Hotell i Portofino i Ligurien

Hotel Splendido

 
Hotel Splendido är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Splendido är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Portofino här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hotel Splendido är utan tvekan ett av de mest exklusiva hotellen i världen och listan över berömdheter som har bott här kan göras riktigt lång. Hotellet ligger helt paradisiskt i en 4 hektar stor tropisk trädgård, på kullarna ovanför Portofino, och från de många terasserna har man den mest vidunderliga utsikten över havet och den lilla hamnen.

Stället var ursprungligen ett kloster under 1600-talet, men då saracenska pirater senare plundrade det, beslutade sig de stackars munkarna för att flytta, och det hela blev övertaget av de många fårflockarna som under den tiden betade längs med de fina kullarna utmed kusten.

Läs mer om Hotel Splendido

Under 1900-talet köptes ruinerna av baronen Baratta, som omvandlade stället till ett privat "sommarhus" och 1901 övertogs det på nytt, denna gång av Ruggero Valentini, som gjorde om Villa Baratta till Grand Hotel Splendido och som snabbt kom att bli ett samlingsställe för Europas adelsfamiljer och jet-set.

Sedan dess har det hänt mycket, och Hotel Splendido har bytt ägare många gånger sedan dess, men den fantastiska atmosfären och den topp-professionella och superdiskreta servicen finns fortfarande här i allra högsta grad. Man känner sig både hemma och i paradiset på en och samma gång, - och ett boende på Hotel Splendido är definitivt ett minne för livet.

Hotellet ligger högt med en fantastisk utsikt över den lilla hamnen i Portofino, som ligger endast en 1 km härifrån, och med andra ord lätt kan nås till fots, om man inte föredrar att ta hotellets egen shuttle-buss. Redan vid ingången till hotellet möts man av "tjänande händer" som gärna parkerar ens bil, och självfallet tar hand om ens bagage.

Hotellet har flera stora uppehållsrum, som är utsmyckade med foton av de många berömdheter som har bott på stället genom tiderna. Det finns bar, flera terrasser med servering, restaurang som också har utomhusservering, fitness-center, tennisbana, motorbåt (i Portofino hamn) samt ett helt speciellt och mycket diskret hörn i trädgården, som är inrett med två massagebord. Hotellet har även en stor uppvärmd swimmingpool med havsvatten.

Hotellets rum är ett också ett kapitel för sig. De är alla mycket fint inredda i klassisk stil, och de flesta har utsikt över havet och den lilla hamnen. De få rummen som vätter mot berget, har samma höga kvalitet, och utsikten härifrån är också bedårande men man kan alltså inte se vattnet. Alla suiter har balkong eller terrass. Hotellet har totalt 64 rum, varav 4 är enkelrum, 25 dubbelrum, 27 junior suiter och 8 suiter. Alla rum har aicondition, telefon, satellit-TV, DVD, video, internet, Wi-Fi, minibar samt badrum med dusch och/eller badkar, hårfön och toalett.

Dölj texten
 
 
search map