Semesterbostäder & hotell i Finale Ligure

Det är enkelt att njuta i solen Finalmarinas gamla stadsdel Finalborgo - Finale Ligures medeltidsby Finalmarinas gamla stadsdel Finalborgo - Finale Ligures medeltidsby ca. 1,5 km från stranden
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Finale Ligure har många målgrupper: oavsett om du är en klassisk strandgäst, familj med antingen små barn eller tonåringar, eller på jakt efter en aktiv semester full av vattensport, klättring och mountainbike-turer, så är Finale stället för dig!

Den fina sandstranden är en av de längsta och bredaste i Ligurien, och längs med stranden står rader av palmer planeterade. På själva strandpromenaden finns det ett stort utbud av restauranger, barer och många andra former av underhållning. 

Sand och palmer i långa led

Det stabila milda klimatet på Den Italienska Rivieran, och de vackra omgivningarna, gör att detta område är perfekt anpassat till en semester med både avslappning och aktiviteter med massor av erbjudanden inom konst, kultur, sport och natur. 

Längs med Finales fina sandstrand, som är en av de längsta och bredaste i Ligurien, står rader med imponerande vackra palmer. På själva strandpromenaden finns ett stort utbud av restauranger, barer och många andra former av underhållning. I Finale Ligure finns bra möjligheter för passionerade bergsbestigare, och cyklister tycker också att området är attraktivt på grund av alla vackra cykelrutter. 

Tre olika stadsdelar

Staden är sammansatt av tre mindre stadsdelar; Finale Ligure (också kallad Finalmarina), Finale Pia och Finalborgo. De två första stadsdelarna ligger ute vid vattnet och här finns bra möjligheter att vandra runt på de små livliga gatorna och titta i butiker, eller endast slappna av på de härliga stränderna. Finalborgo ligger längre in i landet (ca. 1,5 km), och är kan du njuta av den härliga atmosfären som är tyisk i dessa gamla städer.

Karta över Finale Ligure

Klicka på kartan härnedan för att få en överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna och köravstånd till andra städer i nora Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Finale Ligure, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lugna, lantliga omgivningar, är det värt att överväga en agriturismo i Ligurien. Här bor du normalt sätt på ett idylliskt lantställe, som eventuellt fortfarande har ett aktivt lantbruk med vackra omgivningar, som ger rikligt med plats för barnen att njuta av friheten, och de vuxna att njuta av ron.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Den flygplats som ligger närmast Finale Ligure är Genova flygplats, vilken är en bra utgångspunkt för en semester i regionen. Flygplatsen betjänas bland annat av lågprisbolag som Ryanair och Vueling, med bra möjligheter att hitta förbindelser till Sverige och Danmark - eventuellt med en mellanlandning.

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Finale Ligure ligger som stopp på järnvägssträckan längs kusten mellan Ventimiglia och Genova. Därtill kommer diverse bussförbindelser in i landet, och inte minst läget vid huvudvägen La Strada Statale 1 Aurelia, och närheten till motorvägen Autostrada A10, som gör det lätt att komma till och från staden i bil. Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Restauranger och shopping

I en populär semesterort som denna, hittar du inte överraskande ett brett urval av restauranger, caféer och pizzerior. Gastronomin i Ligurien anses av många kännare tillhöra bland de bästa i Italien, där ett varierat landskap med både berg och kust avspeglar sig i ett allsidigt kök med många spännande uppleveler för den äventyrslystna. På din semester kommer du nästan helt säkert att stifta bekantskap med traditionella utgåvor av pesto genovese, minestrone och focaccia, liksom närheten till havet kommer tydligt till uttryck med ett rikt urval av härliga fisk- och skaldjursrätter.

Trots stadens förhållandevis lilla storlek, finns här flera mindre supermarknader och köpmän, där du kan hitta de mesta till det dagliga bruket. Här du lust till en dag med shopping, bör du dock överväga en utflykt till en av de störra städerna, som t.ex. Pietra Ligure, eller regionshuvudstaden Genova, dit du lätt kan ta dig med tåg eller bil.

Läs mer om Finale Ligure

Utflykter

Har du lust till fler upplevelser, kan du besöka kuststaden Noli, som ligger endast 7 km bort (mot Genova). Noli finns med på listan över Italiens vackraste medeltidsstäder - I Borghi più belli d"Italia - och är verkligen värd ett besök. Bara bilfärden hit, är fantastskt vacker med klippavsatser så stora att de "hänger" ut över kustvägen. Får du lust till ett dopp, bjuder Noli också på en härlig sandstrand. 

Det väntar också en unik naturupplevelse i Le Grotte di Toirano, endast 12 km från Finale Ligure. Mindre delar av detta stora grottkomplex har öppnats för offentligheten, och på en guidad tur kan du uppleva en fantastisk resa genom naturliga grottsalar, med fotavtryck och andra spännande lämningar från våra förfäder. 

Lokala länkar

Du hittar stadens egna hemsida här (på italienska).

Dölj texten
 
 
search map