Omdömen från Hotel Leopold

Hotel med panoramisk pool nära Cinque Terre
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Leopold

Läs personliga omdömen av Hotel Leopold som ligger i Cinque Terre. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Leopold. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Inge och resefölje från Kopervik i Norge bodde på Hotel Leopold i Moneglia mellan 3-6 maj 2013

Semestern gick väldigt bra.
Hotellet var vi nöjda med på alla sätt och vis.
Moneglia tyckte vi var en trevlig liten stad med få turister.
God mat och trevliga italienare.
För de som önskar några lugna dagar i Italien så är Moneglia att rekommendera.
Stranden i centrum av staden är också helt okej.
Staden ligger bra för de som vill uppleva Cinque Terre.
För de som tycker om att shoppa kan man köra ca 10 mil norr till Serravalle där Mc Arthur Glenn outlet finns. En stor outlet med bra urval av märkesvaror.

In-Italia är mycket bra att beställa semester genom. Bra beskrivningar av områden, stad och hotell och bra service. Vi kommer att boka via er igen.

Hälsningar från oss som är Italien-fans och besökt landet mer än 30 gånger.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet
Katarina och man från Stockholm i Sverige bodde på Hotel Leopold i Moneglia från den 3. till den 6. oktober 2012. Sedan fortsatte turen till Hotel Carla i Levanto samt Hotel Terminus & Plaza i Pisa.

Resan har varit fantastisk! Vi hade sol alla dagarna och det var riktigt varmt och badväder. Vi bodde först på Hotel Leopold i Moneglia 3 nätter. Lite svårt att hitta hotellet då vi kom på sen em. Skönt att vi reste med ryggsäckar, för att dra en väska skulle kanske vara lite knökigt. Rummet var litet med en minimal balkong där EN person fick plats. Vi åt middag kvällen vi kom, den var inte något vidare, bättre att knalla iväg över berget ner till byn och äta på kvällarna, går en bra led bredvid campingen som är upplyst ner till byn. Sov mycket gott med ett brusande hav nedanför på nätterna. Stranden är stenig, men med vackra stenar, hade vi inte bara handbagage skulle vi ta med stenar hem.
Det gick inte att köpa 5Terrekort eftersom hela kustleden mellan byarna var avstängd, kanske p.g.a. olyckan med turisterna några veckor innan. Men vandra på alla andra leder med kartan i hand går bra, vilket vi gjorde. Bra att ha riktiga skor, vi mötte några med sandaler vilket vi inte skulle rekommendera. Hann med besök i alla byarna, mycket turister även i oktober, mest stora grupper från USA. Det var bra att bo utanför och "landa" på kvällen tyckte vi.
Sen bodde vi i Levanto på hotell Carla. Fick ett rum högst upp mot byn vilket vi gillade. Där kunde man sitta på balkongen båda två. MEN sängen, vi sov så gott i Moneglia men inte på hotell Carla. allt rent och fint på alla sätt, bara att önska att de skaffade bäddmadrasser till de stenhårda sängarna. Lätt att hitta till hotellet med en skylt nedanför stationen. På gatan nedanför hotellet finns en matbutik där man kan köpa vin och tilltugg att ha på balkonen om man så önskar.
Kan rekommendera en fin fiskrestaurang vi åt på två gånger, Tumlin.
Sen blev det en natt på hotell Terminus i Pisa, där fanns ingen is till vinet, ingen wifi vare sej dagen vi kom eller dagen efter. Rummet ok för en natt då man är på resande fot, nära stationen, lätt att åka buss/tåg till flygplatsen därifrån.
Kan berätta att vi reste med Norwegian, och planet hem var försenat, vilket gjorde att vi inte kom hem från Cph. Men, vi fick istället bo över i Cph en natt på Hilton vid Kastrup, med dubbelrum, lyxbuffé och frukost gratis, och tidigt flyg hem vilket gjorde att resan fick ett bra slut efter allt med flygförseningen. Kan rekommendera In-Italia till dom som vill resa till Italien! Vi vill redan åka tillbaks!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Birgit och vänner från Linköping i Sverige bodde på Hotel Leopold i Moneglia från den 18. till den 22. september 2012.

