Omdömen från Balcone Sole & Mare

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Balcone Sole & Mare

Läs personliga omdömen av Balcone Sole & Mare som ligger i Cinque Terre. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Balcone Sole & Mare. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Utsikten är helt enastående!

Allt har varit i ordning både före och under uppehället i lägenheten.
Då vi ankom, följdes vi upp till lägenheten, vilket var riktigt rart. Det fanns det vi behövde i lägenheten, och den var ren och där var gott om plats till oss 3 (men också till 4). Det var ingen aircondition, men då lägenheten ligger där den ligger, hade vi balkongdörr och fönster öppna och skydden för hela dagen, vilket gav en härlig temperatur i lägenheten, och vi såg med öppna fönster.
Balkongen är mycket smal, men vi placerade det lilla kaffebordet utanför dörröppningen och kunde få 3 bättre stolar inifrån lägenheten så att vi kunde njuta av utsikten och ett glas vin. Med stolar placerade på rad, kan 4 sitta bekvämt på balkongen. Ett förslag på förbättring är dock bättre stolar på balkongen.
Utsikten var helt fantastisk. Sitta på balkongen och lyssna till havet, staden som vaknar, se de skiftande färgerna på havet och bergen och njuta av den vackra solnedgången som var helt enastående.

Cinque Terre som semester-destination

Besökte området på en dagstur från Viareggio till Portovenere och Monterosso för 2 år sedan, och har i flera år önskat att hålla semester i området.
Naturen, bergen, havet och städerna levde fullt upp till mina förväntningar, området är pittoreskt vackert, och det finns upplevelser för ögat på alla platser. Vi besökte Monterosso, Vernazza och Riomaggiore - framförallt de två sista föll jag för.
Vi bodde i Manarola i 6 dagar och utgick därifrån. Lägenhetens läge och utsikt, räddade de 6 dagarna i Manarola. Jag har rest i Italien i mer än 20 år, men aldrig upplevt så dålig service och mat som på de restauranger vi var på i Manarola.
En dag ville vi äta lunch i Manarola och bad om en meny. Vi fick veta att vi inte kunde få mat, men vi såg att flera italienare satt och åt, både utanför och inomhus. Det förvånade oss, och vi tänkte att det kanske skett ett missförstånd - så vi frågade en gång till, men nej, det serverades ingen mat till oss.
De två lokala köpmännen var rara och tillmötesgående, och våra bästa måltider var de vi själv lagade av råvaror vi köpte av dem.
Ska man gå ut och äta mellan 20-22, måste man boka bord om man vill sitta ute. Man ska också vara beredd på att det är mycket längre köer vid tågen och biljettautomaterna. Vi hittade dock appen "GoEuro" där vi kunde köpa tågbiljetter och därmed också bara gå på tåget.
En dag köpte vi kort till både stigar, bussar och tåg, den billigaste lösningen om man ska åka mer än två tågsträckningar och gå på stigarna, dock "glömde" försäljaren att upplysa om att Via dell'Amore" var stängd. In-Italias hemsida hade dock informerat om att stigen var stängd.
Området är absolut värt ett eller flera besök, men den italienska gästvänligheten och servicen får man leta mycket länge efter. Hade en känsla att hela området är mycket kommersiellt, och kvaliteten på maten på restaurangerna var eländig (också i förhållande till priset), vilket förvånar mig, då det finns magiska råvaror utanför dörren.
Vi pratade om att städerna kanske är vana vid att turister bara besöker städerna en kort stund, och sedan åker igen, varför restaurangerna inte värdesätter att servera äkta italienska mat, då gästerna inte kommer igen. Men för de turister som bor i Manarola, som vi, är det bara no-go att betala 9 euro för en tomatsallad med 5 tomatskivor och 4 skivor osmaklig mozzarella. Det enda som var bra med att besöka Marina Piccola, var utsikten!
En skam för området att turisterna inte upplever den goda italienska maten och gästvänligheten.
Med den upplevelse jag/vi hade, är det inte ett område jag besöker igen.

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet

Vi blev gott mottagna och fick bra service av hon som gav oss nycklarna. Hon följde oss till lägenheten och hjälpte oss att bära en extraväska som vi hade med.
Placering
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2017
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Balcone Sole & Mare

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet

Utsikt

Fantastiska byar och områden. Turist trycket är skyhög i byarna, men i bergen du kan få luft och de mest spektakulära vyer / översikter av områden / städer.

Cinque Terre som semester-destination

Stor strövområde - stigarna är välmarkerade och datum som anges på linjerna passar. Packa en ryggsäck för man är snart borta i många timmar (och kom ihåg ordentliga vandringsskor eller stövlar).
Inga ordentliga stormarknader, men staden La Spezia är inte långt borta.

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser

Trevlig lägenhet, fantastisk utsikt, men husgeråd var inte riktigt ren (och i behov av ersätter)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Trevlig lägenhet med underbar utsikt

Man har många intryck att smälta efter 8 dagar i "cinque terre", där vi vandrade upp och ner i bergen längs kusten och möttes av den ena fantastiska vyn efter den andra.
Området är definitivt värt ett besök, men man vill vandra kan det kanske vara bättre att göra det lite senare på säsongen när det inte är så varmt. Dock var det underbart att sitta på balkongen under de varma kvällarna.
Lägenheten infriade till fullo våra förväntningar, inte minst balkongen med den magnifika utsikten över staden och havet.
Man måste bara vara medveten om att det är många trappor upp till lägenheten.
Det skulle vara fint om det i lägenheten fanns lite mer information om rent praktiska saker. Till exempel; hur tar jag mig runt i området, till fots, med buss, med tåg... Priser?
Vilka stigar är stängda? Var kan jag handla?

