Omdömen från Villaggio Ippotur

 
Villaggio Ippotur är inte tillgänglig i dagsläget
Villaggio Ippotur är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Castelnuovo Magra här
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villaggio Ippotur

Läs personliga omdömen av Villaggio Ippotur som ligger i Cinque Terre. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villaggio Ippotur. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Inget bra boende

Ett ställe med bra atmosfär men bungalows under normal standard, små, mörkt badrum med element i duschen, för varmt vatten måste man vänta några minuter, allt ser ut att förfalla när som helst. Positivt är den vänliga servicen och att det är en charmig plats.

Cinque Terre som semester-destination

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2016
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från engelska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Villaggio Ippotur

Vi har spenderat en vecka på Ippotur och är väldigt nöjda med vår tid här då vår lägenhet var ren, nyligen renoverad, hade aircondition och en separat terrass. Utsikten var fantastisk och Ippotur har en särskild charm. Största problemet var varmvattnet vilket inte alltid fanns i duschen. Vattnet i poolen var kallt.
Men vi tillhör en grupp gäster som var lyckliga att få bo i de renoverade husen. Endast 5 av 32 hus var renoverade. Resterande har dålig standard och gäster från hela Europa var besvikna.
Ippotur ligger 7 km från kusten och det finns ingen affär i närheten så du måste köra bil, och det ska tilläggas att vägen till Ippotur är väldigt brant och guppig och endast för vana bilförare.

Villaggio Ippotur
Rent och fint

Bara om renoverad
Gästvänlighet
Placering

I bergen
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)

Bara om renoverad
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Kall
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2016
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från engelska. Klicka här för att se originalet

Bra till priset

Vi hade, före resan, läst recensionerna från tidigare gäster på Ippotur – och det fanns ett par kritiska bland dem, så vi var beredda på nära nog det värsta när vi anlände. Stugan var liten och gammal och städningen inte jättebra. I gengäld var läget med utsikt över dalen fantastiskt , liksom poolen och vår egen privata terrass där vi grillade några kvällar. De italienska ägarna var väldigt vänliga och tillmötesgående, så vi kände oss riktigt väl mottagna, Vi tillbringade 14 dagar på Ippotur och hade en härlig semester. Vi skulle kunna tänka oss att åka tillbaka dit en annan gång.

Rekommendationer till andra gäster

Pisa och Florens är ett måste, men även Sarzana och Carrara är värda ett besök. Vi körde också till Grotta del Vento (Vindens grotta) längs bergsvägen. Bilresan dit var en nästan lika stor upplevelse som själva droppstensgrottan.

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Skön natur och fantastisk pool

Vi, två vuxna och två barn på 11 år, hade 9 sköna dagar på Ippotur. Mysig bungalow, sliten men ok. Poolen var verkligen fin, stor och ren, med livräddare nästan hela dagen. Naturen var vacker och det fanns massa möjligheter för promenader/jogging upp och ned för de små bergsvägarna. Marmorbrottet i Cararra, Lucca och Cinque Terre ligger inte långt bort.

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Slitet ja, men mycket charmigt till det priset!

Slitet ja, men mycket charmigt till det priset! Man ska nog själv ta med köksutrustning, då det fattades en del. Men vi var flera tillsammans på semester där och hade tillgång till flera kök, så vi kunde dela.
Ett utmärkt ställe att semestra flera familjer tillsammans på, i varsin bungalow.
Härligt blandat gästklientel - också italienare. Poolområdet har badvakt så barnen (+10) kunde bada själva utan vuxnas tillsyn.
Vi såg både ormar, eldflugor, råttor och noshornsbaggar här!

Rekommendationer till andra gäster

Restaurangen precis nere på gatan är strålande med take away pizza och en trevlig utomhusterrass med goda specialiteter.
Vi kan rekommendera att åka till Sarzana - vacker medeltidsstad, väldigt lite exponerad och därför få turister här. Att ta tåget därifrån till Cinque Terre kan rekommenderas istället för att leta efter parkering i La Spezia.

