Omdömen från Balcone Mediterraneo 2

 
Balcone Mediterraneo 2 är inte tillgänglig i dagsläget
Balcone Mediterraneo 2 är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Manarola här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Balcone Mediterraneo 2

Läs personliga omdömen av Balcone Mediterraneo 2 som ligger i Cinque Terre. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Balcone Mediterraneo 2. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Fräsch lägenhet med fantastisk havsutsikt

Fräsch rymlig lägenhet för 4 personer med en fantastisk utsikt över havet och Manarola!

Cinque Terre som semester-destination

Fantastiska naturupplevelser, härliga vandringar och bad. Manarola liten ort men nära till allt.

Balcone Mediterraneo 2
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Balcone Mediterraneo 2
Trerumslägenhet med balkong och havsutsikt med 2/6 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2017
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Bedömning av Balcone Mediterraneo 2

Cinque Terre som semester-destination

Balcone Mediterraneo 2
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Balcone Mediterraneo 2
Trerumslägenhet med balkong och havsutsikt med 2/4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Balcone Mediterraneo 2

Cinque Terre som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Balcone Castello Cinque Terre - njut av vackra vyer!

Fräscht, enkelt och behagligt boende i en av de mysigare byarna i Cinque Terre. Fantastisk utsikt från lägenheten som verkligen förtrollar dig! Lägenheten hade allt man behöver, fräsch toalett och ligger ett par minuters promenad från tågstationen (observera att det är en ganska kraftig uppförsbacke men lite motion har väl aldrig skadat). Som överallt i Italien kan sängarna upplevas hårda men man får väl ta seden dit man kommer och dessutom vill man inte spendera särskilt mkt tid i sängen när man befinner sig på en sådan vacker plats. Vi fick ett vänligt bemötande när vi anlände och en representant följde oss till lgh och visade lite praktiska detaljer. För dig som är beroende av wifi får du förbereda dig på att det ibland inte fungerar som det ska. Men å andra sidan kan man väl släppa facebook för en stund. Sammantaget rekommenderas denna plats på jorden och denna lägenhet kommer inte göra dig besviken.

Rekommendationer till andra gäster

.

Balcone Mediterraneo 2
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Balcone Mediterraneo 2
Trerumslägenhet med balkong och havsutsikt med 2/4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Italien när det är riktigt bra!

