Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lerici ligger på den vackra kuststräckan söder om La Spezia, och redan under romartiden strömmade det till med turister. Den nya strandpromenaden förbinder Lerici med grannstaden San Terenzo. Med sina sandstränder (de enda i området), lustbåtshamnen, båtfart och stämningsfulla centrum med glassbarer och restauranger i flertal är Lerici en utmärkt semesterdestination.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det är den största och samtidigt viktigaste staden i La Spezia-bukten, efter La Spezia. Staden är riktigt trevlig och livet präglas om sommaren runt den långa strandpromenaden som är full av små kafèer och restauranger. Staden domineras av det spännande slott som ligger ut till lustbåthamnen och för de historiskt intresserade är det en stad med många möjligheter. Det finns bussförbindelse från La Spezia.

Läs mer om Lerici

Från Lerici kan man se till småöarna Palmaria, Tino och Tinetto samt till städerna La Spezia och Portovenere, dit det även är båtförbindelse flera gånger om dagen under sommarhalvåret. Det är också möjligt att segla från Lerici till de små byarna i Cinque Terre, en kuststräcka som är en hel resa värd. Strax söder om Lerici finner man de två småbyarna Fiascherino och Tellaro som båda ligger ut till den äventyrligt vackra Fiascherino-bukten. Av andra intressanta mål i närområdet kan nämnas floden Magra, den historiska landsbyn Montemarcello och till sist den vackra stranden Punta Corvo som kan nås till fots eller havsvägen. Samtidigt är Lerici en bra utgångspunkt för utflykter med bil, eftersom den närmaste motorvägsavfart bara ligger 5 km härifrån. På så vis når man snabbt Pisa, Florens, Lucca, marmorgrottorna vid Carrara samt Toscanas badstränder med tillhörande nattliv om sommaren.

Dölj texten
 
 
search map