Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lerici ligger på den vackra kuststräckan söder om La Spezia, och redan under romartiden strömmade det till med turister. Den nya strandpromenaden förbinder Lerici med grannstaden San Terenzo. Med sina sandstränder (de enda i området), lustbåtshamnen, båtfart och stämningsfulla centrum med glassbarer och restauranger i flertal är Lerici en utmärkt semesterdestination.

Det är den största och samtidigt viktigaste staden i La Spezia-bukten, efter La Spezia. Staden är riktigt trevlig och livet präglas om sommaren runt den långa strandpromenaden som är full av små kafèer och restauranger. Staden domineras av det spännande slott som ligger ut till lustbåthamnen och för de historiskt intresserade är det en stad med många möjligheter. Det finns bussförbindelse från La Spezia.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Från Lerici kan man se till småöarna Palmaria, Tino och Tinetto samt till städerna La Spezia och Portovenere, dit det även är båtförbindelse flera gånger om dagen under sommarhalvåret. Det är också möjligt att segla från Lerici till de små byarna i Cinque Terre, en kuststräcka som är en hel resa värd. Strax söder om Lerici finner man de två småbyarna Fiascherino och Tellaro som båda ligger ut till den äventyrligt vackra Fiascherino-bukten. Av andra intressanta mål i närområdet kan nämnas floden Magra, den historiska landsbyn Montemarcello och till sist den vackra stranden Punta Corvo som kan nås till fots eller havsvägen. Samtidigt är Lerici en bra utgångspunkt för utflykter med bil, eftersom den närmaste motorvägsavfart bara ligger 5 km härifrån. På så vis når man snabbt Pisa, Florens, Lucca, marmorgrottorna vid Carrara samt Toscanas badstränder med tillhörande nattliv om sommaren.

Läs mer om Lerici

Dölj texten
 
 

Populärt i Ligurien

Locanda Il Senatore

Fiascherino di Lerici

Locanda del Borgo

Sestri Levante

search map