Från första stund, då vi slog upp dörrarna till balkongen, var vi hemma! En liten och trevlig lägenhet, där allt är som det ska vara. Vi blev bemötta av Stefano, en frisk fläkt, från Arbaspaa byrån (den lokala resebyrån) och han guidade oss på plats - på engelska.
Från lägenheten var det en vidunderlig utsikt och vi har allt för många foton med oss hem. Det gick inte att stoppa. Vi var också så lyckliga att det stod några av Mario Andreolis upplysta figurer på den motsatta bergsidan och de lyste upp kvällen för oss - vi kunde se dem från sängen i sovrummet.
Vi hade sett honom på YouTube hemifrån och blev mycket rörda över att få se dem där. Vi var faktiskt så lyckliga att vi mötte Mario i staden och även om vi inte kunde prata sinsemellan, så blev vi inviterade i hans källare där han lagar ett härligt dessertvin och vi fick lov att smaka - flera gånger. Mario gav oss två plakat från kulturfestivalen omkring figurerna och på kalendern på väggen hängde bilder av nästan alla viktiga kulturpersonligheter i Italien, som har önskat att möta konstnären, bland annat Berlusconi.
Restaurangerna i staden är av varierande kvalitet och det är ingen som gör dig besviken. Det finns goda rätter på alla platser. Café Aristride fick besök av oss varje morgon, och vi fick kaffe och en pane di crema, som smakade förträffligt. Alla på caféet var otroligt rara. I det hela taget var det bra service överallt - inklusive den lilla avgiften de har kommit på för att tjäna lite extra. De kallar den "coperto" och det är betalning för dukning och servetter. Lite speciellt - det kostade ofta 4-5 euro för två personer.
Transporten mellan städerna var enkel, lätt och billig. Och själva transporten till och från flygplatsen i Pisa var också bra, när vi väl hittade rätt. Det går shuttlebuss från flygplatsen till stationen och det kostar 2 Euro. Fran stationen till La Spezia tar man en reguljär tågbiljett - kom ihåg att stämpla biljetterna innan du går på tåget. Några resenärer fick böta 10 euro för att de hade glömt det.
Riomaggiore, Navazza och Manarola påminner lite om varandra och vi tyckte bäst om Manarola. Monterosso är mer en badby och har en fin och charmig stad bakom stationen. Corniglia var nog den staden som överraskade oss mest. Det var många trappor upp och omedelbart verkade den lite tom. Det var den dock inte, då vi hittade "Centro". Har var det atmosfär, butiker, bra restauranger, utkiksplatser och en lång väg ner till ett litet idylliskt fiskeläge. Den enda staden som inte kan besökas med rutt-båtarna, som i övrigt kan rekommenderas.
Från altanen i lägenheten kan man se över till stadens kyrkogård, som är värt ett besök. Precis nedanför den öppnar en lounge varje kväll och man får här god och rimligen billig mat. Lite mer i tapasstil och för en gångs skull något grovt bröd. Det är bra loungemusik från bas-rika högtalare och man sitter och slappnar av med utsikt över havet och mot Manarola.
Vid havet har de bygt en cool terrass med betongbänkar där man kan njuta av billigt vin och en god Lambrusco från butiken COOP 5 Terre.
Det är riktigt många japaner och kineser i städerna och selfie-pinnarna svävar i luften hela tiden. Det är ett skådespel att bejaka, där de hellre ser på sig själva än på städerna och naturen.
Och så är det kuststigarna. Det är vackra - och stängda. Endast stigen mellan Vernazza till Monteross var öppen och så har det tydligen varit länge. Det är synd, då detta ju är en av områdets sales points som nationalpark. Det bör man göra alla uppmärksam på. I gengäld kan man fint gå över bergen. Det är fina stigar och otroligt vackert att gå där, och som på alla platser i Italien så hälsar man på varandra när man möts. Det gäller också i städerna. Italienarna är vänliga och hälsar gärna.
Det var med vemod vi gick till byrån och lämnade tillbaka nycklarna, men vi fick ett långt snack om hur vi hade haft det.
En ros till In-Italia. Som alltid då vi har bokat boende via er, så har allt varit fullkomligt i sin ordning och alla frågor har blivit snabbt besvarade. Tack till In-Italia. Här är en länk som visar vad vi fick uppleva: https://www.youtube.com/watch?v=E10DGu7XpRY

Rekommendationer till andra gäster

Strunta i att köpa blandad seafoodmix. Det är en omgång öronvax. Köp istället en påse friterade ansjovisar. De är spröda och smakar gott.

Restaurang Dal Billy var lite överreklamerad tycker jag. Pasta hade vi ätit bättre på många andra ställen. I gengäld kom det en del stora flaskor på vårt bord efter middagen och vi kunde fritt ta för oss - allt från Limoncello till hostmedicin med chili.

Den bästa pastan i staden fick vi på restaurang Artistride (på torget mitt i staden) och på Il Porticciolo. Det var dock också på den sista jag fick en pizza som skulle kunna vara inköpt hos en tjomme i Olstrup.

Det är marknad i Levanto på förmiddagen och vid middagstid är allt stängt och det är inte värt att stanna i staden, men mindre om man vill bada på en fin strand.

Kom ihåg att ställa dig i kö i god tid, på alla ställen ska det snackas mycket vid varje expedition och det går inte snabbare av at tåget står på stationen.

In-Italias kommentar

Tack för den mycket beskrivande och levande recensionen - och de fina bilderna. Det är sant, att det endast är några av vandringsstigarna som är öppna mellan de fem städerna. Detta beror på väderförhållandena och prioritering av gästernas säkerhet vid lokala jordskred. Det finns dock lyckligtvis också många andra vandringsleder i området, som både är gratis och mindre besökta - och du kan hitta en uppdatering på vår sida om Cinque Terre: http://www.in-italia.dk/italien/ligurien/cinque-terre/ Mvh, Allan, In-Italia.

Balcone Mediterraneo 2
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Balcone Mediterraneo 2
Trerumslägenhet med balkong och havsutsikt med 2/4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Outstanding utsikt

Super utsikt och läge. Den mest autentiska by av de fem. Kom dock ihåg att det är helt förbjudet med inkörsel i helgerna och 7-10 på vardagar. Hård tur upp med baggaget. Terrassen är fin med endast till 3 personer.

