Hotell i Moneglia i Cinque Terre

Hotel Leopold

Hotel med panoramisk pool nära Cinque Terre Gemensam terrass vid entrén till hotellet En av de panoramiska solterrasser ovanför poolen Stranden nedanför hotellet (ca. 90 trappsteg) Reception med bar och sittplatser Reception Frukostbuffé med frukt, hembakat mm. Terrassen till ett av Superior-rummen Den nedersta terrassen är till ett av Superior-rummen Frukostmatsal De två Classic Plus med gemensam terrass och havsutsikt Den vackra utsikten från ett av superior-rummen, som ligger på 3:e våningen De två Classic Plus med gemensam terrass och havsutsikt De två Classic Plus med gemensam terrass och havsutsikt Detta är ett Classic-rum (alltså med balkong och havsutsikt, men utan ac) Ett av Classic-rummen som inte har havsutsikt från själva rummet men en stor terrass med full havsutsikt Rum med havsutsikt Till vänster syns fotbollsplanen som om sommaren ofta används som parkeringsplats Hotel Leopold är det pastelfärgade byggnaderna till höger Cyklar till uthyrning
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Förutom att man kan njuta av semestern vid poolen eller på terrasserna så har Hotel Leopold några fördelar: gångavstånd till både sandstranden, tågstationen och Moneglias mysiga centrum. Det gör allting så lätt att bara låta bilen stå när man ska på stranden eller ut och äta.

Maken till placering...

Hotel Leopold ligger på en sluttning och blickar ut över havet och kusten som gjort Cinque Terre så berömt över hela världen. Från hotellet kan man antingen gå ner till stranden eller den andra vägen till centrum i Moneglia. Stranden ligger ca. 100 meter bort (ca. 90 trappsteg), centrum ligger ca. 500 meter bort (två möjliga rutter) och tågstationen ligger lite närmare, ca. 300 meter. Av stränder att välja mellan finns det en offentlig med småsten (närmast) eller en privat med sand (mot betalning). I Moneglia finns det ett fint urval av matställe och restauranger (förutom hotellets egen restaurang) samt en tågstation som snabbt tar en vidare till Cinque Terre-byn Monterosso på endast 15 minuter. Tåget kan dock inte höras från hotellet då det ligger på den andra sidan av bergssluttningen vilket är en stor fördel. Det finns en fin möjlighet nedanför hotellet att spela boll för platskrävande barn då hotellet inte har någon stor trädgård eller plan för lek och bollspel då det ligger på en sluttning. I närheten av stationen finns även en bollplan med konstgräs (fråga ev. på hotellet). Nere vid tågstationen i Moneglia erbjuder hotellet förvaring av bagage på avresedagen, om ni t.ex. har en sen hemresa och gärna vill njuta av stranden eller staden några timmar innan ni reser. Denna service är gratis. Fråga i receptionen för mer info.

Läs mer om Hotel Leopold

Pool och andra fina faciliteter

Den panoramiska poolen är utan tvekan ett av hotellets dragplåster. Ovanför poolen finner man två sköna solterrasser med solstolar. På den översta terrassen finns det även en lekplats, med grind för trappan. Barnfamiljer välkomnas med öppen famn, men att man på hotellet samtidigt värdesätter lugn och ro, så att alla gäster kan njuta av semestern. Framför poolen löper vägen, men den är enkelriktad och trafiken mycket begränsad då den leder upp till höjderna och två andra hotell. Vid entrén till hotellet kan man njuta av solen (eller skuggan) på den stora halvt övertäckta terrassen som även är utrustad med vita smidesmöbler och solstolar. Det rekommenderas att boka parkering (mot betalning) på hotellet då det annars inte finns några offentliga parkeringsmöjligheter i närheten. Hotellet erbjuder parkering i garage eller på en parkeringsplats i två plan ca. 40 meter bort som kostar lite mindre. Nedersta plan är övertäckt och skuggigt medan övre plan är under öppen himmel. Uppe eller nere kostar lika mycket och de skuggfyllda är enligt 'först-till-kvarn' principen. Hotellet ställer även 3 cyklar till förfogande. Dessa utlånas gratis och kan inte bokas.

