Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Denna lilla hamnby (2200 invånare) är placerad på en bergssluttning, ca. 10 km från Monterosso, och räknas rent arkitekturmässigt som den mest utmärkande av de fem byarna. Det är mycket smidigt att ta sig runt med tåget som är det ideala transportmedlet i Le Cinque Terre. Riomaggiore är dessutom ett sant paradis för fotgängare då här är goda möjligheter att vandra på spännande utflykter av större eller mindre omfång.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Särskilt känd är den legendariska kuststräckan mellan Riomaggiore och grannbyn Manarola som blev anlagt 1930 och kallas ”Via dell┬┤Amore”, ”Kärleksstigen”. Detta är inte av en slump då denna stig längs klippväggen har en fantastisk utsikt över havet och och är därför ett omtyckt utflyktsmål för förälskade par (och turister från hela världen).

Läs mer om Riomaggiore

Bland övriga sevärdheter bör nämnas kyrkan San Giovanni Battista (1340) som är dekorerad med imponerande marmorreliefer och borgen ”Il Castello sul Colle del Cerric├│” (1200-talet) varifrån där är en imponerande vy över havet och byn. Bykärnan med sina kringlande och trappformerade gator och arkitektur från 1300-talet är spännande att gå runt och titta i. Den yttre delen av byn är nyare (senare delen av 1800-talet).

Riomaggiore bjuder dessutom på diverse kulinariska upplevleser, som naturligtvis präglas av belägenheten. Här finns ett otal spännande fiskrätter och desserter med frisk och torkad frukt, honung och pinjekärnor.

Dölj texten
 
 
search map