Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

La Spezia, är en av Italiens största hamnstäder, där en stor del av den italienska flottan håller till. Med sitt läge på gränsen mellan Ligurien och Toscana, utgör La Speia en strategisk nyckelpunkt för att utforska båda dessa fascinerande regioner. 

På kort tid kommer du till pittoreska Cinque Terre, till norra Toscanas härliga stränder och exklusiva badorter, och de stora kulturstäderna Pisa, Lucca och Genova ligger alla inom behagligt köravstånd.

Spännande i sig själv

La Spezia är i sig själv också en spännande upplevelse. Vi kan kalla den en liten storstad eller en stor provinsstad. De flesta turister använder staden som bas för besök i Cinque Terre och den liguriska rivieran. Men man ska dock inte glömma att staden själv har en härlig atmosfär och bjuder på spännande sevärdheter. Den stora och breda hamnpromenaden ger en rik möjlighet att följa med i det livliga hamnlivet, och se på alla de skepp och båtar som lägger till här.

Karta över La Spezia

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över hotell och andra semesterbostäder i staden, samt avstånd till flygplataser och städer i norra Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i La Spezia, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Är det lugna omgivningar du letar efter, kan vi rekomemdnera att bo på ett agriturismo i Ligurien. Här bor du normalt sätt tillbakadraget i en lantlig idyll - ett perfekt val för dig som önskar en semester med lugn och ro.

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Vill du flyga till Italien, är Pisa flygplats den som ligger närmast La Spezia. Inom räckvidd ligger dock också flygplatserna i Genova och i Parma. Alla dessa flygplaser betjänas av en brev variation av flygbolag, som t.ex. RyanAir, SAS och Norwegian, som har rutter till övriga Europa, däribland Sverige och Danmark. Det finns därför goda möjligheter att hitta billiga flygresor till La Spezia.

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det finns bra tågförbindelser med La Spezia. Du kan t.ex. åka direkt härifrån till Rom, Genova och Pisa. Med lokaltågen kommer du också enkelt till Cinque Terre och övriga grannstäder i Ligurien. Kommer du hit i bil, kan du följa motorvägen (A15) hela vägen ner till kusten och La Spezia.

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Restauranger och shopping

Längs promenaden hittar du en vacker park, som bjuder in till promenader i det fria. Via del Prione är den gata där det händer. Denna livliga gågata har ett stort utbud av butiker och det är också här du ser de lokala strosa runt. I La Spezia finns alla tänkbara möjligheter för inköp, kulturutbud, massor av liv hela dygnet runt, och bra badmöjligheter.

Läs mer om La Spezia

Utflykter

Vill du inte enbart spendera hela dagen vid poolen eller på stranden, har du massor av intressanta utflyktsmål inom kort räckvidd.

Ska semestern kryddas med historiska och kulturella sevärdheter, är en dagsutflykt till Pisa, Lucca och Genova tre exempel på perfekta utflyktsmål. Därtill kommer naturligtvis de berömda fiskebyarna i Cinque Terre, som är ett måste att uppleva, när du håller semester på dessa breddgrader.

De bildsköna städerna och det avckra landskapet, kan med fördel utforskas på vandringsturer. Följ t.ex. den högt belägna stigen Via dell"Amore - kärleksstigen - som förbinder alla byarna.

Läs mer om vandring i Cinque Terre här

Dölj texten
 
 
search map