Omdömen från Hotel Grande Albergo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Grande Albergo

Läs personliga omdömen av Hotel Grande Albergo som ligger i Cinque Terre. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Grande Albergo. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Hotel Grande Albergo

Hotel Grande Albergo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Grande Albergo
Dubbelrum (deluxe) m. havsutsikt från sidan
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Baren som lå ved poolen overholdt ikke åbningstiden.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Cinque Terre med bas i Sestri Levante

Vi var tre norska par som reste ner till Italien för att njuta av vandringar i Cinque Terre. Med bas i Sestri Levante var det lätt att komma till utgångspunkten för vandringarna med tåg. Eftersom inte alla av oss gick alla stigarna mellan byarna, var det toppen att bo i en så pass stor stad som Sestri Levante där det fanns möjlighet att passera tiden på andra sätt. Stranden låg precis intill hotellet och vi värdesatte verkligen att kunna ta ett morgondopp innan frukost. En heldag på stranden med solsängar och parasoll kostade 25 Euro, halvdag 15 Euro. Vi hade de Luxe-rum med havsutsikt åt sidan, och det stämde verkligen att vi kunde njuta av utsikten. Rummen var okej, med bra städning och bra storlek på badrummet. Minibaren på rummet bra bra för att kylna ner drycker. Frukosten var bra, bl.a. med mycket frukt. Stekt ägg och bacon var emellertid inte med på frukostmenyn.
Kvaliteten på wifi var inte bra. Totalt sätt sätter vi stort värde på vår vistelse på Hotel Grande Albergo. Vi har använt oss av In-Italia riktigt många gånger och upplever alltid toppservice!

Rekommendationer till andra gäster

Vi flög till Pisa, och tog tåget därifrån till Sestri Levante. Då vi blev utsatta för ficktjuvar på stationen i Pisa vill vi verkligen understryka att ni ser till era värdesaker. Speciellt då man går på tåget och där är mycket trängsel - det är då ficktjuvarna passar på. När det gäller "The Blue Trail" är det fortfarande så att "Kärleksstigen" är stängd, men det finns en alternativ stig över berget. Man kan heller inte gå direkt från Manarola till Corniglia utan man måste gå vi Volastra.
Vägen mellan Manarola och Corniglia var definitivt den jobbigaste, speciellt då det var varmt.
När det gäller restauranger var det tydligt att kalvkött var mycket populär i Liguria och vi fick smala många goda kalvrätter på flera restauranger.
Annars var det trevligt att använda baren på takterrassen med pool, fantastisk utsikt och en väldigt trevlig bartender, Andrea.

Hotel Grande Albergo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Grande Albergo
Dubbelrum (deluxe) m. havsutsikt från sidan
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Vackert ställe!

Vi hade härliga dagar i Sestri Levante på hotell Grande Albergo. Mysigt hotell, väldigt centralt både till stad och strand. Vi hade flera fina matupplevelser i staden. Kan rekommendera restaurangen Verve på strandpromenaden, och restaurangen Castelli uppe på höjden. Under vår vistelse åkte vi också på utflykt till Portofino. Tåg till Santa Margherita och vidare med båt. Tillbaka på egen hand då det var för mycket vågor. Portofino var vackert! Som tidigare är vi nöjda med In-Italia. Det var också det som rekommenderade Sestri Levante som en kombination med vackra Stresa. Mvh Heidi och Per Bjarne från Fredrikstad.

Hotel Grande Albergo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Grande Albergo
Dubbelrum (deluxe) m. havsutsikt från sidan
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Lata dagar i Sestri Levante

Vi bodde på Hotel Grande Albergo 10 nätter i juli/augusti. Var mycket nöjda med rummet, rymligt, rent och snyggt. Mycket vänlig och serviceinställd personal som var hjälpsamma med att rekommendera och boka bord på restauranger till oss (det var mycket populärt att gå på restaurang - i alla fall på helgerna - så vi tyckte det var säkrast att boka i förhand). God frukost för att vara italiensk, med bröd, skinka och ost + yoghurt och frukt i tillägg till kakbordet och croissanter som ofta kännetecknar italiensk frukost. Bar och poolområdet på taket var helt okej, men vi föredrog att gå till stranden, även om det kostade att hyra solsängar där (30 Euro för två solsängar och parasoll). Trevlig bar på markplan där vi ofta tog ett glas vin i väntan på att gå ut på middag, eller när vi kom tillbaka efter middagen. I det hela ett väldigt trevligt uppehåll på ett flott hotell mitt i Sestri Levante. Var lite skeptisk i början, på grund av tidigare recensioner, men de negativa kommentarerna förstår jag helt enkelt inte var de kommer ifrån. Vill absolut rekommendera detta hotell till andra! :) Det enda negativa var wifi som var dålig på andra vångingen, men fungerade på 1 våningen, så det är bara en bagatell i sammanhanget.