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 7 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Spartanskt, slitet och begränsat med plats

Ippotur har spartanska, slitna bungalows - vi tyckte inredningen var begränsad och det fanns ingen möjlighet att packa upp sina resväskor helt.
Badrummet var inte alls inbjudande, och det var problem att få varmvatten i duschen.
Vi kunde inte få någon uppkoppling till internet, inte heller när vi befann oss vid poolområdet. Poolen och utsikten är det bästa med Ippotur. Stor pool - men det drog ner på det att lokalbefolkningen kunde komma och använda den mot betalning.
Det var mycket bristfälligt med hygienen, t.ex. fanns det inte toalettpapper och såpa på toaletten vid poolen. Det fanns heller inga tvålbehållare vid duscharna vid poolområdet.

Rekommendationer till andra gäster

Vi gjorde en fantastisk utflykt till marmorbrotten i Carrarabergen, där vi bl.a. deltog i en rundtur i en marmorgruva (tar ca 40 minuter - kom ihåg att ta varmt på er). Skyltningen kan vara bristfällig, så ta med en guidebok.

Cinque Terra är fantastiskt - vi vandrade från Monterosso till Vernazza. En kanontur - tuff för barnen. Se till att ta med vatten (ca 1,5-2h vandring). Vi tog båten tillbaka till Vernazza - var uppmärksam på att sista avgången tillbaka till Monterosso är ca 18.20. Kom ihåg badkläder, vi hade gärna tagit ett dopp när vi kom till Vernazza. Eftersom vi ankom sent till Vernazza blev vi tvungna att genast ta en båt tillbaka till Monterosso - vi hade gärna velat äta kvällsmat i Vernazza, det är en mycket speciell stad.

Pisa (det lutande tornet) är mycket intressant, men en dag där är tillräckligt enligt oss.

Villaggio Ippotur
Rent och fint

Ippotur är mycket spartanskt och vi tyckte att hygienen var mycket bristfällig. T.ex. fanns det inte toalettpapper och tvål på toaletten vid poolen.
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)

Spartanskt, slitet och dåligt inrett. Det fanns ingen plats. Badrummet var inte inbjudande på något sätt. Det var svårt att få varmvatten i duschen.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Vi fick ingen uppkoppling.
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Poolen och utsikten är det bästa med Ippotur. Stor pool. Men det drar ner att lokalbefolkningen mot betalning kan använda anläggningen.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Villaggio Ippotur Semester 2013

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 5 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Villaggio Ippotur

Vi var på förhand aviserade på In-Italias hemsida att lägenheterna på Ippotur var gamla och slitna. Ändå blev vi mycket förvånade av den låga standarden. Allt var mycket slitet och det saknades mycket; t.ex. var duschkabinen riktigt äcklig och full med mögel. När bäddsoffan i vardagsrummet var ute, kunde dörren inte öppnas - alltså måte alla vara inne när personerna i vardagsrummet skulle sova. På markplan var där endast 2 pyttesmå fönster och det framstod därför som en källare. Köket var otroligt sparsamt utrustat, exempelvis var där inte någon skärbräda, ingen gryta osv. Det fanns två gasplattor, men den ena var så liten att man endast kunde koka vatten till kaffe där.
De gemensamma faciliteterna var ok, men framstod slitna och inte omhändertagna.
Allt i allt, anser vi att standarden inte lever upp till det vi annars har upplevt hos In-Italia (och infon på hemsidan är inte tillräckligt varnande).

In-Italias kommentar

Vi är ledsna att höra att ni inte varit nöjda med ert uppehåll på Villaggio Ippotur. Vi har som du nämner understrukit på hemsidan att de 32 bungalowsen framstår slitna och inte moderna, och i övrigt har vi klassificerat stället med endast 2 solar. Två solar definierar vi på följande vis: Medelmåttig standard: semesterbostäder som framstår slitna och i viss mån att de saknar något, inte för att de saknar en stol eller madrass, men kanske ett extra glas eller en nattlampa. Vi frånråder vistelser på dessa semesterbostäder i yttersäsongerna, när vädret kan innebära att du kommer att spendera mer tid inomhus. Dessa semesterbostäder frånråder vi också till resenärer som stället bestämda krav på särskild inredning. De är främst till folk, som är okej med enkla förhållanden, till ett relativt lågt pris. Vi anser därför att vi ger en rättvisande bild av Villaggio Ippotur på vår hemsida. Vänliga hälsningar, Allan Kristensen, In-Italia.