Rekommendationer till andra gäster

Kuststigen är fortfarande stängd.

Balcone Mediterraneo 2
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Balcone Mediterraneo 2
Trerumslägenhet med balkong och havsutsikt med 2/4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk lägenhet!

Balcone Castello är en fantastiskt fin lägenhet med otrolig utsikt över byn och havet. Den ligger ganska högt upp i byn men ändå bara några minuters gångväg ner till havet och restauranger. Lägenheten har två rum med ganska smala dubbelsängar (gissningvis 160 cm breda) + en bäddsoffa i köket. Enkelt men funktionellt och mycket rent. Under vår vecka fick vi en ny tvättmaskin. Vid ett tillfälle kontaktade vi den lokala representanten, och fick hjälp mycket snabbt. Vi tyckte också att det var lätt att hitta deras kontor och det ligger bara några meter från tågstationen.

Vi har inte haft så mycket kontakt med In Italia innan resan mer än internetbokningen. Vi har dock fått många mail med bekräftelser och information som har känts mycket professionellt och omhändertagande. Vi väljer gärna att boka genom In Italia igen, trots att vi normalt bokar allt sjäva direkt på plats.


Rekommendationer till andra gäster

Restaurangerna är mycket trevliga med mycket skaldjur. Restaurang Billy höjs till skyarna, och visst var den bra, men det finns flera andra mycket bra restauranger. Vi var på en precis vid vattnet/hamnen flera gånger som var minst lika bra.

Flera av vandringslederna var stängda för reparation vilket var synd. Annars är det mycket lätt att ta sig med tåg till de andra byarna, även om vi alltid kom fram till att vår by var den finaste.

Det går utmärkt att bada, men det är mycket klippor som är ganska vassa. Mina barn (9 och 11 år) älskade det men det är nog ingen plats för små barn.

Balcone Mediterraneo 2
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Balcone Mediterraneo 2
Trerumslägenhet med balkong och havsutsikt med 2/4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Fanns, men vi använde det aldrig.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Elisabeth och Bernt från Älvkarleby i Sverige bodde på Balcone Castello i Manarola från den 13. till den 20. april 2013.

Resan gick alldeles utmärkt – allt flöt på utan problem. Ett litet tips ang platsen där nyckel och närmare info om var lägenheten låg – svårt att hitta rätt på adr. Ett förslag: Uppsättning av skylt på väggen mot gatan samt hänvisning till kontoret. Nu fick vi fråga både här och där om var adr kunde finnas. Letade efter en tobakshandel men hittade ingen utan det visade sig vara en trappuppgång – helt anonym – mellan två hus – två dubbeltrappor rakt upp och där fanns kontoret. Ett annat tips: Skriv ut att det finns tillgång till internet samt tvättmaskin – det tycker jag inte gick fram på handlingarna. Slutsats: Jättefin lägenhet och strålande utsikt!

In-Italias kommentar

I samråd med vår samarbetspartner hämtas alltid nyckel till våra lägenheter på deras kontor, detta för att underlätta check-in för både gästerna samt vår samarbetspartner. Informationen kring check-in står alltid angiven på varje gästs vägbeskrivning som skickas ut i samband med bokningsbekräftelsen. Mvh, Marcus på In-Italia

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Carina med man och vänner från Gävle i Sverige bodde på Balcone Castello i Manarola från den 3. till den 8. juni 2010. Sedan fortsatte turen till Hotel Flora i Stresa.

Manarola kändes för oss som den bästa byn att bo i. Inte fullt lika mycket turister som i tex. Vernassa. Men kvällar och mornar var det lugnt det är väl inte så många som bor i byn utan kommer över dagen bara. Boendet var toppen, fantastiskt läge tyckte vi. Det enda att klaga på är att tvätt maskinen inte funka som den skulle. Blötte upp tvätten sen gick den inte längre, fick hand tvätta allt med dåligt resultat. Det var synd eftersom vi räknat med att tvätta upp en hel del då vi skulle vidare. Besökte kontoret där vid tre tillfällen men träffade ingen. Vi borde ha skrivit en lapp och lagt i lådan men det föll i glömska. Tack för all hjälp vi fått från Er inför våra val och bokningar hos Er!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2010
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 
search map