Hotell i Ventimiglia i Ligurien

Casa Lorenzina Bed & Breakfast

Pier jublar - tillsammans med en gäst - över sin egen tomatproduktion Frukost på Casa Lorenzina B&B Pier på trapporna tillsammans med en gäst Avslappning i skuggan på Casa Lorenzina B&B Soldnedgång med mjuka färger Solnedgång med starka färger Familjerum med kökshörna Familjerum med kökshörna Familjerum med kökshörna Dubbelrum Dubbelrum Dubbelrum
 
Casa Lorenzina Bed & Breakfast är inte tillgänglig i dagsläget
Casa Lorenzina Bed & Breakfast är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ventimiglia här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Omgivningarna på Casa Lorenzina är vackra med en frodig Medelhavs-vegetation, som ger luften en doft av södra Europa. Utöver den lokala naturen, har Pier själv anlagt en exotisk trädgård vars plantor och blommor är rätt ovanliga i detta område - trots att folk i området länge har odlat blommor från världens alla hörn.

Du bor nära staden, men ändå helt för dig själv

Casa Lorenzina ligger cirka 2 km från Ventimiglia, dit du snabbt kan ta dig för att smaka på de lokala specialiteterna, eller shoppa på den lokala marknaden. Du har också rätt kort till Frankrikes Côte d'Azur, vars trevliga kuststäder - bland annat moderna Monaco och storstaden Nice - ligger precis på andra sidan gränsen. Du kommer heller inte att sakna utflyktsmöjligheter på den italienska sidan av rivieran, där städerna kanske är mindre berömda, men inte nödvändigtvis mindre trevliga - framförallt om du kör lite bort från havet i riktning mot de Liguriska Apenninerna, t.ex. till Apricale eller Triora.

Pier Carlos stil är Casa Lorenzinas stil

Stilen på Casa Lorenzina är lite rörig - här råder lite kaos, men i kombination med massor av hjärtlig värme. Inredningen är varm och intim - längs trapporna i huset hänger tavlor på gamla filmstjärnor, och foton från platser ägaren Pier Carlo besökt genom åren. Tycker du om välorganiserade businesshotell, ska du nog inte besöka Casa Lorenzina, men om du gärna vill uppleva en äkta och rustik livsstil, så är detta platsen för dig!

Om du är van vid italienska frukost, så kommer du få dig en överraskning - till och med tyskarna kommer bli imponerade, för här får du smakupplevelser som endast äkta, sund och färsk mat kan ge dig. Och dessutom får du stifta bekantskap med nya läckerheter som du säkert aldrig tidigare smakat. Pier Carlo är en god värd, som gärna förbereder en drink medan solnedgången målar havet i alla möjliga färger. Och en enklare måltid baserad på hans egna råvaror i kombination med vad slaktaren erbjuder för dagen, kan han också ordna till. Att köket är så kaotiskt, och redskapen flyttar runt, och värden aldrig slutar att prata... det tillhör upplevelsen. Om du också läst på något ställe, att Pier röker som en skorsten, så kan vi med glädje upplysa dig om att han har slutat med det - både för din och sin egen skull. Han tillåter dock sig själv två cigaretter om dagen: en efter lunch, och en efter middag.

Läs mer om Casa Lorenzina Bed & Breakfast

Nära till både stränder och städer

Allt detta hittar du inom en kort biltur från de mest förtrollande städerna på franska Côte d'Azur, t.ex. Monte Carlo, Nice och Cannes. För att komma till den närmaste offentliga stranden med småsten (ca 900 meter), ska du korsa huvudvägen och följa en liten stig. Om det däremot är en sandstrand du är ute efter, kan du promenera längs landsvägen mot Ventimiglia stad, cirka 1 km, och därefter följa trapporna ner till den vidunderliga barnvänliga sandstranden. Stället har cykeluthyrning, om du vill ut och upptäcka området - du kan dock gå till Ventimiglias centrum, även om det kräver lite kondition och en halvtimmes promenad.

Rymliga rum med havsutsikt

Rummen är alla inredda med TV och DVD-spelare och ett stort urval av filmer. Här finns också privat badrum med toalett och hårfön. Det finns två rum med havsutsikt, eget bad och plats för upp till tre personer (dubbelsäng och extrasäng), samt ett familjerum - också med havsutsikt - där du hittar extra gott om plats till de minsta i i familjen om du reser med barn som är vana vid branta sluttningar.

Vi rekommenderar att du ankommer i bil, då det inte finns någon offentlig transport som går till Casa Lorenzina (som ligger tämligen isolerat). Vi vill också uppmärksamma, att stället inte lämpar sig till familjer med små barn, samt till personer med rörelsehinder, då det är branta trappor både inomhus och utomhus.

Dölj texten
 
 
search map