Tack för bra service och info inför vår tur till Cinque Terre. Moneglia var ett perfekt val för oss, lagom turistiskt, och Hotel Leopold ett utmärkt hotell med vänlig personal, trevligt rum med terrass (liknade mer en balkong tyckte vi nog) på översta våningen och havsutsikt. Dock var sängarna i hårdaste laget. God frukost med bland annat yoghurt, bröd (tyvärr oftast det vita, tråkiga),flera sorters smörgåspålägg, ägg, frukt och söta kakor. Vi åt också hotellets trerätters middagsmeny två kvällar. Rikligt och gott, men utan utropstecken. Vi prövade aldrig den vackert belägna poolen, men däremot stranden med sand och vackra småstenar. Där åt vi också lunch en dag. Trevligt och gott!
Vi gjorde en vandring från stadens centrum upp längs bergssidan till en sömnig och vacker by (minns inte namnet) och åkte buss tillbaka. Upptäckte då att man inte kan köpa biljett på bussen, men det problemet löste en dam från trakten som hade ett litet lager med biljetter i sin handväska. Vandringen mellan Cinque terre-byarna var lite för turistiska för vår smak. Bäst var vandringen från Manarola till Corniglia (kuststräckan var avstängd, så man fick gå uppe i bergen via byn Volastra) Vackert, lagom turistiskt och lagom utmanande med en god lunch i Volastra! Tack för hjälpen, In-Italia och Marcus! Vi återkommer!

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 4 Vuxna
Namn
Susanne och resesällskap från Stockholm i Sverige bodde på Hotel Leopold i Moneglia från den 14. till den 21. juli 2012.

Hotel Leopold, Moneglia

Avfarten till hotellet (om man kommer med bil norrifrån) ligger precis i slutet av tunneln. Var uppmärksam på detta! Vi missade avfarten och fick vända och vänta till nästa gröna ljus. Tunneln är nämligen enkelriktad och öppen för trafik var 20e minut i vardera riktning.
Hotellet drivs av en familj i 2 generationer. Ibland lite Fawlty Towerkänsla, charmigt tycker jag. Vi trivdes jättebra här. Rent, snyggt och fräscht. Häftig utsikt från balkongen. Snyggt och smakfullt inrett. Även poolområdet som är i terasser är snyggt, smakfullt och trivsamt!! Trådlöst internet i hotel lobbyn/terrassen och bara där. Fantastisk frukostbuffé med fruktsallad, yoghurt, flingor, bröd, pålägg, grönsaker och sötsaker. Vi åt även flera prisvärda middagar på hotellet. 20 euro för trerätter. Man kunde välja mellan tre förrätter (pasta/pasta/soppa), två varmrätter (fisk eller kött) och tre efterrätter (cheesecake/tårta/fantastiskt god glass!). Bor man här så bör man prova middagen åtminstone en gång! Härlig utsikt från restaurangen också som en extra bonus.
Stranden nedanför hotellet är helt ok och det finns 2 barer/restauranger där. Moneglia är ett mycket bra utgångsläge för utflykter i Cinque terre. Enkelt och smidigt att ta tåget till en ort och vandra till en annan. Moneglia är en charmig liten stad som inte alls är lika turistig som Cinque-terre orterna.
Jag vill även rekommendera Sestri Levante och en vandringsled som utgår från gamla stan. Leden går till Punta Manara. (Man kan även gå hela vägen mellan Sestri Levante och Riva). Leden är jättefin, vacker utsikt, fjärilar, ödlor och få människor!

Detta är vårt andra år som vi bokar delar av vår resa med in-italia och vi är MYCKET nöjda!!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Majbritt fra Næstved boede på Hotel Leopold i Moneglia

