Omdömen från Villa Sergilla

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villa Sergilla

Läs personliga omdömen av Villa Sergilla som ligger i Cinque Terre. Omdömena av villan är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Sergilla. Förutom omdömen av själva villan kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Unikt läge och fantastisk service

Vi är en familj på fyra, föräldrar och två vuxna barn, som bodde i Villa Sergilla vecka 28, 2015. Huset är i sig en upplevelse, och man får känslan av att vara i ett vackert, privat hem och inte i en uthyrningsfastighet. Det var viktigt för oss att vi hade tillgång till 3 bra sovrum, bra badrum, och även att vi hade gott om plats i övrigt. Huset är bestämt lämpat för en större familj eller flera vänpar, men vi hade lyxen att ha det för oss själva och det njöt vi av i fulla drag.
Huset ligger i mycket lugna omgivningar, och högt över staden La Spezia. Det innebär några fördelar, bl a att det är svalare och mer behagligt, men också att man är långt ifrån allt väsen och trafik.
Den otroligt fina service och det stora engagemang som vår landlady, Annalisa, levererade var en mycket värdefull del av vår vistelse. Vi togs emot sent på kvällen i centrala La Spezia och blev guidade till adressen, eftersom Anna-Lisa trodde att vi kunde ha svårt att hitta till huset i mörker. Ett varmt och leende välkomnande, och en omsorg i en klass för sig. Dagen efter, när vi var utvilade, kom Annalisa och gav oss en inspirerande och grundlig introduktion till området, matställen och inte minst Cinque Terre, som var vår främsta prioritet.
I vårt "paket" ingick också vår egen privata "Super Carla", Ramona, som under veckan levererade ett par städdagar och byte av sängkläder samt, inte minst, tillredde en fin italiensk middag som vi tillgodogjorde oss på en av husets terrasser.
Sammantaget en toppenupplevelse.

Kent Pedersen & Christin Gorridsen

Rekommendationer till andra gäster

Vi lade en del tid på att besöka området Cinque Terre, och det är stor skillnad på de fem orterna. Man behöver inte nödvändigtvis se dem alla. Riomaggiore, som är en av de större orterna, gjorde oss lite besvikna. Staden är sliten och var mycket smutsig och full av avfall medan vi var där. I gengäld var Corniglia en verkligt trevlig upplevelse. En otroligt vacker liten stad, med massor att erbjuda – och inte minst var det rent och ordentligt överallt. Fina och charmiga små matställen och butiker.
Monterosso och Manarola är definitivt också värda att besöka.

Vi hade lite betänkligheter kring att besöka en mycket känd turistattraktion i juli månad, då vi räknade med att det skulle fara fullt av turister. Vi blev glatt överraskade när vi upplevde att det var gott om plats överallt, och inte särskilt mycket folk.
Därför vågade vi också ta vår egen bil, och inte tåget, så att vi kunde njuta av den vackra bilturen från La Spezia till Cinque Terre.

Vi besökte även den vackra lilla badorten, Lerici och därefter Tellaro, som båda ligger lite söder om La Spezia. Precis före Tellaro ligger en liten bukt med en fin liten strand, djupt nere i en klyfta. Om man är intresserad av en lyxig upplevelse med allt vad det innebär, och inte har något emot att betala 50 euro per skalle för en dag, så är det ett ställe vi varmt kan rekommendera. Där finns en liten restaurang, där man kan äta både lunch och middag på kvällen. Stället heter Eco Delmare.

Staden Portovenere är förbisedd, kanske på grund av att Cinque Terre överskuggar de omgivande städerna, men den är enligt vår mening ett måste, och erbjuder allt man förknippar med en härlig semesterupplevelse. Fina restauranger, bra badmöjligheter, vacker stadsmiljö, charmigt hamnområde och inte minst en mängd små spännande och lokala butiker. En stad vi skulle kunna tänka oss att återvända till.


Kent Pedersen og Christin Gorridsen

In-Italias kommentar

Tusen tack för de många bra tipsen – härligt att ni delar med er av era fina semesterupplevelser. Mvh Allan, In-Italia

Villa Sergilla
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sergilla
Villa med 8 sovplatser

Det enda vi saknade var mer effektiv kylning av sovrummen. Vi var där under en värmebölja, och vi sov mycket lite på grund av den extrema värmen.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Ett fantastiskt härligt hus med ett superläge!

Familj på 7 (mamma, pappa, tre söner och två flickvänner) har kommit hem till Norge efter en fantastisk semester i Italien. Vi saknar redan Villa Segilla. Ett fantastiskt fint hus, med superläge, väldigt fin plats, fina uteplatser och inte minst ett hus med själ, charm och historisk elegans. Rent och snyggt, bra hållet och gott om plats till alla. De som ville läsa och ha det lugnt hade sin plats, samtidigt som de som ville spela och prata hade sin plats. Bra utrustat, allt fungerade bra och super wifi. Långa härliga kvällar på terrassen med utsikt över havet och båttrafiken till La Spezia var en vacker utsikt.

Väldigt bra utgångspunkt för utflykter norrut till Portovenero, Sestri Levante, Cinque Terre, Monterosso och Portofino, samt till kusten i nordöst, eller söderöver till Toscana, Luca, Florens, Pisa osv. Vi hyrde två bilar och åkte bland annat till Luca, Lerici och Petrosanta, Portovenero. En vecka var alldeles för kort tid, det finns så mycket att uppleva med Villa Sergilla som utgångspunkt. Trösten för vår del var att vi hade några dagar även i Milano. Vi tog tåget tur- och retur till Milano, väldigt behagligt. Vi hyrde bil av Avis som har uthyrning mitt i La Spezia, lätt att hitta till. Vi fick hjälp med vägbeskrivningar av värdskapet. Olyckligt att vi inte kunde hämta ut hyrbilarna på lördagen då vi ankom. Biluthyrarna har stängt på lördagar och söndagar i området.
Väldigt bra service och hjälp från värdparet. Både städerskan, hennes man och inte minst Vertinne och ägaren Annalisa som pratar flytande engelska. Bra tips på restauranger och utflyktsalternativ samt svar på allt vi undrade över.

Rekommendationer till andra gäster

Lätt att komma fram med tåg också från Florens, från söder och från Nice. Nästa gång flyger vi till Pisa och hyr bil där, det tar inte lång tid med bil. Lätt att ta båtarna som går längs kusten, då får man uppleva alla byarna i Cinque Terre från havet. Dyrt med taxi i La Spezia/vid kusten i jämförelse med till exempel Milano. Och väldigt få (som vanligt) som pratar engelska.

Villa Sergilla
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa Sergilla
Villa med 8 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 6 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map