosjön är vackert och charmigt. Vi hade en fantastisk körtur runt sjön. Speciellt städerna Bellagio och Menaggio är värda besök.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Comfort
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fint hotell och härligt poolområde

Hotellet är fint, och där är massor av personal till gästerna. Härlig takterrass och utmärkt poolområde. Dessvärre är där mycket trafik precis utanför hotellet, då huvudvägen längs Comosjön ligger här, och många turistbussar då passerar här. Det är lite farligt att korsa vägen för att komma till poolen. Det är inte ett bra hotell om man har mindre barn.

Comosjön som semester-destination

Det är otroligt vackert med massor av charm och en fantastiskt utsikt över sjön. Området har inte blivit invaderat av en massa tingel-tangel butiker och gatuhandlare, men där finns många trevliga små restauranger längs sjön.

Hotel Britannia Excelsior
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel Britannia Excelsior
Dubbelrum Comfort
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Hotel Bazzoni & Du Lac

Tremezzo, Lombardiet

Hotel Lario

Tremezzo, Lombardiet

Grand Hotel Imperiale

Moltrasio, Lombardiet

Rekommendationer till dig

Hotel Porto Roca

Monterosso, Ligurien

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Lombardiet

Grand Hotel Gardone

Gardone Riviera

Residence Villa Maria

Desenzano del Garda

search map