Möt den dedikerade värdfamiljen

Hotellet drivs av Lucia (som talar både engelska, tyska och franska), hennes man Leopoldo och svärmor Margherita. Även barnbarnet Leandro hjälper stolt till med familjeverksamheten. Det var Leopoldos föräldrar som i sin tid fick idéen till hotellet och lät bygga det. Hotellet drivs fortfarande efter familjens tanke men nu av nästa generation som tagit över. Lucia som ursprungligen kommer från storstaden Genova tillbringade sina yngre år de flesta av sina semestrar i Moneglia. En dag mötte hon Leopoldo på stranden vilket ledde till både giftemål med både Leopoldo och inte minst hotellet. Lucia är verkligen hårt arbetande på hotellet idag och mycket hjälpsam. Mannen Leopoldo kommer från Moneglia men har även lite toskanskt blod i ådrorna. Det hör inte till hans natur att vara leende och gästvänlig, men inne bakom det sydländska temperamentet gömmer sig en ansvarsfull familjefar och hotellägare. Leopoldo har stor passion för karate och antikviteter - ni kommer se flera av dem på hotellet. Hotel Leopold är familjedrivet - på gott och ont. Det betyder att ni på den ena sidan möter dedikerade värdar och får en inblick i en italiensk familj - och på den andra sidan betyder det också att de t.ex. inte finns i receptionen dygnet runt (pojken ska ju hämtas och lämnas i skolan osv) och med endast 24 timmar på dygnet så händer det (framför allt under högsäsongen) att dem har en dålig dag och behöver ladda batterierna. På Hotel Leopold kan det vid första ögonkastet verka som om det finns många regler (som t.ex. att värdarna sätter pris på att man duschar av sig innan man hoppar i poolen) men i grund och botten handlar det mest om att alla gäster har olika behov och förväntningar - och genom att följa några få anvisningar får alla en minnesvärdig vistelse.

Ät din frukost med panorama

Vänder man blicken inått möter man snabbt en lobby med reception, bar och soffor samt stor lcd-TV. Det finns även hiss, litet gym med tre maskiner (på 5:e vån.) och wi-fi i gemensamma utrymme (täcker lobbyn / baren, på solterrassen och i några av rummen på 3:e våningen). Frukostmatsalen ligger på 2:a våningen med fönsterpartier som kan öppnas. Här serveras frukosten som buffé. Frukostmatsalen fungerar i högsäsongen även som restaurang - dock inte på daglig basis, och endast för hotellets egna gäster. Kvällsmaten är folklig och enkel - det erbjuds som regel både pastarätter, fisk och kött. Man har havsutsikt från från frukostmatsalen/restaurang och tillgång till en liten utvändig terrass med mjuka trädgårdsmöbler. På hotellet finner man även en snackautomat (på 3:e vån.) där man kan köpa vatten, öl och snacks.

Rumskategorier från Standard till Superior samt fem rymliga familjerum

På Hotel Leopold kan man välja mellan olika rumskategorier på 3:e, 4:e och 5:e våningen som varierar från små Standardrum utan balkong och utsikt till Superiorrum med terrass och panoramisk havsutsikt. Dessutom erbjuder hotellet fem familjerum som utmärker sig genom att vara rymliga, mer självständiga och utrustade med kylskåp, och några även med kök. Fyra av dem ligger i en separat byggnad vid poolen, men det sista ligger för sig själv ca. 400 meter från hotellet. Det är närmare tal om lägenheter. Man ska välja rummen på själva hotelldelen ifall havsutsikt, inredning och hotellstämningen är viktiga faktorer - annars familjerummen, ifall man värdesätter självständigheten. Familjer på 4 personer rekommenderas alltid att välja familjeummen - alternativ ett av superiorrummen på själva hotellet med plats för 4 personer. Rummen på själva hotellet har inte minibar/minikylskåp, men hotellet har ett par till förfogande (begränsat antal) som kan förbokas och tillslutas i rummet under vistelsen (utan tillägg). Rumskategorierna Classic Plus och Superior har aircondition, medan de andra kategorier har takfläkt. Plus-rummen har båda delar.

Läs om rummen på Hotel Leopold

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map