Monte Portofino Naturpark, Ligurien Kapprodds-palio i de liguriska städerna

Kapprodds-palio i de liguriska städerna. Palion följs både från land och hav.
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En palio är en kappstrid eller ett vattenlöp mellan olika kvarter i en stad, eller som här, mellan olika städer i ett område. Den vanligaste typen av palio är en hästkapplöpning på medeltida vis, men i de liguriska städerna i Tigullio-området har man istället valt att nyttja årorna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Fem regattor

Tigullio är ett område som ligger något väster om Cinque Terre, och sträcker sig från kuststaden Portofino i väst till Sestri Levante i öst. De sju städerna i området ställer upp med roddare till de fem regattorna som utgör palion.

En publiksensation

De fyra första löpen avhålls över fyra söndagar i juni och juli. Det är alltid stora publiker som lockas till löpen när städerna möter varandra, och det är säkert därför tävlingarna sker i fyra olika av de städer som deltar - så kan så många som möjligt vara med. År 2013 var det således regattor i Chiavari, Sestri Levante, Rapallo och Zoagli. Palion avslutande och festliga dag är finalen som avhålls en fredag i slutet av juli.

Annorlunda båtar

Som i de flesta roddtävlingar som föregår utanför Liguriens och Toscanas kuster, ror man i en gozzo (sing.). Gozzi (plur.) är små fiskebåtar som ser kanske annorlunda ut än de båtar vi oftast förknippar med en rodd-tävling. Tigullio-palions gozzi är knappt sex meter långa och de bemannas med fyra roddare och en styrman.

 
search map