Semesterbostäder & hotell i Lavagna

Lavagnas enorma lustbåtshamn Lavagna har ett gott handelsliv - och om det inte är nog så ligger Chiavari nära Stranden i Lavagna är rätt fin
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den goda stämningen hittar du både uppe på stadens handelsgata och nere vid den stora lustbåtshamnen. Här finns de perfekta förhållandena för en promenad med en glass i handen.

Ta dig lätt runt

Denna lilla hamnstad ligger i den östra delen av Ligurien, omringad av Genova och La Spezia. I staden finns en tågstation som gör det förhållandevis lätt att ta sig runt till andra städer längs kusten - även till städerna i Cinque Terre.

Bra handelsmöjligheter

Lavagna har i sig själv ett rätt bra handelsliv, men om du önskar ett större urval, och lite mer marknadsstämning, så ligger grannastäderna Chiavari och Sestri Levante lyckligtvis endast ett ögonblick bort - och de kan både nås med tåg. 

Havet som lockar

Många kommer till Lavagna på grund av havet: antingen för att segla ut från den enorma lustbåtshamnen, eller för att spendera en dag på stranden - staden har en fin sandstrand.

Karta över Lavagna

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi kan erbjuda i denna del av Ligurien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Lavagna?

I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Närmaste flygplatser

Ska du spendera semestern i Lavagna ligger Genova Flygplats närmast, och många väljer därför att flyga hit, istället för att köra de cirka 1700 km från (mellersta) Sverige. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av bland annat flygbolagen Ryanair och Vueling och det är därför möjligt att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning. Du kan också flyga till flygplatserna i Pisa, Florens eller Milano.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på In-Italias hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Beställ din resa till Ligurien som ett samlat paket 

På In-Italia har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som In-Italia har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Boka din paketresa till Ligurien här

Läs mer om Lavagna

Utflykter och sevärdheter

Lavagna har romerskt ursprung, men blomstrade först upp som stad långt senare. Idag känner man tydligt av stadens långa historia när man promenerar runt på de gamla gatorna. Hjärtat utgörs av Piazza Marconi, som är omgivet av vackra pastellfärgade byggnader. Lägg också vägen förbi kyrkorna, där framförallt Basilica collegiata di Santo Stefano imponerar i slutet av en vacker trappa.

Under sommaren håller man åtskilliga festivaler och andra kulturella händelser i staden. Mest känd är nog den medeltida festaivalen Torta dei Fischi i augusti, där stadens invånare sedan 1949 har återskapet det överdådiga bröllopet mellan Greve Opizzo Fieschi och Bianca de"Bianchi år 1230.

Du är desutom omgiven av andra charmiga kuststäder. Några få kilometer söderut ligger Sestri Levante som är ett perfekt exempel på ett utflyktsmål med dess levande handelsliv, historiska sevärdheter och kulturella händelser. I motsatt riktning, ute på en udden, ligger färgrika Portofino, som är känt som ett exklusivt resmål, men som likväl har bevarat mycket av sin ursprungliga atmosfär och vardagsliv på gatorna.

Lite längre bort, men fortfarande inom avstånd för en dagsutflykt, ligger den berömda nationalparken Cinque Terre. De fem små fiskelägena, som har lagt namn till området, ligger som pärlor på rad, längs en av Europas vackraste kuststräckor. Använd dagen till att utforska städer och natur på vandringsturer på det nätverk av stigar som förbinder platserna i området.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Ligurien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Officiell hemsida för den medeltida festivalen: www.tortadeifieschi.it

Den officiella hemsidan för regionens turistkontor hittar du här

Dölj texten
 
 
search map