Hotell i Rapallo i Ligurien

Excelsior Palace Hotel Rapallo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Excelsior Palace har ett underbart läge nere vid vattnet och är faktiskt det enda 5-stjärniga hotell längs den s.k. Portofinokusten. Här har du goda chanser att kunna koppla av och bara njuta av en fantastisk vistelse. Hotellet ligger i utkanten av Rapallo, strax ovanför marinan. Du har ca en kilometer in till centrum och dess trevliga utbud. Till hotellet hör en fin Beach Club och du har dessutom en uppvärmd inomhuspool

Detta är ett historisk hotell

Hotellet föddes (under annat namn) redan år 1901 och har varit mötesplatsen för 'the beau monde' dit folk från hela Europa drogs för att frottera sig. Hotellet har även figurerat i film och var mötesplatsen för de allierade när villkoren skulle skrivas ner efter 1:a världskriget. Att Excelsior Palace har en historia att berätta går alltså inte att undvika och här bjuds du på stora vackra salar som andas elegans och golv så välpolerade att du nästan kan spegla dig i dem.

Läs mer om Excelsior Palace Hotel Rapallo

Njut av en middag med utsikt

Det är lätt att trivas på Excelsior Palace och hotellet får höga betyg av sina gäster. Framför allt på grund av läget, servicen och utsikten. Här finns två exklusiva restauranger att välja mellan. Lord Byron är öppen året runt och serverar ett traditionellt kök med kreativ touch. Här kan du njuta av maten ute på terrassen samtidigt som du blickar ut över havet. Eden Roc Lounge & Restaurant är hotellets sommarrestaurang som under lunchtid erbjuder lättare måltider. Kvällstid kan du beställa in mer raffinerande rätter och apertifer, till skenet av levande ljus och med musik i bakgrunden. En romantisk plats med andra ord och med en utsikt som heter duga.

Förfriskningarna under dagens lopp kan du antingen beställa i Yachting Bar, med panoramaterrass och som har öppet mellan kl. 10-30-01.00 eller Sporting Bar som du hittar vid poolerna och som håller öppet 10.00-17.00 under vinterhalvåret och 10.00-17.00 under sommaren.

Unna dig en heldag med bad och SPA

För att komma över till havet kan du ta bron över kustvägen, och det är här på andra sidan du hittar hotellets Beach Club som har öppet från juni till september. Här hittar du två infinitypooler med sötvatten varav den ena har 6 whirlpoolstolar. De är 13 meter långa och 8 meter breda med ett djup på 1,50 -1,90 m i den ena och 0,40-1,40 m i den andra. Poolerna är sk. infinity och du har från båda en fin utsikt över havet.

Utöver detta finns det en flytande pool och på terrassen har du två jacuzzi, cabanas och en gazebo där du kan få massage. Och på tal om massage har hotellet även en SPA-avdelning. Denna är öppen året runt och erbjuder uppvärmd inomhuspool, gym och olika behandlingsrum.
Spa-avdelningen öppnar runt den 20/4, tiderna är mellan kl 09.00-20.30.

Du kan göra härliga utflykter

Du bor som nämnt i utkanten av staden och har ca en kilometer in till centrum. Början på Lungomare Vittorio Veneto når du redan inom 600 meter, likaså småbåtshamnen. I Rapallo, som är en typisk Ligurisk hamnstad, har du ett bra urval av barer och restauranger. Utöver det har du här bank, post, apotek och en del butiker. Utflyktsmöjligheterna är många och det finns mycket att upptäcka längs denna vackra kustremsa. Pittoreska Portofino, som är ett måste, har du endast ca 7 km bort.

Åker du söderut kommer du till bl. a Chiavari, Sestri Levante, Moneglia, Deiva Marina med sin breda strand, Levanto och nationalparken Cinque Terre. Till den första av de fem byarna när du kommer norrifrån, Monterosso al Mare är det ca 66 km. Hotellet ordnar flera båtutflykter, med olika teman, och om du är intresserad av att höra mer om dessa kan du prata med receptionen så hjälper de dig tillrätta. Cykelhyran gäller frö max 5 timmar och är efter tillgänglighet. Det går också bra att hyra scooter på plats.

Rum med utsikt

Det finns 140 rum på hotellet. Vi kan erbjuda dig olika rumskategorier. De är alla utrustade med; aircondition, Wi-Fi, Sat-Tv, kassafack, minibar (ej i Classic Suite), badrum med dusch, hårtork, badrock och slippers.

Läs om rummen på Excelsior Palace Hotel Rapallo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map