Hotell i Monterosso i Cinque Terre

Hotel Porto Roca

<p>Panoramiska terrasser med havsutsikt är endast en av Hotel Porto Rocas flera fördelar</p>
<p>Måtliderna serveras utomhus så länge vädret tillåter</p>
<p>Buffén med mestadels fisk och skaldjur är rik och lockande</p>
<p>Placeringen mellan himmel, hav och bergssluttningar är enastående</p>
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotellet ligger diskret skyddat av naturens famn endast ca. 200 meter från färjeläget varifrån du kan segla till de andra byarna i Cinque Terre. Hotellet bjuder också på ett fint utbud av faciliteter: t.ex. terrasser med panoramavyer, bra restaurang samt rum med aircondition, de flesta av dem med balkong och en fascinerande utsikt över havet.

Europas vackraste utsikt

Det finns många anledningar till varför The Economist för några år sedan tilldelade Hotel Porto Roca titeln Europas vackraste utsikt. Hotellet ligger praktiskt taget på en klippa med utsikt över Medelhavet och UNESCO-vinnande kuststräckan i nationalparken Cinque Terre. Detta absoluta trumfkort reflekteras både från solstolarna som du har på solterrasserna, från restaurangen som har panoramautsikt över havet (både inne som ute) och de många rummen med utsikt över det öppna havet. Trots den till synes isolerade placeringen i fred och harmoni är det endast ca. 200 meter till Monterosso's mysiga lilla centrum, ca. 1 km till tågstationen och ännu kortare till sandstranden samt färjeläget. Den ena vandringsleden passerar dessutom strax intill vilket gör att du snabbt och smidigt kan bege dig ut i områdets spännande natur. Tåget går genom Monterossos gamla stadsdel och du kan ibland ana susen i fjärran när du befinner sig uppe vid hotellet, men vi har än så länge inte hört någon som tycker att det är störande.

Läs mer om Hotel Porto Roca

Pool och sandstrand med parasoller och solstolar

Hotellet kan, som ett av väldigt få i hela Cinque Terre, erbjuda en fantastisk upplevelse vid deras vackra poolområde, som ligger på en sluttning mellan himmel och hav. Placeringen är så panoramisk att man vid byggnaden fick använda helikopter för att få allt material på plats. Här kan du slappa dagen lång och njuta av ett dopp i saltvattenpoolen, solstolar och jacuzzi - och ifall du reser med hela familjen kan barnen leka i barnpoolen. I Monterosso finner du en av områdets få sandstränder som ligger ca. 200 meter från hotellet. Det finns inga trappor på denna sträcka och vägen är inte särskilt brant. Under perioden juni-september har du ett parasoll och två solstolar på Hotel Porto Rocas privata strand inkluderat i priset per rum.

Bra restaurang med utsikt

Här på hotellet behöver du heller inte gå hungrig. Du kan boka din vistelse med halvpension till ett fast pris i restaurangen La Terrazza del Porto Roca. Middagen om kvällen består som regel av en mycket rik och välförsedd buffé med förrätter, främst fisk och skaldjur men det finns också andra rätter, både liguriska och italienska nationalrätter. Huvudrätten serveras vanligtvis vid bordet. Servicen är helt i topp och servitörerna har alltid koll även under de mest hektiska kvällarna. Restaurangen har en stor hall på insidan - och när vädret tillåter (som regel från maj till september), kan måltiderna avnjutas ute på de mysiga terrasserna, från vilka du har utsikt över både havet och Monterosso's historiska centrum. Frukosten serveras också som buffé - och kan även denna intas utomhus när vädret tillåter.

Vid ankomst

Hotel Porto Roca ligger i förlängning av Monterossos gamla stadsdel som är bilfri (små lokala fordon har tillstånd att köra sina ärenden), ca. 1 km från tågstationen och 1,5 km från parkeringsplatsen i stadsdelen Fegina där du ankommer med både bil eller tåg. Därifrån kan du ta en taxi. Detta gör det enkelt och smärtfritt att få ditt bagage levererat hela vägen upp till hotellet - och under vistelsen har du inget behov av bilen, eftersom du vanligtvis använder vandringslederna, turistbåtarna för att ta dig till de andra byarna i Cinque Terre, eller tåget som förbinder de flesta av de kustnära orterna i Ligurien.

Wellness, antikviteter och andra faciliteter

Hotel Porto Roca har ett wellness-center (mot avgift) Med ett litet spa, turkiskt bad och möjlighet att boka behandlingar såsom massage m.m. Inredningen på hotellet är starkt präglat av historia och storhet, med antikviteter, målningar, konst, och t.o.m. gamla rustningar. Självklart finns det också reception, en bar som förser dig med drycker under dagens lopp och hiss på hotellet.

De flesta rum har balkong och utsikt över havet

Du kan välja mellan olika typer av rum, där de flesta av dem har balkong/terrass (storleken kan variera) och utsikt över havet. De är alla utrustade med luftkonditionering, Sat-TV, Wi-Fi, kassafack, minibar och badrum med dusch/kar samt hårtork.

Läs om rummen på Hotel Porto Roca

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Hotel Porto Roca

Läs personliga omdömen av Hotel Porto Roca som ligger i Cinque Terre. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Porto Roca. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 16 omdömen från Hotel Porto Roca

Charmigt och välskött

Ett charmigt, trevligt hotell i pensionatstil. Riktiga nycklar, bara det. :-). Välskött och fräscht. Bra frukost, med underbar utsikt. Kunnig och hjälpsam personal (och engelskspråkig). Härligt poolområde att vila upp sig på efter alla dessa vandringar.

Läs mer

Bedömning av Hotel Porto Roca

Toppklass hotell. Servicen i topp med avhämtning med mera.
Lyxpoolområde med bar och mat samt mycket fina nisch-områden för avkoppling och att njuta av utsikten.

Läs mer

Bedömning av Hotel Porto Roca

Läs mer

Bedömning av Hotel Porto Roca

Läs mer

Bedömning av Hotel Porto Roca

Läs mer

Bedömning av Hotel Porto Roca

Läs mer
 
search map