Semesterbostäder & hotell i Rocchetta Nervina

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger vackert på sluttningen av Monte Terca, långt från stök och trafik. Här uppe, är ekonomin fortfarande baserad på olivodling och vinproduktion, vilket bidrar till den härligt aslappnade atmosfären.

Läget lite uppe på höjden, men nära rivieran, ger området ett behagligt klimat - och om du vill ta ett dopp på sommaren, kan du eventuelt bege dig till en av de små sjöarna i närheten.

Karta över Rocchetta Nervina

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Spår från medeltiden

På medeltiden passerade pilgrimmer genom staden på sin väg från Piemonte till Nervinadalen. Idag kan du fortfarande se spår från medeltiden i staden, bland annt vid den karaktäristiska vägbron, som förbinder staden med tillkörsvägen. Staden är en gammal landort som består av små, skuggfyllda hus, som nästan lutar in mot varandra för skydd.

Läs mer om Rocchetta Nervina

Klättring och canoying

Det är inte långt ttill kusten och klimatet är idealt för en lugn semester bland olivolundar och vingårdar. Rocchetta Nervina erbjuder riktigt bra möjligheter för vandringsturer i den lugna naturen och i de närliggande skogarna, eller klättring i omkringliggande så kallade "canyons". Efter en lång vandringstur, är det dags för middag och vi rekommenderar dig att prova stadens gastronomiska specialitet, nämligen getkött med bönor och kanin tillagad "alla rocchettina". Det finns tre restauranger i staden - två restauranger och en osteria.

Hitta en semesterbostad i Rocchetta Nervina

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Rocchetta Nervina? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

>>> Jämför priser på hotell och semesterbostäder till din semester i Ligurien

Flygplatser och transport

Den flygplats som ligger närmast Rocchetta Nervina, ligger i Nice i Frankrike. Hit kan du normalt sätt hitta en direkt förbindelse från flygplatserna i Skandinavien. 

Närmaste tågstation ligger i Ventimiglia, varifrån du har en förbindelse till bland annat Nice och Genova. Som oftast då man väljer att bo i en avsides landsort i Italien, är "priset" man får betala, att det är svårt att ta sig till semesterbostaden med offentlig transport. Därför rekommenderar vi dig att ha en hyrbil på semestern, som du kan boka redan hemifrån och hämta på flygplatsen. Med en hyrbil kan du lätt ta dig runt till olika sevärdheter och restauranger.

Boka en paketresa med flyg till Italiens riviera

Ska du hitta en flygresa som passar till din vistelse i Rocchetta Nervina? Då är det enklast att boka allt som ett samlat paket hos In-Italia. Det är både billigt, och inte minst tryggare, då din semester täcks av Resegarantifonden och Paketreselagen. Välj "Flyg + Boende" i sökmotorn här ovan för att starta din sökning.

Hitta en billig resa med flyg till Italiens riviera hos In-Italia Resor

Utflykter

Det finns gott om möjigheter för en aktiv semester vid Roccheta Nervina, men staden är också en bra utgångspunkt för att besöka en värld av intressanta städer i bergen och nere längs kusten. Det är til exempel inte långt till trevliga Apricale med dess inbjudande små, snäva gränder, trappor och gamla stenhus i flera nivåer. Nere vid kusten lockar bland annat Sanremo med ett rikt handelsliv och ett stort utbud av restauranger samt ett kasino. Du bor, kort sagt, i ett område där du - om du vill - kan fylla semestern med nya upplevelser varje dag. 

Dölj texten
 
 
search map