Semesterbostäder & hotell i Vezzano Ligure

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vezzano Ligure är en liten stad med ca. 7000 invånare. Den gamla stadsdelen ligger på toppen av en kulle och har en fin utsikt över den dal där Varafloden möter Magrafloden. Innanför stadsmurarna i denna medeltisby, möttes adelsfamiljer, pilgrimmar och handelsresande från hela världen eftersom pilgrimsvägen Francigena, som förbinder Canterbury med Rom, gick förbi här.

Gå en tur på de smala gatorna, besök det femkantiga tornet, och njut av lugnet som sänker sig över dig. Det är cirka 7 km till närmaste strand, och det finns därför bra möjligheter att kombinera kultur- och naturupplevelser med avslappning vid vattnet under solens strålar.

Karta över Vezzano Ligure

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell och semesterlägenheter i Vezzano Ligure

På In-Italia kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Ligurien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Vezzano Ligure under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Ligurien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Pisa flygplats ligger närmast Vezzano Ligure, men också Genova flygplats samt flygplatsen i Florens ligger inom rimlig räckvidd. Många stora och små flygbolag håller till på dessa flygplatser, och det är därför som regel inte särskilt svårt att hitta en flygförbindelse hit från Skandinavien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på In-Italia. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Det är en fördel att ha en hyrbil, om semestern går till en av Liguriens charmiga småstäder, det gäller även Vazzano Ligure, då närmsta station ligger i 4 kilometer nedför berget. Från tågstationen finns förbindelser till bland annat La Spezia, Parma och Florens. 

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Beställ din resa till Ligurien som ett samlat paket 

På In-Italia har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som In-Italia har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Läs mer om paketresor till Ligurien med In-Italia här

Läs mer om Vezzano Ligure

Restauranger och butiker

I den gamla staden på toppen, finns endast några få, men bra restauranger. Har du en bil, är det lätt att åka till La Spezia där urvalet är stort. Likaså finner du här supermarknader och butiker.

Utflykter

I Vezzano Ligure har du en bra utgångspunkt för att utforska Liguriens största sevärdheter, som t.ex. Cinque Terre. Samtidigt bor du inte heller långt från berömda kulturstäder som Lucca, Viareggio och Pisa i nordöstra Toscana.

Det avgår tåg till Le Cinque Terre, som nästan är ett måste att uppleva, när du bor så nära inpå. De fem små fiskestäderna är upptagna på UNESCOs världsarvslista, och därtill kommer den omrkingliggande nationalparken. Många resor också hit för att ge sig iväg på vandringsturer mellan städerna och för att kombinera naturupplevelser med den unika stämning som råder på städernas små gator och torg.

Utöver dessa fem berömda småstäder, vill vi också rekommendera dig att spendera tid på att utforska några av alla de andra trevliga städerna i bergen vid kusten. Här finns massor att se för dig som är historiskt intresserad, liksom du naturligtvis också kan njura gott på de små, spännande restaurangerna.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Dölj texten
 
 
search map