Omdömen från Casa dei Limoni

Casa dei Limonis fina morgonterrass med havsutsikt
 
Casa dei Limoni är inte tillgänglig i dagsläget
Casa dei Limoni är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Monterosso här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa dei Limoni

Läs personliga omdömen av Casa dei Limoni som ligger i Cinque Terre. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa dei Limoni. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Annica med sällskap från Ronneby i Sverige bodde på Casa dei Limoni i Monterosso från den 18. till den 23. maj 2012. Sedan fortsatte turen till Pisa där de bodde på Hotel Ariston.

Nu har det gått snart två månader sedan vår avresa mot Italien! Vi hade en underbar vecka. Vi hade två dagar med regn och ganska ihållande men ändå varmt. Vårt boende på Casa dei Limoni var en riktig höjdare! Servicen var fantastisk och boendet mycket bra. Goda frukostar, smått och intimt. Dit återvänder vi absolut om vi kommer till Monterosso igen. Det var branta backar till huset och sista biten en stenlagd smal gångväg med murar på båda sidor. Mycket vackert och hög puls när vi kom med vår packning. Värdinnan kom oss till mötes när vi var på väg upp och hälsade välkommen och hjälpte oss med våra väskor. Vi hade en kväll i citronlunden tillhörande Case dei Limoni där vi beställde det vita vinet Monterosso och till det åt vi goda ostar – salami – oliver – bröd mm. Kan verkligen rekommenderas – mycket vackert serverat och underbart att sitta i lunden.
Tåget fungerar mycket bra – enkelt att köpa biljett – viktigt att stämpla biljetten på stationen innan avfärd. MEN man ser inget av det vackra landskapet när man åker tåg - det är tunnlar hela vägen förutom precis vid varje by!
Första dagen köpte vi mat på en ”Take away” och tog tåget till Riomaggiore (den sydligaste av byarna). Efter att ha njutit av byns kärna tog vi ”Amorestigen” till Manarola. Läckert med ”Amorestigen” som man lätt promenerar både gammal och ung! Vi åt vår mat och njöt av utsikten och alla kärleksförklaringar i olika former!
Därefter sökte vi vandringsleden till Corniglia men det visade sig att den var bortspolad efter ”floden” i oktober 2011.
Den 19 maj var det Limonifestival i Monterosso. Hela byn var aktiv. Barnen pressade citroner på gamla torget och serverade citrondryck – musik och sång. Man kunde köpa mat och dryck överallt och provsmak var de generösa med! Allt gick i citronens tecken.
Vi gjorde också vandringen från Monterosso till Vernazza. En tuff vandring en varm vacker dag. Underbart vackert – avslutade turen med ett gott glas vin på torget i Vernazza.
20maj var det jordbävning i Bologna klockan 0400 lokal tid. Vi kände inget men det var 6 på Richterskalan i Bologna och 3 i Monterosso.
En dag tog vi tåget till S:ta Margaritha och promenerade från stationen till Portofino. En fin promenad längs havet. Här ser man verkligen skillnad på turister och bybor. Allt från stora lyxbåtar och damer med Gucciväskor till fiskaren som lagar sina nät. 8 Euro för en kopp kaffe på torget – det var det värt för att få titta på folklivet på och runt torget. Vi tog turistbåten tillbaka till S:ta Margaritha vilket varmt kan rekommenderas!
En dag tog vi tåget till Riomaggiore för att ta båten till Portovenere. Tyvärr blåste det för mycket så båtturen var inställd. Vi tog istället tåget till La Specia och sedan buss till Portovenere. Vackert – mycket likt övriga byar men med stor borg. Absolut värt ett besök – här var det mycket turister.
Vår favoritby blev Vernazza där vi upplevde byn såsom vi föreställt oss en Italiensk by! De italienska kvinnorna sitter på ena sidan torget och pratar och männen sitter på den andra sidan och barnen leker i mitten. Mycket idylliskt och trivsamt!
Kanske återkommer vi till Cinque Terre när alla stigarna/lederna är öppna igen – nu var det bara två av dem som var öppna mellan Riomaggiore – Manarola och Monterozzo – Vernazza.
Sista natten i Italien tillbringade vi i Pisa och på hotell Ariston. Lugnt och bra hotell. Så nära lutande tornet man kan komma! Vi var förstås uppe i tornet vilket verkligen var hisnande högt och - snett! Otroligt vackra byggnader runt omkring med vackra skulpturer tinnar och torn.
Totalt sett är vi väldigt nöjda med vår resa och med den service vi fått genom er!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2010
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map