Semesterbostäder & hotell i Savignone

Byns centrala torg Byfest
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Savignone är en fin liten bergsby som ligger i dalen Valle scrivia i det frodiga och gröna inlandet ca. 30 km från Genova. Tidigare var byn känd som en spa-resort då man sa att byns vatten var kurerande. Detta lockade rika aristokratiska familjer från Genova som tillbringade deras semester i byn, vilket man bland annat kan se lämningar av i form av de många neo-gotiska villor som pryder området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I dag har byn en avslappnande atmosfär och här finns många exempel på arkitektoniska verk från 1600-talet, som t.ex. Palazzo Fieschi, som tidigare ägdes av Fieschi familjen från Genova fram till 1624 och som idag är hotell. Gastronomi och hantverk är framhävande idag, framförallt gourmeter kommer säkerligen falla för de många rätter baserade på bergspotatis (patata quarantina), ost, korv och kastanjer. Själva byn består av få butiker och ett mindre utbud av restauranger (en pizzeria, en trattoria och restaurangen på Palazzo Fieschi). Härifrån finns många möjligheter att åka på utflykt till exempel Le Cinque Terre eller att besöka några av de många vingårdarna som man finner i vindistriktet Langhe i södra delen av grannregionen Piemonte.

Läs mer om Savignone

Dölj texten
 
 
search map