Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Savona är både en kommun och huvudort i provinsen Savona, och är större än sina närmsta grannar. Förr i tiden var staden känd för sin järnindustri och mässingsverk. Men trots det industriella har du här ett fint historiskt centrum och staden känns inte så turistig som de övriga längs Liguriens kust.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I Savona finns lite av varje

I Savona finns det flera trevliga sevärdheter som fort och torn samt kyrka, katedral och museer av olika slag. För att nämna något kan du besöka; Fortezza del Priamar, Monumenti ai Caduti, Capella Sistina, Torre Leon Pancaldo, Apple Museum, Catedrale di Nostra Signora Assunta, Museo della Ceramica di Savona och Torre del Brandale.

I stadens historiska centrum råder en skön atmosfär och bland de trånga gränderna hittar du butiker av olika slag. Här finns apotek, post, bank och flertalet av mysiga uteserveringar och restauranger som håller hög klass.

Läs mer om Savona

En bra utgångspunkt

Savona ligger väster om Genova, endast ca 55 km. Till kända Portofino är det ca 81 km och tar runt en timme med bil beroende på trafiken. Men eftersom det finns en tågstation i Savona kan du låta bilen stå och ta dig längs med kusten med tåget, ända ner till nationalparken Cinque Terre det ena hållet och den franska gränsen på det andra. Kör du däremot norrut i ca 40 minuter (38 km) kommer du till Piemonte, där du kan njuta av delikatesser och köpa goda viner med dig hem.

Dölj texten
 
 
search map