Ligurien Recept: Ligurisk vinter brödpudding

 

Hämtar innehåll

Det är rätt dekorativt att servera denna pudding som portion, framför en stor – men det kräver lite mer justering av brödet i förhållande till den önskade formen, men även i förhållande till mängden nedan när man tillagar. Så överväg din presentationsform.

Tillagning ca. 55 min
Antal personer 4

Ingredienser

  • 6 skivor ljust rostbröd utan skorpa
  • Smör till brödet
  • Apelsinmarmelad till brödet
  • 25 g sultanrussin som har legat i rom
  • 2 ägg
  • 300 ml mjölk
  • 3 msk. matlagningsgrädde
  • 4 msk. strösocker
  • Muskatnöt

Tillagningen

Förvärm ugnen till 170°C. Smöra brödet med smör och sedan marmelad. Lägg tre skivor bröd på ett fat (eller i en önskad form), strö över russinen och lägg de sista skivor bröd ovanpå. Värm mjölken i en gryta, slå ihop ägg, matlagningsgrädde och socker tillsammans med mjölken och häll blandningen över bröden. Låt det stå i 15 minuter och täck sedan över puddingen (med folie eller ett lock) och ställ sedan fatet i ugnen (övertäckt) och baka brödpuddingen i ca. 20 minuter.

Tag sedan locket av och strö över socker och lite muskatnöt samt baka ytterligare i 20-25 minuter tills den fått fin färg på toppen. Låt den svalna lite innan servering – den smakar även gott när den är kall.

Servera tillsammans med en god kopp kaffe eller som efterrätt med ett glas mousserande vin.

Kan du tänka dig att bo på Villa I Poggioli i Ligurien och kanske vara så lyckosam att få lov att smaka Rossellas vinterpudding kan du boka din lägenhet: så kan du booke din lejlighed her

 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Ligurien

search map