Genova, Ligurien Akvariet i Genova

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Genovas akvarium sägs vara en av de 5 största turistattraktionerna i Italien och skryter med att ha över miljoner av besökande varje år.

Det blev byggt från år 1989 till 1992 och ligger i det som kallas ”Porto antico” – den gamla hamnen. Det är i allt 48 bassänger, varav fyra av dem är byggda i havet och har två olika utsiktsplattformer. I bassängerna finner man delfiner, hajar, sköldpaddor, bläckfiskar och många andra arter. Området omkring ”Porto Antico” är hela tiden under utveckling och utöver akvariet, finner man även ”La Biosfera”, som är en stor kupol strax ovanför havets yta. Kupolen är omgjord till en tropisk skog med många olika djurarter som paddor, krypdjur, insekter och fåglar. ”La Biosfera” hör ihop med akvariet.

I hamnområdet finner man också den panoramiska hissen, ”Bigo”, som svävar upp till 40 meter ovanför marken. Härifrån har man en 360 graders fantastisk utsikt utöver Genova.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map