Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Corniglia ligger högt och vackert som den mittersta av de fem fiskebyarna, som utgör Le Cinque Terre. Det fantastiska med Corniglia, förutom att det är lätt att ta sig till de andra byarna, är dess plasering: byn ligger högt på en klippa med en fantastisk panorama utsikt och har därför inte en liten hamn vid havet, som de andra byarna har.

Tågstationen ligger ca. 15 minuter utanför byn (så man slipper tågen i själva byn) och vid ankomsten kan man därför välja att gå upp till byn. Man bör veta att det är 800 m upp på 365 trappsteg - alternativet är bussen, som anpassats något så när till tågankomsterna och kostar 1,50 euro. Man kan från stationen välja att gå genom tunneln, för att ta sig till den härliga, avsides stranden. Området är privat och ägaren kräver normalt en peng för att få använda tunneln.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Corniglia är ett ihop plock av färgglada byggnader, krokiga gator och smala gränder och naturligtvis full av restauranger och småbutiker. Det finns här fler romantiska, panoramiska terrasser.

Läs mer om Corniglia

Dölj texten
 
 

Populärt i Ligurien

search map