Omdömen från Casa Palasgio

 
Casa Palasgio är inte tillgänglig i dagsläget
Casa Palasgio är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Monterosso här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa Palasgio

Läs personliga omdömen av Casa Palasgio som ligger i Cinque Terre. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa Palasgio. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Lars-Gunnar med familj från Torslanda i Sverige bodde på Casa Palasgio i Monterosso från den 16. till den 22. juli 2012.

Vi kom ner en dag senare än bokat pga problem med bilen men hade informerat både er och hotellet, vi blev mycket väl emottagna. Vi har varit mycket nöjda med både lägenheten, servicen och framförallt själva byn Monterosso som nu ligger oss varmast om hjärtat.

Byn var en överraskning i det avseendet att den var så genuint italienskt på en så liten yta men ändå så lite präglad av turism - knappt en enda affär med enbart badbollar och madrasser, om ni förstår vad vi menar. Det var istället klädsträck i varenda av alla dessa gränder, kyrkor, massor av och särskilda affärer för vin, kött, frukt, kläder, hantverk mm samt marknader på torget - så för en gångs skull blev det en äkta upplevelse att shoppa. En något molnig dag löste vi en dagsbiljett och åkte tåg med stopp i var och en av de andra byarna, men Monterosso var bäst! Monterosso hade ju dessutom ordentliga badstränder. Lägg därtill alla dessa caféer och små restauranger överallt - det satte verkligen pricken över i:et! Särskilt roligt var det att de hade hunnit att iordningsställa staden efter jordskreden förra året.

Ska det vara något som ni kanske kan informera än tydligare om så skulle det möjligtvis vara att stränderna till största del är privata och kostar 22.-€ per dag för ett par solstolar och –parasoll, att maten domineras av (goda) pizzor och maritimt inspirerad mat i övrigt – mindre av det övriga italienska köket – samt att hur viktigt det är att lösa bilparkering i förväg. För oss ordnade hotelläggaren den sista platsen men annars hade vi haft stora problem med att parkera längs nerfarten till byn och betala varje dag. Puh!

Vi återkommer, den saken är klar!

In-Italias kommentar

Under högsäsongen i Italien finner man på många turistorter privata stränder som hyr ut solstolar samt parasoll (till varierande priser), men enligt lag måste en del av stranden vara tillgänglig för icke-betalande gäster. Så ofta är en liten bit av stranden fri från de privata uthyrarna om man inte önskar denna service. Köket vid den liguriska kusten domineras av det maritima, precis som det övriga italienska köket domineras av det landskap som det ligger och de råvaror som man finner där. Det italienska köket är ju kännt för sina regionala skillnader. Vad gäller parkering i Cinque Terre-området så är det absolut en god idé att beställa parkering i förväg om stället man ska bo på erbjuder denna service.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
Stina med sällskap från Göteborg i Sverige bodde på Casa Palasgio i Monterosso från den 24. till den 28. april 2011.

Resan var till allra största belåtenhet. Bästa läget på lägenheten, ute på gatan fanns frukost, vinprovning och nära till trevliga restauranter, bra efter 4 timmars vandring i vacker natur. vi blev mötta som avtalat, visades lägenhet och fick bra tips av Mario. Vi kommer tillbaka. Er service fungerade perfekt.

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2011
Antal resande 3 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2010
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2010
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Lotta med sällskap från Stockholm i Sverige bodde på Casa Palasgio i Monterosso från den 10. till den 16. juni 2009.

Hej Katharina Jo tack vi har haft det helt underbart. Det visste vi redan innan vi åkte eftersom vi hade varit i området för 2 år sedan när vi bilade runt i Piemonte och Ligurien. Monterosso är väldigt bra att bo i med tanke på att det är lite större än de andra byarna i 5 Terre området. Dessutom är det väldigt enkelt att ta sig mellan byarna med tåg. Monterosso är väldigt vackert och genuint med sina smala gator och gränder. Alla människor är tillmötesgående och hjälpsamma. Var vi än bestämde oss för att äta och dricka så var det alltid till belåtenhet. Helt perfekt för mat och vinglada turister. Lägenheten är väldigt trevlig och fräsch. Ljus, ren och fin. Kan inte ligga bättre till eftersom det ligger mitt inne i byn. Vill man inte fixa frukost själv så går man bara ned för trapporna i huset så finns det ett cafe/bar porten bredvid. Supermarket ligger alldeles runt hörnet från lägenheten. Vi saknade galgar i garderoben. Det fanns heller inga krokar att hänga handdukar på Vi blev mötta efter att vi hade gått in på Hotell Pascale i Monterosso precis efter tunneln och sedan visade till lägenheten. Mannen som mötte heter Matteo och han var jättetrevlig och hjälpsam. Kvinnan på hotell Pascale var också väldigt hjälpsam när vi kom in en dag för att undersöka när vi skulle checka ut från lägenheten. Hon tog fram tågtider från Monterosso till Pisa och printade ut. Verkligen hjälpsamma på alla sätt. Balkong är alltid trevligt och det hade varit underbart om det fanns, men det är absolut inget nödvändigt. Finns det överhuvudtaget lägenheter med balkong i Monterosso?? Lägenhet är nämligen bäst att bo i tycker vi. Vi kommer att komma tillbaka det vet vi. Förmodligen redan nästa sommar. Det har blivit vårt paradis.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map