Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer i Cinque Terre

Alla städer i Cinque Terre

Cinque Terre ligger vackert längs en östra delen av den Italienska Rivieran, på gränsen till Toscana. Städerna ligger på klippavbrott, och bjuder på en vacker havsutsikt. Här hittar du de 5 små byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore i härlig harmoni. De bildsköna byarna kan få de flesta att tappa andan, och få resten att få darriga ben. Boka hotel, semesterhus eller semesterlägenhet i Cinque Terre här.

Karta över Cinque Terre

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över hotell och andra semesterbostäder i städerna, samt avstånd till flygplatser och städer i norra Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En semester bland vackra berg och trevliga fiskelägen

Cinque Terre är ett skyddat naturområde, som huserar några av de vackraste landskapen i Italien. Här har tidigare generationer bearbetat bergen, så att de i dag är fulla av vinrankor och olivträd. Det är endast några årtionden sedan de fem städerna blev sammanbundna med det italienska vägnätet. De har därför bibehållit sin ursprungliga charm med gamla fiskelägen och genovesiska kyrkor. Från Levanto eller Punta Mesco går gamla vandringsstigar till Monterosso. Monterosso är både konstnärligt och naturmässigt en attraktion. Här finns det gamla Aurora-tornet, som skiljer den gamla stadsdelen från den nya, samt kyrkan St. Francesco som också är värt ett besök.

Läs mer om Cinque Terre

Cinque Terre finns med på Unescos världsarvslista

Området är världsberömt för sina underbara vandringsrutter vilka förbinder de fem kustbyarna och uppmanar till en aktiv semester. Några av stigarna kan användas till mountainbike eller en avslappnande tur till häst, men om du föredrar att vandra hela vägen från Monterosso till Riomaggiore bör du ha ett par bra skor och avsätta en hel dag till föremålet. Det ska uppmärksammas att området har blivit nationalpark, varför det längs med vägen krävs en avgift för att besöka området.

Från Monterosso till Riomaggiore

På vandringen från Monterosso till Riomaggiore är du halvvägs framme när du kommer till Corniglia. Detta är en utmärkt plats för att ta en paus och njuta av den härliga stranden. Från Corniglia fortsätter du sedan vidare längs bukten till Manarola. Vidare från Manarola ska du ta av på den väg som kallas för Kärleksvägen. Den går längs klippväggen och bjuder på tuffa omgivningar och en fantastisk utsikt över havet.

Vandringssystemet:

Öppna stigar:
På den populära vandringsleden (sentiero azzurro), som förbinder de fem byarna, och som förlagd med en avgift, är det för tillfället möjligt att vandra på sträckorna
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dock vara periodvis stängd pga. underhållsarbete)

Vidare finns det många gratis och mindre trafikerade stigar i området, från vilka du kan njuta av havsluften och svindlande panoramautsikter: t.ex. sträckorna
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lång)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som ett lite mer krävande alternativ till sträckan Manarola -> Corniglia)
- Manarola -> Riomaggiore, även kallad Kärleksstigen
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt många andra vandringsleder bakom byarna i Cinque Terre.

Notera: Eftersom området är mycket bergigt sker det till och från små skred på vandringsnätet vilket kan medföra att enstaka sträckor i kortare perioder kan vara stängda för besökarnas säkerhet.

Segla eller ta tåget mellan byarna

Det finns en otroligt bra tågförbindelse mellan byarna, och tågen kör flera gånger i timmen. Men byarna förbinds även av olika båtturer, och det är en imponerande syn att se från havet. I hårt väder ställs dock turerna in, då de flesta av byarna saknar en faktisk hamn. Biljetterna till turbåtarna kan endast köpas i biljettluckorna på kajerna i fyra av byarna (inte i Corniglia som ligger för högt), och inte i välkomstcenterna som man som regel finner vid tågstationerna.

Monterosso är den största av byarna och den enda som har riktig badstrand - vilket gör den till ett perfekt val för barnfamiljer. Alternativt rekommenderas de närliggande byarna Moneglia och Levanto, som också har barnvänliga stränder samt direkt tågförbindelse till byarna i Cinque Terre.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?


På In-Italia kan vi erbjuda mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockande hotell, villor och semesterlägenheter längs kusten i Ligurien.

Använd sökmaskinen här ovan för att få en snabb överblick över tillgängliga semesterbostäder i Cinque Terre. Översikten inkluderar alla former av inkvartering. Ska du till exempel på semester med en större grupp, kan vi rekommendera möjligheten att hyra en villa - då hr ni pool och trädgård med mera, helt för her själva.

Har du frågor, eller vill gärna har hjälp med att hitta det rätta valet för dig, är du välkommen att ringa till oss för att får tips om vad du ska välja och varför.

Transport

Närmaste flygplats för Cinque Terre är Pisa, Genova och Florens. Från Pisa flygplats är det bara en timmes bilfärd till La Spezia, som är ingången till Cinque Terre och oftast hittar du direktflyg till Pisas flygplats om sommaren, medan den lokala flygplatsen i Genova kräver en mellanlandning.

Du kan även flyga direkt till en av de större flygplatserna i Milano (Linate eller Malpensa) eller till Rom, men med betydligt längre restid som följd. Järnvägsnätet i Italien är ovanligt välutvecklat i Ligurien så om du inte vill köra själv är det möjligt att transporteras med kollektivtrafik hela vägen. Inom Cinque Terre byarna fungerar tåget allra bäst som transportmedel.

Restauranger och shopping

Efter en vandringstur finns det goda möjligheter att slappna av och ladda batterierna igen, med en läcker måltid på en av områdets bra restauranger. Cinque Terre är känt för sitt smakrika kök med ett rikt urval av fiskrätter.

Har du hyrt en lägenhet med kök, kan du hitta det mesta hos byarnas köpmän. Därutöver kan vi rekommendera att handla på marknaderna i området, där du hittar goda råvaror och traditionella produkter från regionen.

Utflykter

Hela semestern kan enkelt spenderas med att njuta av livet i de 5 små byarna, men det finns också andra intressanta utflyktsmål i baklandskapet och längs kusten.

Du är till exempel inte långt ifrån stranden Punta Corvo, som anses vara en av Italiens bästa. Här kan du njuta av Medelhavet är det är som bäst. Turen dit ner, är dock inget för de som har svårigheter att gå, även om det finns räcken längs större delen av vägen. Den vackra strandlagunen är dock värd ansträngningarna med sin svarta sand och vackra utsikt mot Portovenere.

Därtill kommer naturligtvis möjligheten att åka på intressant dagsutflykter till intressanta städer som Florens och Pisa i grannregionen som innehar en värld av spännande, historiska sevärdheter, restauranger och shopping-möjligheter.

Lokala länkar

Du kan hitta aktuella uppdateringar för vandringsstiger och annan information om Parco Nazionale delle Cinque Terre på den officiella hemsidan här.

Dölj texten
 
 
search map