Rocchetta Nervina, Ligurien Canyoning vid Rocchetta Nervina

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Nu har våghalsiga fått ännu en till chans att prova sina krafter i Guds vackra natur, genom sportgrenen Canyoning - och det har inte med kanoter att göra, ordet kommer nämligen från det engelska ordet canyon (en djup floddal). På italienska kallas sportgrenen torrentismo och kommer från ordet torrente som betyder vattenlöp/ström.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Våghalsig och lust

I all sin enkelhet går det ut på att till fots, klättra, hoppa och glida genom vattenlöp som löper mellan smalla klippklyftor, endast iförd våtdräkt, hjälm och med klätterutrustning som hjälpmedel. Det kräver inga extraordinära kunskaper i klättring eller liknande, men man ska ha gott om mod och lust... till att bli blöt. Annars är det både för högt och för lågt. Då en canyoning-tur följer strömmen och som huvudregel får från en hög punkt till en låg punkt, är det som regel inte möjligt att vända om igen, och man måste följa strömmen till mynningen av vattenlöpet.

Ingen väg tillbaka

Vid bergsorten Rocchetta Nervina hittar man floden Torrente Barbaira där utmaningarna består i ett förlopp som bjuder på vattenfall, vilket kan passeras antingen på ett säkert vis med hjälp av ett rep - eller, om du törs, genom att hoppa i och glida eller klättra ner. Vanligtvis, finns det i slutet, en djup, klar sjö nedanför vattenfallet, som ma således kan kasta sig i för att sedan simma till kanten. Detta är också en av anledningarna till att man oftast inte kan vända tillbaka igen. I Torrente Barbaira glider du längs med det pulserande vattenlöpet över hala klippsidor, eller så får du hoppa ner från växlande höjder, och det finns lite för var och en - även halvstora barn kan delta, så länge de kan simma.

Canyoning, en grupp-aktivitet

Torrente Barbaira är ett vattenlöp på 2 km och på den 3 timmar långa turen (varav 45 minuter är en vandring för att komma till toppen), tar man sig igenom små vackra sjöar med det renaste kristallklara vattnet, omgivna av höga klippor. Det är ett stort äventyr för våghalsiga, och för alla som önskar sig en ny aktiv upplevelse.
Canyoning är inte en individuell sportgren, utan en aktivitet som passar bäst att utföra i grupp - även för säkerhetens skull. Kontakta därför en arrangör för ytterligare upplysningar och priser.

 
search map