Omdömen från Hotel Leopold

Hotel med panoramisk pool nära Cinque Terre
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Leopold

Läs personliga omdömen av Hotel Leopold som ligger i Cinque Terre. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Leopold. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Hotell för barnfamilj

Detta hotell har otrolig potential. Jag bokade detta mycket för sitt läge och för att bilderna visade stället på ett trevligt sätt. Poolen var viktig för våra barn. Vår erfarenhet är följande:
Vill man ha ett hotell där hotellvärden tillrättavisar dina barn har du kommit rätt. Poolen vill de helst inte att man använder. De talar istället sig varma för att bada i havet. Vår äldste son på 7år fick en italiensk uppläxning då han simmade med badring i poolen. Utöver detta hyschade hotellägaren åt dem vid ett flertal tillfällen. Kanske bemöts man bättre om man är pensionär eller ett barnfritt par. Familjerummen var väldigt låg standard på. Om fotot som säljer hotellet tagits åt motsatt håll hade man sett en fotbollsplan i grus som används till parkering. Bilden ljuger lite. Frukosten var okey. Priset för detta hotell var mer än dubbelt så dyrt per natt mot våra övriga boenden under semestern. Då hade dessa hotell betydligt bättre standard. Hotellet är absolut inte prisvärt. Barnfamiljer bör söka andra hotell.
Moneglia som stad är väldigt trevlig och vi var på väldigt bra restauranger. Det är dessutom lätt att ta sig med tåg till Since terre.

Rekommendationer till andra gäster

Vi rekommenderar Moneglia. Det är bra restauranger, nära till tågstation och vägen till stället är en upplevelse i sig. Kusten i denna del av Italien är magnifik.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint

Hotellet är rent och fint.
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Jag är tveksam till om hotellverksamhet är rätt jobb för innehavarna.
Placering, Placering

Hotellet ligger lite vid sidan av i Moneglia. Dock är det promenadavstånd.
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Familjerum för (A2) för 4 pers. m. begränsad havsutsikt och liten terrass

Vårt rum hade väldigt dålig planlösning. Det luktade väldigt starkt fukt och invaderades av myror på kvällen.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Wifi funkade med dålig teckning precis vid receptionen.
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Poolen är fin men inget speciellt. Den verkar vara hotellägarens ögonsten.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Bedömning av Hotel Leopold

Cinque Terre som semester-destination

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Dubbelrum (classic) m. balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Underbar utsikt!

Ligger härligt en bit upp på sluttningen med fantastisk utsikt. Familjerummet A3 som vi bodde i var som en hel lägenhet så gott om plats. Uteplatsen var liten och omgärdad av en hög mur så där satt vi aldrig. Havet såg man bara om man stod på trappan upp till ytterdörren. Det är kuperat vart man än ska så inget boende för trötta fötter :) Utsikten från poolen är härlig. Det är inte plats för några solbäddar vid poolen utan dessa finns en respektive två "våningar" upp. Vid poolen fanns endast några solstolar. Ägarna är väldigt noga med att, så snart man bara närmar sig poolen, påpeka att man måste duscha innan man hoppar i. Även om man precis hade duschat och var drypandes våt, så påminde de en... Lite tjatigt. Annars såg vi inte till ägarna så mycket. Det var ofta som stället var obemannat så skulle vi fråga något eller beställa något från baren så fick vi återkomma både en och två gånger innan vi fick kontakt. Vi åt endast frukost och den var bra med tillräckligt att välja på men om ex.vis äggen eller yoghurten tog slut så fylldes det inte på om man kom lite senare. Vår dotter är glutenintolerant och det hade vi förvarnat om men de hade glömt köpa bröd så bra vi hade med hemifrån. Sen inhandlade de riskakor och hårda majsbröd :( Moneglia som stad gillade vi skarpt! Många trevliga restauranger och mycket tillmötesgående och härliga italienare! Glutenfri mat var i princip aldrig något problem. Mysig restaurang vid stranden nedanför hotellet och även där var de mycket tillmötesgående. Stranden nedanför hotellet är ganska stenig men stranden inne i Moneglia är fin. Vi var på bägge och njöt dagarna där! Vi kommer gärna tillbaks till Mongelia men kanske att vi då väljer ett hotell inne i stan.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Familjerum (A3) för 4/5 pers. m. begränsad havsutsikt och terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Läge och charm

Läget kan inget ta från hotellet - det är super! Det är rent och snyggt - härliga rum men några kräver ett litet lyft - mycket trångt på badrummet.
Aircondition skulle vara bra, istället för den gamla fläkten som bara ger sporadisk luft.
Härlig frukostbuffé i förhållande till normal italiensk, som för det mest endast består av kakor.
Välkomsten gick bra, men därefter gick det sämre. Herren i huset visste inget om kundservice och var i det hela taget sur och nästan irriterad över gästerna - framförallt vid frukostbuffén där man inte fick komma i vägen för honom.
På andra dagen hände något med deras värmepannor och all el/ljus/dator försvann. Mycket olyckligt, men sättet de tacklade det på var mycket dåligt - ingen info, vi duschade i iskallt vatten och det hörde bara om hur dyrt det var för dem, men ingen service som plåster på såren till gästerna.
Om aftonen hysschade folk till oss då vi stod på altanen och sa godnatt till varandra - vi var två olika par iväg på resa.
Sist men inte minst var stället fullt med förbud på saker vi inte fick göra....

