Levanto, Ligurien Medeltid och fest för San Giacomo i Levanto

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I slutet av juli håller Levanto sin årliga dubbelfest - för staden i sig själv och för San Giacomo (Aposteln Jakob) som är sjöfararnas skyddshelgon - så det är inte konstigt att en gammal fiskeby som Levanto vill fira honom. Samtidigt vill man fira staden i sig själv, eller vad man kallas stades "födsel". Med födsel menar man den gång staden fick kommunal statut år 1230. Det blir tillsammans en fest med en typisk blandning mellan religös fördjupning och festliga medeltida upptåg.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Fest hela veckan

Festen sträcker sig över hela veckan fram till den 25 juli, men de stora festdagarna är den 24 och 25 juli. I dagarna innan, värmer man upp med mässor, pilgrimsvandringar och konserter. Den 24 juli ser staden tillbaka på år 1230 och allt förvandlas till en medeltida stad. Dagens program startar klockan 10 på Piazza Staglieno med en medeltida marknad, svärdfäktning och mycket mer. På andra torg samlas de utklädda deltagarna, varefter de tillsammans går i en procession genom stadens gator. Efter siestan är det dessutom uppträdanden på medeltida vis med musik, och festen fortsätter långt in på kvällen.

San Giacomos helgondag

Nästa dag är det San Giacomos helgondag, och dagen är främst vigd till helgonet. Hela dagen är det mässor, framförallt i den lilla kyrkan Oratorio S. Giacomo. På kvällen är det en procession, där man bär heliga ting kopplade till San Giacomo, ner till en klippa vid havet, där 10 000 flytande ljus lyser upp processionens sista handling: att lägga ner en krona i havet i ära för "de fallna och försvunna". Slutligen, fram mot midnatt, avslutas dagen med en bön i Oratorio S. Giacomo - och självklart med fyrverkerier.

*Även utanför festdagarna är Levanto värt ett besök. Den har, som flera av städerna i samma område, en speciellt charm, och är en stad som har lockat till sig turister i mer än 150 år.

 
search map