Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En stor mängd människor reser till Genova varje dag, antingen som destionation, eller på genomresa, och så har det varit i århundraden. Liguriens pulserande huvudstad är både en livlig hamnstad med förbindelser till öar i hela västra Medelhavet; en knutpunkt för tågresenärer mellan öst, väst och nord; samt en naturlig fixeringspunkt på motorvägen E80, som sträcker sig hela vägen längs Liguriens kust, från Frankrike till Toscana.

Populärt vid Genova

Precis mitt i allt detta, ligger Genova och blickar ut över det Tyrrenska havet. För dem som kommer med båt, verkar det nästan som att staden är fastklistrad på bergens sluttningar. För dem, som kommer från bergen, är de öppna vidderna en välkomnande uppenbarele i jämförelse med de råa klipporna inne i landet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Flyg till flygplatserna runt Genova

Genova har en egen flygplats, Aeroporto di Genova, som ligger några kilometer utanför staden. Naturligtvis på en utbygd halvö ut i bukten, för här ger inte inlandet plats till en flygplats. Detta är en halvstor flygplats, som har förbindelse med många destinationer i Europa, så det är möjligt att flyga hit med en mellanlandning från vissa flygplatser.

Som alternativ, och vad som egentligen är lättare från flygplatserna i Skandinavien, kan du flyga till Nice flygplats (200 km), Turin (200 km), Milano Malpensa (170 km), Milano Linate (165 km) eller Pisa (160 km).

I In-Italias sökmotor, kan du välja flygförbindelser från och till alla större flygplatser i Italien. Här hittar du därflr enkelt en förbindelse som passar dig, och du kan välja emellan en mängd olika reguljärfölyg vilket garanterar dig det lägsta priset på din resa till Genova. Kombinerar du detta med en semesterbostad och eventuellt en hyrbil på flygplatsen, är din resa säkrad av Resegarantifonden. Och priset är lika lågt, som om du skulle sätta ihop alla delar var för sig, även om du på de portalerna inte täcks av någon garanti.

Mer information till din resa till Genova

Genova är huvudstad i regionen Ligurien i nordvästra Italien. Staden, som ligger vid Genova-bukten och det Liguriska havet har cirka 600.000 invånare, vilket gör den till den största staden i Ligurien, en av de största städerna vid Medelhavet och den sjätte största staden i Italien.

Genova är känd för dess mäktiga hamn, som är den största hamnen i Italien, och utgör tillsammans med storstäderna Milano och Turin norra Italiens ekonomika lokomotiv. Dess rika kulturhistoria och dess gamla stadskärna har bidragit till, att delar av byn är upptagen på UNESCOs världsarvslista sedan 2006. Den är också känd för att vara födelsestad för den berömda sjör´fararen och upptäcktsresaren Columbus, samt violisten och komponisten Paganini.

Bland stadens största sevärdheter finns Palazi dei Rolli, som är en grupp storslagna, historiska palats, byggda vid en dekret från senaten år 1576, däribland Palazzp Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Podestà o di Nicolosio Limellino, Palazzo Reale och Palazzo Angelo Giovanni Spinola.

En annan av stadens sevärdheter är katedralen Duomo di Genova som invigdes av påve Gelasius II år 1118 och idag är sätet för kyrkrådet Genova. Katedralen är dock också känd för annat än sina religiösa händelser. Under Andra Världskriget rammade en felaktigt positionerad granat, avfyrad av det engelska slagskeppet HMS Malaya, ned i det sydstra hörnet av katedralens skepp. Genom ett under, som fortfarande diskuteras bland de äldsta i staden, exploderade granaten dock inte - och den förvaras fortfarande i katedralen, med en inskription, som prisar den himmelsmakt som skyddade stadens invånare.

Genova rymmer också ett akvarium som mottager miljoner av besökare varje år, och som är Italiens tredje mest besöka museum, endast överträffat av Vatikanmuseerna i Rom och Uffizierna i Florens. Akvariet ligger vid den gamla hamnen och rymmer hela 48 bassänger med bland annat delfiner, hajar, sköldpaddor, bläckfiskar och många andra arter. I hamnområdet hittar du också den panoramiska hissen, "Bigo", som bjuder på en fantastisk utsikt över Genova. 

>>> Få mer information till en semester i Genova här

 
search map