Semesterbostäder & hotell i Portofino

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Portofino, eller "fin hamn" som namnet betyder på italienska, är en av de mest exklusiva byarna i Italien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Den ligger vid slutet av en blind väg, på den yttersta sydliga punkten av en liten halvö på kusten mellan Genova och det fantastiska naturområdet Le Cinque Terre, och några av de närmaste grannstäderna är Rapallo, Santa Margherita Ligure och Camogli.

Ursprungligen var Portofino en liten fiskeby, men fiskebåtarna har idag bytts ut till stora lyxiga yachter i miljonklassen och om man vill bo i byn krävs en inkomst som är myckt större än det man får vid att fiska ansjovis.

Dock kommer man ändå att upptäcka att det också bor vanliga människor i Portofino som hänger tvätt tvärs över gatorna, precis som man gör på alla andra ställen i Italien. Och kommer man hit under vardagar och utanför högsäsongen, kan man ännu uppleva en trevlig liten by utan alltför många turister och se de få fritidsfiskarna dra båten upp på land efter dagens tur på havet.

Läs mer om Portofino

Hamnen är idag präglad av restauranger, som inretts i de många pastellfärgade husen, medan de få gatorna i byn erbjuder märkesutiker som får en att tänka på de flotta huvudgatorna i Milano eller Rom. Det finns inga priser i menyer, för pengar är något man har, inte något man talar om.

Stadens fina kyrka San Giorgio präglar än idag denna trevliga by, var det fortfarande inte är tillåtet att köra bil i centrum och var man lättast kommer hit under högsäsongen är nog med båt från grannstaden Santa Margherita Ligure eller till fots eller med cykel längst den panoramiska vägen.

VIll man bo vägg i vägg med familjen Agnelli, Armani, amerikanska filmstjärnor och italienska stjärnor, så är Portofino utan tvekan det rätta valet.

Dölj texten
 
 
search map