Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Ligurien sträcker ut sig, som en stor bukt, från San Remo i väster till La Spezia i öster, och är en storfvorit bland många av In-Italias gäster, för här får du den perfekta kombinationen av branta berg, solrika kuster, vackra städer, god mat och gott vin - och en aning "high life". Och om Ligurien i sig inte skulle vara tillräckligt, är det enkelt att ta sig vidare till Frankrike, till Monaco eller Nice, eller vidare till andra italienska frestelser i Toscana.

Nu kan du boka din resa till Ligurien direkt hos In-Italia - inklusive flygbiljett, hyrbil på flygplatsen och våra kända, handplockade semesterbostäder av hög kvalitet. Och allt detta, till marknadens bästa priser, så att du kan få en billig resa till Ligurien med allt inkluderat, och dessutom säkrat av Resegarantifonden.

Använd vår sökmotor för att sätta ihop din resa från en av flygplatserna i Sverige eller Danmark, med ankomst i Ligurien. Du flyger reguljärflyg och kan sätta ihop din reseperiod precis som du vill. Total valfrihet, lägsta priser och högsta säkerhet - precis så är In-Italia.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Vilken flygplats i Ligurien?

Du är möjligt att flyga med mellanlandning(ar) till flygplatsen i Liguriens huvudstad Genova, men den liguriska geografin har aldrig varit perfekt till att bygga stora flygplatser, så de flesta väljer istället att ta ett direktflyg till antingen Nice i Frankrike, Turin i Piemonte, Milano i Lombardiet eller Pisa i Toscana.

>>> Läs mer om Torino Caselle flygplats
>>> Läs mer om Milano Malpensa flygplats
>>> Läs mer om Milano Linate flygplats
>>> Läs mer om Pisa flygplats

På vår omfattande översikt med flygförbindelser till Italien, kan du se närmare på de olika möjligheterna. Den direkta flygtiden från Sverige till en semester i norra Italien är endast 2 timmar (från Köpenhamn) eller 3 timmar (från Stockholm), men vill du hellre ta turen i bil, är det cirka 1500 km från södra Sverige. Från de stora hamnarna i Genova och Savona, har du sedan bra förbindelser med färjor till bland annat Korsika och Sardinien.

Flyg direkt till Ligurien eller med mellanlanding

I vår sökmotor kan du söka efter resor till Ligurien från de större flygplatserna i Sverige och Danmark. resan föregår med reguljärflyg, som ger dig ultimat flexibilitet. Kan du leva med att inte själv bestämma avresa- och ankomstdag, kan du högst troligen hitta ett direktflyg till Ligurien eller till de omkringliggande flygplatserna.

Är du lite mer specifik, är det kanske ett måste med en mellanlandning, men du kan alltid själv bestämma längden på din semester, vilket gör en resa till Ligurien med In-Italia till något unikt. Du har också möjlighet att välja mellan olika flygbolag, inklusive lågprisolagen som inte finns i andra sökmotorer. Samtidigt är din semester säkrad av Resegarantin om du bokar den som ett paket.

Mer information om din resa till Ligurien

Ligurien ligger ut mot det Liguriska havet, i den nordvästra delen av Italien, omgivet av Frankrike i väst, Piemonte i norr och Emilia-Romagna och Toscana i öst. Regionen är en av de minsta i Italien, men också en av de mest bergrika regionerna i Italien; faktiskt består hela 90% av regionen av berg, bland annat av bergskedjorna Alperna och Apenninerna. 

Trots sin bergiga karaktär, är Ligurien mest känt för sin fantastiska kuststräcka, som är 350 kilometer lång, och ofta går under namnet "Den Italienska Rivieran", eller "Blomsterrivieran" (Riviera dei Fiori) på grund av alla de blommor och växter som odlas i växthusen i detta område. Den liguriska kusten har ett milt klimat året runt, då Apenninerna ger den lä, och bjuder på ideala badmöjligheter vid alla dess vackra, vita sandstränder, stenstränder och klippformationer. Några av de bästa stränderna hittas i Diano Marina, Levanto och Alassio.

Men, den mest kända och populäraste platsen i Ligurien, är naturreservatet och de fem städerna - tillsammans kallade Cinque Terre - som ligger öster om Genova. Detta kustområde, som finns med på UNESCOs världsarvslista, bjuder på en helt unik natur, som ägnar sig perfekt till en vandringssemester. Här finns pittoreska fiskelägen, branta klippor, små bukter, laguner och stränder, naturliga terrasser med vinrankor och olivträd - och inte minst, panoramautsikter en masse. Dessutom bjuder de fem städerna - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore - på en rik kulturhistoria som i sig själv gör besöket värt.

>>> Få mer information om en semester i Ligurien här

 
search map