Semesterbostäder & hotell i Noli

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Något alldeles speciellt

Många tror, att alla kuststäder i Ligurien liknar varandra, men det är verkligen inte sant! Den charmiga staden Noli har en stor chans att överraska dig! Inte bara för att det är en trevlig stad, men mest av allt för att vägen hit, med sina branta klippformationer är minst lika fantastiskt och kommer säkerligen att få dig att tappa andan. Ön Bergeggi ligger i närheten och är med sina gröna färger som bryts av, av det blå havet, verkligen värd en seglats.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Branta klippor ner mot det blå havet

Spenderar du semestern i västra delen av Ligurien, bör du unna dig själv ett besök i Noli. Det mest imponerande med denna stad är den 4 km långa kuststräckan, som löper mellan Noli och grannstaden i sydväst, Varigotti. När du kommer körandes på kustvägen från Aurelia, kan du både se och dofta det azurblå havet, men det som troligen kommer fånga din blick är de höga och mycket branta klipporna som i hög grad kan jämföras med de makalösa utsikter du möter på Amalfikusten i södra Italien.

Läs mer om Noli

Sandstrand och lokal prägel

När du kommer från den mycket lilla, och vackra staden Varigotti, som mest påminner om en lyckad kuliss från Arabien (som också är värt ett besök), ska du runt spetsen Capo di Noli för att kunna se Noli, som ligger i en slags dal. Och vilken sn du möter: sandstrand och en promenad som kantas av palmer, färgrika blomsterarrangemang, strandgäster, parasoll i alla möjliga färger, små fiskebåtar som vilar på land, och vackra pastellfärgade hus. Tar du dig in i Nolis trevliga centrum, på de små bilfria gatorna, känner du snabbt av det lokala livet, som är typiskt för de städer som inte har byggt upp endast för turismen.

Borgen och kyrkan på toppen av staden

Njut också av den vackra kyrkan St. Paragorio, som ligger på stadens topp. Man har valt att restaurera den i samma still som då den byggdes på 1100-talet, och 1890 deklarerades kyrkan som ett nationellt monument. Även borgen, Castello di Monte Ursino, som har utsikt till alla stadens härligheter, är värd ett besök. I närheten av Noli hittar du La Grotta Arma delle Manie, som är en av de största grottorna i området Finale Ligure. Den befinner sig på en platå cirka 250 meter över havsytan, och används fortfarande som lada och lager för de lokala lantmännen.

Dölj texten
 
 
search map