Semesterbostäder & hotell i Triora

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vill du komma bort från turistområderna längs den italienska rivieran, så rekommenderar vi att man tar en utflykt till byn Triora. Den lilla medeltida bergsbyn Triora som är på listan över de vackraste medeltida byar i Italien, ligger inte långt från Sanremo. För att komma dit ska man köra på huvudvägen vid Arma di Taggia och ca. en halv timme upp över bergen. Triora ligger inne i Argentina dalen och härifrån är det en fantastisk utsikt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byn kallades för häxornas by då det just precis var här som inkvisitionen under 1500-talet brände häxor innanför borgens tjocka murar. Denna hemska tid står i stor kontrast till den charmerande by med stor gästfrihet som man idag möter.

Läs mer om Triora

År 1000 bestod Triora av fem fort men idag har Triora endast ett av sina fort kvar, Castello-fortet. Byn är bilfri och rymmer flera portar, tunnlar och en stor kyrkgård framför huvudkyrkan ”La Colleggiata”. De smala och brolagda gatorna tillsammans med arkitekturer från flera perioder, gör denna gamla by till ett charmerande ställe att besöka och man får snabbt känslan av att stället är taget ur en historisk film från 1400-talet. Idag bor här tvåhundra människor men under sommarperioden är det många som kommer hit upp för att njuta av de lite svalare sommarnätterna.

Landsbyns museum är värt ett besök. Här kan du se de tortyrredskap som användes mot de kvinnor som man menade hade kontakt med djävulen.

Dölj texten
 
 
search map