Rekommendationer till andra gäster

Härligt ställe och trevligt hotell i gammal stil, rent och snyggt. Bra som utgångspunkt för utflykter med tåget till Cinque Terre.
Bra läge för turer till Portofino - fantastisk liten stad - men dyr.

Vi spenderade ett par dagar på stranden nedanför hotellet, som har parasoll och solsängar för 20 euro i högsäsongen - härligt ställe med trevlig personal och bra matställe.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Skicka husets herre på charmkurs
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Classic med fransk balkong och havsutsikt

När den pågående renoveringen är klar blir det bra.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Trevligt familjehotel med lite "italiensk" atmosfär

Ett fantastisk ställe där man inte ska ha höjdskräck eller tunnelskräck. Att komma dit är ett äventyr för bilnörden och den som gillar trånga tunnlar. När man väl är där möttes vi av en vidunderlig utsikt från rummet och ett rent och familjärt hotell. Mannen i huset kan bara italienska och är en blandning av Mr Cleese och Manuel men kan stå ut med det kan det faktisk ge upphov till lite skratt och minnen. Lucia var en älskvärd och serviceminded kvinna som la hela sitt hjärta på hotellet. För den kravlösa är detta ett 4stjärnigt hotell men för den som förväntar sig att propparna inte ska gå andra dagen och där air condition blev lagad näst sista dagen så kanske man ska fundera på ett annat hotell. vi ger 4 stjärnor för att värdparet trots alla missöden försökte fixa våra problem.

Rekommendationer till andra gäster

Ta flyg och tåg hit. Det ä enklare och när man väl är här så är det onödigt med bil som dessutom är omöjlig att parkera.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Dubbelrum (superior)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn

3 härliga dagar i Moneglia

Härligt uppehåll på Hotel Leopold med vacker vy över havet. Vi blev vänligt mottagna av frun och herrem, som visade oss till vår övertäckta p-plats.
Läcker frukostbuffé med massor av färsk frukt, och hemmabakade kakor osv.
Lucia - värdinnan - talar tyska, franska och engelska utöver italienska. Mycket bra. Den endas om var lite av en besvikelse var att rum med havsutsikt hade lite dålig utsikt. Primär utsikt var till en klippa och endast på gavlen av balkongen var det utsikt till havet.
I övrigt var hotellet superrent och välhållet.
Vi åt på restauranger i staden, bl.a. på pizzerian precis vid starten av strandpromenaden när man kommer ner från hotellet. Den hette Ristorante Derna. Härlig mat, billigt och gulliga värdar.

Rekommendationer till andra gäster

Ristorante Derna. Bra och fin service.
Deras glass - gelati della casa - är hemmagjort. En stor portion vaniljglass med en medföljande flaska whisky så att du själv kan hälla över glassen.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Dubbelrum (classic) m. balkong/terrass

Havsutsikten var begärnsad
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Helt fantastiskt!

Vår vistelse har varit helt enastående. Härligt litet rum med direkt utgång till poolen, skön terrass med fantastisk havsutsikt. På kvällarna åt vi på hotellet med god, autentisk italiensk vardagsmat. Värdparet otroligt tillmötesgående och vänliga.
Vi kände oss som en del av den italienska familjen och det var mycket trevligare än att t.ex bo på ett lyxhotell.

Rekommendationer till andra gäster

Besökte en fiskrestaurang 100 meter från hotellet och åt lunch där.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Dubbelrum (superior)
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

6 dagar i Moneglia

Vi hade en riktigt härlig semester på alla sätt och vis.

Rekommendationer till andra gäster

Då det i perioder är stängt på några delar av vandringsturerna mellan städerna, så rekommenderar vi att man kollar upp detta hemifrån.
Vi fick veta att turen mellan Monterosso och Vernazza var den enda som var öppen.
Turen mellan Vernazza och Corniglia och officiellt stängd, men vi fick veta att där inte var några lås, så vi gick turen ändå tillsammans med många andra, det var ändå många guider på turen. Vi förstod aldrig varför man inte fick gå där. Vi hade 2 bra vandringsturer, och såg alla de spännande turerna.

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Dubbelrum (superior)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Hotel Leopold

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Classic med fransk balkong och havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Hotel Leopold

Hotel Leopold
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel Leopold
Dubbelrum (superior)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map