Vi bodde 8 nätter på Hotel Leopold mitten av augusti 2012. Det är ett familjeägt hotell, och vad en familj: ibland det kändes att vara en del av Fawlty Towers - men vi älskade det och tyckte att det var mycket underhållande.
Utsikten över havet från nästan var som helst på hotellet är helt fantastisk - och gör för 10-15 minuters kuperad promenad till centrum av Moneglia. Hotellet är mycket trevligt och rent - och har ett fantastiskt poolområdet.
Stranden 84 (!) Branta trappsteg nedanför hotellet är sandig och har en härlig restaurang med överraskande diskretion skaldjur.
Vi åt på hotel en kväll. Maten var "äkta" men inte alltför imponerande (utom deras citronglass, vilket starkt kan rekommenderas!). Frukosten var ok: den typiska croissanter, bröd, ost och kött, men också med en hel del frukt och 7-8 olika hembakade kakor och kex varje morgon - några morgnar fanns också omelett.
Hotellet erbjuder parkering (6-10 euro per dag) och har gratis wi-fi på de första två till tre våningar, inklusive terrassen.
Ibland acceptera Visakort - och ibland maskinen har kollapsat ...
Moneglia är en härlig utväg, som erbjuder en del både mysig och bra restauranger - och till mycket rimliga priser. Vi kan särskilt rekommendera Le Palme och Pizzaria Il Ciocco.
Under högsäsong avgår i bra väder pendelbåt från Moneglia till städerna i Cinque Terre och Portovenere tisdag, torsdag och lördag, medan på måndag, onsdag, fredag ??g segla till Portofino, ett underbart sätt en klocka område.
Länkar till många gånger daglligt tåg från Moneglia till att omfatta Sestri Levante och Cinque Terre.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Henrik og Britt fra Nykøbing F boede på Hotel Leopold i Moneglia

Min man och jag hade en härlig semester i Moneglia med bas på Hotel Leopold. Det har varit ett nöje att boka hotell via i-Italia. Båda postkorrespondens före avgång, resväg och Hotel Leopold levde fullt ut upp till vad vi lovade. Och ja, är det viktigt, som jag antydde, att räkna antalet tunnlar och vara snabb att avsluta efter 5, men med din beskrivning i handen, det fanns inga problem.
Hotel Leopold är en vacker plats belägen 87 steg ner till en vacker liten vik med en vacker liten strand. I allmänhet ett trevligt hotell men med för många regler för användning av poolen om du har små barn, tror jag. Vi hade beställt ett superior rum, men inte har intrycket att det utöver priset (det var något dyrare) separat från de andra sovrummen. Vi tilldelades ett rent och snyggt litet rum med en balkong och eget badrum, var dock dusch mycket små - åtminstone inte lämpar sig för breda muskulösa män. De skulle finna det svårt alls att komma in! ? Å andra sidan fanns det en vacker, vacker utsikt från balkongen och det rum där du kan njuta av utsikten över havet och bergen, och i själva verket ligger på sängen. En fantastisk utsikt att vakna upp till i morgon.
På Hotel Leopold var flera generationer i driften av hotellet och när hela familjen liv ägde rum på hotellet, deltog vi gäster både i deras glädje och deras lilla familjegräl. Detta ledde våra tankar till Sybil och Basil Fawlty Towers och inte minst Manuel - en helt gratis semester upplevelse!
Tja, valde vi att bo i Moneglia motsatt en av de städer i Cinque Terre, som är mycket fantastiskt, men också många turister och mycket liten tillgång till havet. Det var uppenbart från beskrivningen av området och gjort det lättare för oss att planera vår semester. Vi tror att det gör en positiv skillnad i semesterupplevelse som turister, vilket var fallet i Moneglia, främst italienare.
Centrum av Moneglia är lätt att nå med en kort promenad från hotellet på om 8 min. - På en liten stig, 56 steg och en tur genom berget. I Moneglia finns det några små butiker och särskilt bra matställen. Vi rekommenderar "Ristorante Giada" Piazza Tarchioni 25, där de serverar hemlagad trofie liguriska och "Bar Mira" på Via Libero Longhi 57, där service är top notch. Och då ska du njuta la focaccia com il formaggio - en liguriska specialitet som smakar bra och kan innefatta köpt i Focacciaria'erne.
Allt som allt en fantastisk semester och en stor tjänst från in-italia.








Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Peter og Hanne fra Skødstrup boede på Hotel Leopold i Moneglia

Hotel Leopold är ett litet och mysigt hotell, och är en bra utgångspunkt för att besöka Cinque Terre och städer som La Spezia och Genua. Här serveras en bra frukost, men middag är både omständlig och dyr för vad du får på andra restauranger i Moneglia. Därför åt vi bara på hotel den första kvällen. Rengöring var OK, men vi har inte ändrat sängkläder i 7 nätter vi stannade där och var också handduk otillfredsställande. Vi hade så småningom att "stjäla" rena handdukar från rengörings vagn i korridoren på morgonen. Hotellet inte accepterar kreditkort av något slag, som både vi och andra uppfattas som otillfredsställande. Kom ihåg att boka en parkeringsplats på hotellet, är omöjligt parkering utanför på gatan.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map