Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Imperia som ligger mycket nära den franska gränsen är huvudstad i provinsen med samma namn. Den grundades i 1923 på anledning av Mussolini som valde att slå de 2 självständiga städerna Porto Maurizio och Oneglia samman.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I dag omtalas dessa stadsdelar vid namn då de skiljs åt av floden Impero, och har varsin tågstation och även varsin dialekt som dock är mest utbredd bland den äldre befolkningen. Dessutom är stadsdelarna så olika att man med god grund inte bara omtalar Imperia som en och samma stad.

Läs mer om Imperia

Imperia är med sina knappt 43.000 invånare, en stad som lever hela året och som alltså inte bara är baserad på att underhålla och servicera turisterna. Staden hänger historiskt samman med olivolja av hög kvalitet, och är man nyfiken efter att känna historien och kulturen kring oljan så finns det på stadens olivoljemuseum: Museo dell' Olivo, som ligger på Via Garessio 11-13. Imperia är dessutom känd för produktion av pasta gjord på durumvete. Bland mycket annat kan man finna dessa specialiteter på stadens charmerande matmarknader som håller till på olika platser i staden, och som är öppna en gång i veckan från kl. 8.00 - 13.00. Under sommarhalvåret kan man dessutom uppleva den stora marknaden som varje fredag även säljer kläder, skor, lädervaror, väskor osv.

Porto Maurizio (den västra stadsdelen) ligger på en kulle och kan, förutom en mysig semesteratmosfär skryta med att ha en historisk stadskärna samt med sin höga placering en fantastisk och panoramisk utsikt över havet och resten av staden. Här kan man med fördel låta tiden stå still medan man utforskar de gamla smala gatorna, och kanske besöker Duomo San Maurizio - Liguriens största katedral. Vid foten av klippan ligger Porto Maurizios småbåtshamn, där man kan njuta av marinan och Spiaggia d'Oro, som är Imperia bästa strand. Ett litet område av denna sandstrand är kommunal, där det är gratis att vistas men det mesta ägs av privatpersoner som tar betalt för hyra av solstolar och parasoller.

Oneglia (den östra stadsdelen) är mest känd för sin stora fiskehamn, som mitt i detta lite råa och storstadspräglade hamnmiljö, omgivet av gamla kranar och fartyg, som bara väntar på nästa dags fångst, även erbjuder en bred arkad av restauranger och barer med utsikt till den breda havsfronten. Här härskar liksom i resten av stadsdelen en folklig stämning av det "äkta Italien", eftersom större delen av Oneglia består av inhemska invånare. Gillar man shopping har denna stadsdel också en hel del att erbjuda. På gågatan finns ett brett utbud av affärer av varierande kvalitet. Letar man efter lite mer lyx, bör man unna dsig ett besök på gatan Via Silvio Bonfante där vackra gamla arkader med välvda tak och montrar, fina gamla lampor och antika skyltfönster utgör ramen för ett brett spektrum av smakfulla butiker. Oneglia erbjuder även badmöjligheter nere vid hamnen. Liksom i Porto Maurizio är här betalningsstrand och gratis allmän strand, men sanden är grövre - på vissa platser även med småsten. Men det finns faktiskt vissa likheter mellan dessa två stadsdelar; nämligen de vackra gamla hus som är målade i de typiska liguriska pastellfärger, de välbevarade kyrkorna, de mysiga och imponerande torgen (piazza'or) och brett utbud av restauranger och butiker.

Dölj texten
 
 
search map