Enda anmärkningen på lägenheten är att balkongen är ganska smal, så det skulle vara bättre med ett mindre bord och kanske ett par solstolar.

Rekommendationer till andra gäster

De två närmaste stigarna längs vattnet är tyvärr stängda, så vi köpte tågkort för 10 euro, sedan kunde vi röra oss fritt omkring under en vecka.
Om man går från Riomaggiore längs stig nr 3 från Colle del Telegrafo, kommer man förbi en "camp" för backpackers, där det finns ett litet kafé med utsikt över havet och möjlighet att tillbringa natten under bar himmel.

In-Italias kommentar

Tack för fin feedback. På vår hemsida under Cinque Terre hittar man en uppdaterad översikt över det lokala vandringssystemet. Hälsningar Allan, In-Italia

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering

Kräver god fysik, då man får gå mycket i trappor.
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser

Balkongen lämpar sig bäst för två personer, och det skulle vara bättre med ett mindre bord och et par solstolar.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk utsikt – trevlig stad

Lägenheten fungerade fint för två personer. Om man är fler blir det problem att vistas på balkongen, som annars är lägenhetens största tillgång.
Det är en god idé att hyra garage – det hade vi gärna känt till på förhand. Det är långt att gå från parkeringsplatsen utanför staden.

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Helt Otroligt Underbart

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Fantastisk utsikt

Riktigt bra och rymlig lägenhet med fantastisk panoramautsikt från den lilla balkongen. Många trappor upp till låägenheten.

Balcone Sole & Mare
Rent och fint

Lägenheten är fin, men uppgången skitig
Gästvänlighet
Placering

Fin utsikt men många svåra trappor
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk utsikt o rymlig o trevlig lägenhet!

Vi blev överväldigade av utsikten o den härliga balkongen ut mot Manarola o havet! Fin lägenhet med 2 separata sovrum, ett allrum, o kök med bra husgeråd, gasspis o t o m tvättmaskin.
Trots många trappsteg att ta sig upp från affären i Manarola till lägenheten o avsaknaden av luftkonditionering så är vi ändå helnöjda!

Rekommendationer till andra gäster

Lite för varmt göra ngra längre vandringar i 5 terre under Juli, men de vi gjorde var väldigt fina. Speciellt rekommenderas den från Manarola -

Balcone Sole & Mare
Rent och fint
Gästvänlighet

Hade inte mckt kontakt m personal/ägare.
Placering
 
Själva boendet på Balcone Sole & Mare
Trerumslägenhet med balkong/havsutsikt och 2+2sovplatser
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
Asger från Odense bodde på Balcone Sole & Mare i Manarola

Hej!
Det kan sägas mycket kort. Vi har haft en 110 procent tillfredsställande förlopp från bokning till avresa. Lägenheten levt upp till våra förväntningar och förhoppningar. Service från byrån både före ankomst och fysiskt i Manarola var kund vänlig och informativ. Tack. Vi hoppas att vi får möjlighet att återvända till Cinque Terre eller någonstans i Italien.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Monna fra Greve boede på Balcone Sole & Mare i Manarola

Vi har haft en fantastisk semester i Manarola i Cinque Terre i juli 2012.
Staden är mycket charmig och äkta och rekommenderas starkt.
Lägenheten Balcone Sole & Mare var i gott och rent skick. Balkongen vi bodde närmast, med fantastisk utsikt över havet, i staden och till vingårdar och vandringsleder.
Lägenheten är avsedd för 4 sova, men balkongen är smal och om, liksom vi njuta av att äta och bor där, det finns inte tillräckligt med utrymme för fyra.
Om du inte är i bra form när du anländer, får du det! - Staden ligger upp stenar och vi bodde högt upp i staden och det finns många trappor i staden + har 4 trappor i dåligt skick och ingen belysning i själva huset, måste du klättra för att komma upp till den vackra lägenheten.
Det finns flera bra restauranger i stan och vi kunde se ner på en av de mest eftertraktade från vår balkong, så bara fyra steg ner.
Vi valde att beställa ett garage hemifrån till bilen och det var en riktigt bra idé, eftersom det är svårt att parkera och hitta p. platser ovanför staden. Dessutom vara medveten om att portarna i staden stängd. 16:00 och du måste sedan vänta på att andra med kort eller nycklar för att köra in i staden.
Vi har varit ute och gå till Riomaggiore på kärlek väg och har varit ute och segla för Portovenere och öarna, samt till Monterosso. Riktigt bra och trevliga turer. Dessutom har vi experimenterade med bil längs kustbergen, men kunde inte komma bortom Vernassa, på grund av skador på vägar och sluttningar. En resa med stora utmaningar. I La Spezia var vi också i en turné och resa till Portofino.
Området är mycket spännande, utmanande och vacker och det är inte sista gången vi är där.
Detta är första gången vi har bokat boende genom in-Italia och jag tror både material på webben och omsorg och instruktioner som vi fick det, det var bättre än många andra ställen

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Mette og familie fra København boede på Balcone Sole & Mare i Manarola

Manarola var en mycket trevlig upplevelse och lägenheten var precis som det borde vara. Super vacker utsikt

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Balcone Sole & Mare

Cinque Terre som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Balcone Belvedere

Manarola, Ligurien

Terrazza del Capitano

Manarola, Ligurien

Terrazza Beccara

Manarola, Ligurien

Rekommendationer till dig

Hotel Porto Roca

Monterosso, Ligurien

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

Agriturismo Le Pale

Bogliasco, Ligurien

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Ligurien

Hotel Cuccaro Club

Rocchetta di Vara

Residence Marina degli Aregai

Santo Stefano al Mare

search map