Rekommendationer till andra gäster

Restauranger att besöka:
L'Isola: 5-10 minuters promenad längs strandpromenaden i motsatt håll från centrum. Fantastiskt god mat från havet, om mycket valuta för pengarna. Vi var chockade över de låga priserna, och den höga kvaliteten. Väldigt trevlig service och atmosfär. Hemlagat och egenfångad fisk. Hummern var något av det bästa jag ätit!
Balin Cuisine: Måste boka bord i förhand. Förtjänar en Michelinstjärna. Fantastisk mat, intim och mysig restaurang, helt enkelt njutbar. Lite dyrare, men inte alls avskräckande. Spara plats till efterrätten med frukt, bär och maräng - himmelsk!
El Pescador: Fiskrestaurang med vackra lokaler och god atmosfär. God mat och charmig service.
Il Polpo Mario: Bästa tonfisken jag ätit! Vi snubblade bara på detta ställe och blev mycket imponerade. Rekommenderar att be kyparen (de som pratar engelska) om dagens - det visade sig vara ett mycket bra val. :)

Vi använde appen Tripadvisor, och den gjorde oss inte besvikna!

Hotel Grande Albergo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Grande Albergo
Dubbelrum (standard)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Var aldrig där.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Kanonhotell precis vid stranden i trevlig stad.

Hotellet: i bra skick, bra service, läcker roof-top pool. Enda minuset var frukosten, där vi gärna hade sett lite färsk frukt.
Toppenläge: precis vid stranden och strandpromenaden (50 meter till vattnet), nära stadens restauranger, gågator m.m
Staden: riktigt trevlig stad med gågata, vacker promenad och både privata och offentliga fina stränder.

Hotel Grande Albergo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Grande Albergo
Dubbelrum (standard)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Frukosten drar ner betyget, men mycket god kvällsmat.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bra beläget hotell med fin service

Vi hade nöjet att bo 9 dagar på Hotel Grande Albergo som är ett bra hotell som är välhållet, och har trevlig personal.
Vi hade på förhand bokat liggstolar via email till hotellet, och hade fått bra platser på hotellets egen strand. Priset för 2 stolar och ett parasoll var 28 euro om dagen om man bokade i förtid. Vi nyttjade hotellets parkering för 10 euro om dagen - det är nödvändigt då alla offentliga p-platser vid stranden kostar 1,5 euro i timmen.
Hotellets frukost är god med många valmöjligheter - och är frisk efter italienska mått mätt

Rekommendationer till andra gäster

Vi besökte akvariet i Genova som har ett stort urval av fisk, delfiner, sälar, sjökor och liknande. Vi nyttjade oss av en heldagstur till sjöss till Portovenere och fick ett intryck av Cinque terre från havssidan.

Hotel Grande Albergo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Grande Albergo
Superior-rum med balkong
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Fritt wifi men dålig uppkoppling
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Hotel Grande Albergo

Allt fungerade perfekt. Vänlig och bra service (andra gången vi besökte hotellet).

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2013
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Lars och Ingela från Smygehamn i Sverige bodde på Hotel Grande Albergo i Sestri Levante från den 23. till den 29. september 2012.

Jo tack det var mycket bra.

Lite synpunkter:

Hotellet:
Bra hotell med bra läge. Endast 10 minuters gångväg till tågstationen och ungefär lika mycket för att komma till själva centrum av den gamla delen. Något enkelriktad frukost men för övrigt bra. Mycket trevlig och hjälpsam personal. Vi fick en läcka på ett varmvattenrör i taket på badrummet, så i princip stod halva vårt hotellrum i vatten när vi kom hem första dagen 24/9. Vi fick genast ett nytt och större rum. En plåga under hela veckan var myggen som fanns i stora mängder. De kom troligtvis från parken bakom hotellet.

Sestri Levante:
Mycket trevlig liten och mysig stad. Många bra restauranger och härlig strandpromenad. Restaurangerna ”Angiolina” eller ”El Pescador” kan vi rekommendera.