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fin sommarvecka i Villagio Ippotur

Lägenheten skulle på mäklarspråk antaglien kallas charmig eller rustik. Ganska slitet men helt ok. Tämligen torftigt utrustat kök. Varmvattnet kom ur den vänstra kranen i köket och ur den högra kranen i badrummet. Det bodde myror ovanpå luftkonditioneringen men de störde oss inte.
Riktigt fin pool med en stor för pool för vuxna och en liten för barn.
Wifi-täckningen var begränsad til receptionen och fungerade bara sporadiskt.
Personalen var vänlig och hjälpsam.
Vi blev rekommenderade Pizzeria Napoli som låg ca 1km bort. Goda och prisvärda pizzor.
Pisa låg ca en timme bort med bil och byarna i Cinque Terre likaså.
Vi besökte också marmorbrottet i Carrara. Det var svalt och skönt som omväxling. I Carrara fanns även en stor och fin mataffär där vi handlade ett par gånger.

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn

Mycket positiv överraskning

Vi har precis kommit hem från 11 dagars semester med bas på Villaggio Ippotur. Det var en mycket positiv upplevelse. Jag var lite nervös inför standarden på bungalowsen, baserat på beskrivningen på er hemsida, men jag måste säga att jag tycker att stället blir undervärderat. Ja, det var billigt, men det var också supercharmigt och behagligt. Köket är inte välutrustat och man blir nöd till att vara kreativ med lösningarna omkring skålar och glas... Dock är allting rent och rustikt på ett bra sätt. Det är inte fuktigt eller slitet, men fint och funktionellt. Sängarna var mycket bra.
Poolområdet är helt fantastiskt med panoramautsikt, medarbetarna var rara och vänliga och några kunde några ord engelska. Annars var det skönt att där var primärt italienare, det gör att det känns mer autentiskt och lokalt. Stadens barn använde poolen till simskola.
Vi bodde i nummer 6, som låg i första raden, alltså längst nere från berget, det var skönt, så var det inte så långt att gå upp för barnen när vi hade varit vid poolen. Man unde parkera bilen vid husen, dock var jag glad att det var en hyrbil och inte vår egen, då första växeln användes för att komma upp för backarna.
Man ska vara uppmärksam på att det finns en restaurang, som kan hyras ut till bröllop, den låg 10 meter nedanför vår bungalow. Det var bröllop när vi var där - men inte så högljutt som det hade kunnat vara. Dock skulle det potentiellt kunna förstöra en god natts sömn. Restaurangen är tyvärr endast öppen till bröllop.

Jag kan klart rekommendera stället, dock inte om man har barn mellan 1-3 år, då bungalowerna ligger på en mycket brant backe utan särskilt bra inhägnad.

Angående internet så var det mycket ostabilt. Detta kunde nås från receptionen, och var ur funktion den större delen av vårt besök. När det fungerade var det ok.

Rekommendationer till andra gäster

Sarzana är en riktigt trevlig stad, 7 km bort, det finns också en fin lekplats framför polisstationen.
Portovenere är helt klart värt ett besök.
Fosdinovo uppe i bergen var också mycket trevligt, generellt var det kul och mycket vackert att köra i bergen, även om det var lite ansträngande - framförallt för bilen.

Villaggio Ippotur
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villaggio Ippotur
Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Peter og familie fra Roskilde boede på Villaggio Ippotur i Castelnuovo Magra

En härlig vistelse på den mycket avkopplande och rustik Ippotur med den fantastiska utsikten och den mysiga lilla bungalows med terrasser. Poolen är bra.
De kunde upptäcka överväga att göra ur caféet mer på kvällen så att folk hade lust och möjlighet att träffa där.
Det finns goda lokala och ganska billig restaurang i stan Nicola bara 6 km bort. La Fiorella kallas den.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Due Mari Appartamenti

Sestri Levante, Ligurien

Agriturismo Le Pale

Bogliasco, Ligurien

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Rekommendationer till dig

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

Hotel Residence Mondial

Moneglia, Ligurien

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Ligurien

search map