Hotell i Monterosso i Cinque Terre

Hotel Porto Roca

Panoramiska terrasser med havsutsikt är endast en av Hotel Porto Rocas flera fördelar Måtliderna serveras utomhus så länge vädret tillåter Buffén med mestadels fisk och skaldjur är rik och lockande Placeringen mellan himmel, hav och bergssluttningar är enastående
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotellet ligger diskret skyddat av naturens famn endast ca. 200 meter från färjeläget varifrån man kan segla till de andra byarna i Cinque Terre. Hotellet bjuder på ett fint utbud av faciliteter: t.ex. panoramiska terrasser, restaurang samt rum med aircondition, balkong och fascinerande utsikt över havet.

Europas vackraste utsikt

Det finns många anledningar till varför The Economist för några år sedan tilldelade Hotel Porto Roca titeln Europas vackraste utsikt. Hotellet ligger praktiskt taget på en klippa med utsikt över Medelhavet och UNESCO-vinnande kuststräckan i nationalparken Cinque Terre. Detta absoluta trumfkort reflekteras både från solstolarna på de panoramiska solterrasserna, restaurangen med panoramautsikt över havet (både inne och ute) och de många rummen med utsikt över det öppna havet. Trots den till synes isolerade placeringen i fred och harmoni är det endast ca. 200 meter till centala Monterosso, ca. 1 km till tågstationen och ännu kortare till sandstranden samt färjeläget. Tåget skär genom Monterossos gamla stadsdel och man kan ibland ana susen i fjärran när man befinner sig uppe vid hotellet.

Läs mer om Hotel Porto Roca

Pool och sandstrand med parasoller och solstolar

Hotellet kan som ett av väldigt få i hela Cinque Terre erbjuda en fantastisk upplevelse vid deras nya poolområde, som ligger på en sluttning mellan himmel och hav. Placeringen är så panoramisk att man vid byggnaden fick använda helikopter för att få allt material på plats. Här kan du slappa dagen lång och njuta av ett dopp i saltvattenpoolen, solstolar och jacuzzi - och ifall du reser med hela familjen kn barnen leka i barnpoolen. I Monterosso finner man en av områdets få sandstränder som ligger ca. 200 meter från hotellet. Det finns inga trappor på denna sträcka och vägen är inte särskilt brant. Under perioden juni-september är en parasoll och två solstolar på Hotel Porto Rocas privata strand inkluderat i priset för ett dubbelrum.

Panoramisk restaurang

Här på hotellet behöver man heller inte gå hungrig. Man kan boka sin vistelse med halvpension till ett fast pris i restaurangen La Terrazza del Porto Roca. Middagen om kvällen består som regel av en mycket rik och välförsedd buffé med förrätter, främst fisk och skaldjur men det finns också andra rätter, både liguriska och italienska nationalrätter. Huvudrätten serveras vanligtvis vid bordet. Servicen är helt i topp och servitörerna har koll allting även under de mest hektiska kvällarna. Restaurangen har en stor hall på insidan - och när vädret tillåter (som regel från maj till september), kan måltiderna avnjutas ute på de mysiga terrasser, från vilka man har både utsikt över havet och till Monterossos historiska centrum. Frukosten serveras också som buffé - och kan också intas utomhus när vädret tillåter.

Bekväm och gratis taxi vid ankomst och avresa

Hotel Porto Roca ligger i förlängning av Monterossos gamla stadsdel som är bilfri (små lokala fordon har tillstånd att köra sina ärenden), ca. 1 km från tågstationen och parkeringsplatsen i stadsdelen Fegina där man ankommer med både bil eller tåg. Vid ankomsten till antingen parkeringen eller tågstationen i Fegina kan man använda sig av hotellets gratis transfer sista biten till hotellet. Denna tjänst gäller även när man lämnar. Detta gör det enkelt och smärtfritt att få sitt bagage levererat hela vägen upp till hotellet - och under vistelsen har man inget behov av bilen, eftersom man vanligtvis använder vandringslederna, turistbåtarna för att ta sig till de andra byarna i Cinque Terre, eller tåget som förbinder de flesta av de kustnära orterna i Ligurien.

Wellness, antikviteter och andra faciliteter

Hotel Porto Roca har allt - dessutom ett wellness-center. Här hittar man ett litet spa, turkiskt bad och möjlighet att boka behandlingar såsom massage mm. Inredningen på hotellet är starkt präglat av historia och storhet, då man finner antikviteter, målningar konst, och t.o.m. gamla rustningar. Självklart finns det också reception, en bar och hiss på hotellet.

Läs om rummen på Hotel Porto Roca

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

Hotel Vis à Vis

Sestri Levante, Ligurien

Hotel Monte Rosa

Chiavari, Ligurien

Rekommendationer till dig

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Villa Rossana

Cenaia, Toscana

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Ligurien

search map