Cinque Terre:
Enormt fint och trevligt. Vi hade oturen att det regnade mycket på nätterna vilket gjorde att det blev jordskred. De stängde då av alla vandringslederna ?. Via del Amore var avstängd hela veckan, men sträckan Monterosso-Vernazza-Corniglia gick vi ( trots att den egentligen var avstängd). Vi hade ju detta som mål och det var många mer än oss som gick den sträckan. Vi blev helt förälskade i Vernazza – vilken underbar by! Vi gjorde rätt snabbt Cinque Terre så vi passade på att göra lite annat också.

Endags utflykt till Genua:
Tåg från Sestri levante – Genua Brignole (20 minuter gångväg från gamla stan). Resan tog drygt 1 timme enkel resa. Den gamla delen är helt underbar med smala gränder, mycket affärer och restauranger. Bra stad för shopping ?

Endags utflykt till Pisa:
Tåg från Sestri Levante – Pisa Centrale (20 minuter gångväg till lutande tornet). Ett intercity tåg som gick direkt och inte stannade mer än på vissa stationer. Resan tog 1 timme och 10 minuter enkelresa. Inte så mycket att se förutom tornet och katedralen, men det stod på vår ”göra lista”. Restaurangerna uppe vid det lutande tornet hade hyfsade priser trots att de låg så nära sevärdheterna.

Portofino:
Bil till Portofino ca. 40 minuter. Mycket vacker liten fiskeby, ganska lätt att hitta parkering (säkert för att det regnade den dagen vi åkte dit). Kan tänka mig att det kan vara svårt annars med långa bilköer och svårt med parkering. DYRT!! 15€ för en Espresso och en Cappucino med en liten kaka (men det visste vi om).

Övrigt:
Den totala upplevelsen och intrycket var mycket bra av hela resan. Vi hade först planerat att köra bil hela vägen ner från Malmö, men ändrade oss till flyg istället. Vi tog Norweigan till Milano Malpensa och hyrde sen bil där. Vi hade en GPS med oss hemifrån och det gick mycket lätt att ställa in Sestri Levante och gatuadressen till hotellet. Vi kom direkt på hotellet när vi var framme. Bilresan Milano- Sestri Levante tog ca. 2,5 timmar. Vi ställde sen bilen på hotellets parkering och tog tåget till allt utom Portofino som vi besökte på hemresedagen med bilen. Lite mer information från er om själva Cinque Terre hade varit till hjälp. Vi googlade så mycket vi kunde innan vi reste ner vad som gällde med avgifter för att vandra och hur tågen fungerade. Detta stämde naturligtvis inte sen när vi kom ner och skulle börja våra utflykter inom Cinque Terre. Vi redde ut det ganska snabbt ändå med hjälp av en man i informationen på tågstationen i Sestri Levante. Sista natten tog vi uppe nära Milano i en liten by som heter ”Somma Lombardo” som ligger 8km från Milanos flygplats Malpensa. Mycket lätt och nära att hitta till flygplatsen.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Staffan och resesällskap från Sverige bodde på Hotel Grande Albergo i Sestri Levante från den 17. till den 21. maj 2012.

Vi 4 som reste till Cinque Terra är mycket nöjda med vistelsen och dina/era arrangemang.
Hotellet i Sestri Levante var prydligt och välfungerande. Vi fick trevliga rum med balkong men inte med havsutsikt, vilket inte gjorde så mycket. Deras pool på taket var ännu inte igång men vi badade inte under resan p g a vädret ändå.
Det fanns gott om trevliga restauranger i Sestri Levante och det var inte lika mycket turister som i själva Cinque Terra vilket var skönt.
Tågförbindelserna fungerade utmärkt jämfört med SJ och det tog ca ½ tim extra in till Cinque T jämfört med om vi bott i C T.

Era vouchrar fungerade utan problem.
Jag/vi är benägna att åter kontakta er när vi tänker resa till Italien nästa gång!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 Nästa sida
 

Liknande ställen

Agriturismo Villa Gnocchi

Santa Margherita Ligure, Ligurien

Hotel Vis à Vis

Sestri Levante, Ligurien

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

Rekommendationer till dig

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

Agriturismo Le Pale

Bogliasco, Ligurien

Villa I Poggioli

Ameglia, Ligurien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Ligurien

search map