Resor till Den Italienska Rivieran

Härliga resor till Den Italienska Rivieran
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Den Italienska Rivieran

Den Italienska Rivieran är den smala kuststräckan, som ligger mellan det Liguriska Havet och bergskedjorna Apenninerna och de Maritima Alperna. Kuststräckan sträcker sig från den franska Rivieran i Frankrike, hela vägen till Capo Corvo, nära gränsen till Toscana. Den Italienska Rivierna omfattar således nästan hela kusten i Ligurien. Men skiljer normalt sätt mellan en östlig och västlig del av kuststräckan: den västra delen kallas Riviera di Ponente och sträcker till från Genova till den franska gränsen, medan den östra delen kallas Riviera di Levante och sträcker sig från Genova till Capo Corvo.

Rivieran bjuder på ett fantastiskt medelhavsklimat, många bra möjligheter för en bad- och solsemester, storslagen natur, intressanta kuststäder och en rik gastronomi. Men vilken del av kuststräckan ska du välja? Tja, om du vill uppleva den glamorösa stämningen, som fortfarande finns på delar av den Italienska Rivieran, och de mest spektakulära utsiktsplatserna, då är det den östra delen av kuststräckan du ska välja. Om du däremot tycker bättre om det pulserande strandlivet med massor av sol och bad, så bör du ta riktning mot Riviera di Ponente, d.v.s. den västra delen, som bjuder på kuststräckans bästa stränder. 

Du bör naturligtvis inte missa en tur till Cinque Terre - det 12 kilometer långa kustområde, som består av en nationalpark och fem landsorter, som har gett namn till området. Kustlinjen, de fem landsorterna och de omkringliggande bergssluttningarna räknas som några av de vackraste kulturlandskapen i Italien, och är alla officiellt en del av nationalparken som har erkänts som världsarv av UNESCO. Förutom dess unika klturlandskap, kan du här uppleva gamla, trevliga fiskelägen, ett nätverk av fina, gamla vandringsleder med panoramautsikter och en rik gastronomi.

Och om du har lust till lite storstadsliv mellan sol-, strand- och naturupplevelserna, kan du åka på utflykt till regionshuvudstaden Genova - paradoxernas stad - som bjuder på en besynnerlig blandning av vackra gamla byggnader och nybyggeri i betong och stål, men som bland annat rymmer ett fascinerande historiskt centrum och en stolt historia som maritim republik.

>>> Få mer information till en semester vid Den Italienska Rivieran här

 
search map