Semesterbostad i Castelnuovo Magra i Cinque Terre

Villaggio Ippotur

 
Villaggio Ippotur är inte tillgänglig i dagsläget
Villaggio Ippotur är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Castelnuovo Magra här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Villaggio Ippotur är ett lantställe med pool som ligger på gränsen mellan Ligurien och Toscana - vilket skapar fantastiska utflyktsmöjligheter till både Nationalparken Cinque Terre (ca. 40 km), de toscanska kulturstäder Lucca / Pisa (ca. 60 km) samt områdets sandstränder (ca. 6 km).

En doft av medeltid och oliver

Ippoturs centrala del är ett återuppbyggt medeltidstorn som skapar en fin inramning i landskapet och ger stämning till de många oliv- och barrträd. Tornet innefattar både reception, bar, frukostmatsal (ifall man önskar tillval av frukost) och en övertäckt panoramisk terrass. I baren serveras det också lättare mellanmåltider ifall man inte själv önskar att tillaga dem eller köra till de omkringliggande städer. Sidan om tornet ligger poolen och barnpoolen. I baren och poolområdet finns det fri wi-fi (gratis) som också kan nås upp till enstaka bostäder men man ska inte förvänta sig bra täckning i bostäderna. Närmaste matställe ligger ca. 1 km bort och heter Pizzeria Napoli. När man färdas runt omkring på stället kan man på uteområdena stöta in på ställets fem katter och en liten hund. OBS att ställets styrka ligger i den låga prisnivån, de gröna omgivningarna, poolen, barnpool och placeringen i närheten av sandstränder och Cinque Terre, medan de 32 bungalows framstår som ganska slitna och icke-moderniserade.

Läs mer om Villaggio Ippotur

Lokalområdets utflyktsmöjligheter

Områdets stora stjärna är utan tvekan Nationalparken Cinque Terre som bäst besöks i tåg från La Spezia där man kan parkera bilen. La Spezia ligger ca. 25 km bort varifrån tåget avgår minst en gång i timmen till Cinque Terre. Turen till Riomaggiore (första stopp / by) tar endast 7 minuter. Sedan kan det rekommenderas att besöka områdets sandstränder (t.ex. Marinella di Sarzana där det finns både privata och offentliga stränder), medeltidstaden Castelnuovo Magra (ca. 3 km), Italiens största antikvitetsmarknad i Sarzana (ca. 7 km) och de oemotståndliga landsbyarna vid kusten: Portovenere, Lerici och Tellaro di Lerici som alla ligger vid La Spezia-bukten.

Familjevänliga bungalows

Uppe bakom medeltidstornet på en sluttning ligger det 32 enskilda eller sammanbyggda bungalows i tre rader bland träd som ger skön skugga. De är byggda 1984 och löpande underhållna. Man kan köra helt upp till bostäderna och lasta av bagage för att sedan parkera bilen nere på den gemensamma parkeringsplatsen vid receptionen. Alla bostäder har möblerad terrass och från många av dem kan man skymta havet, men ingen av dem har panoramisk havsutsikt.

Lägenheterna på Villaggio Ippotur

Bungalow med 4 sovplatser (med terrass)

De 32 bungalows är på ca. 45 m² och ligger på två plan. På nedre plan finns det uppehållsrum med kokvrå (med kylskåp och 2 kokplattor), matplats och bäddsoffa för två personer. Där utöver finns det tillgång till badrum med toalett och dusch. Från uppehållsrummet leder en trappa upp till andra våningen med dubbelsäng och lcd-TV (satellit). De två våningar är inte åtskilda via någon dörr. Standarden av inredning och möbler är under medel. Det är inte möjligt att boka barnsäng / spjälsäng, men denna kan man själv medtaga vid behov. Hälften av bostäderna har aircondition vilket kan garanteras vid bokningstillfället så länge det finns ledigt. Aircondition finns endast på bottenvåningen och når inte så bra upp till andra våningen.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Villaggio Ippotur

Läs personliga omdömen av Villaggio Ippotur som ligger i Cinque Terre. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villaggio Ippotur. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 10 omdömen från Villaggio Ippotur

Slitet ja, men mycket charmigt till det priset!

Slitet ja, men mycket charmigt till det priset! Man ska nog själv ta med köksutrustning, då det fattades en del. Men vi var flera tillsammans på semester där och hade tillgång till flera kök, så vi kunde dela.
Ett utmärkt ställe att semestra flera familjer tillsammans på, i varsin bungalow.
Härligt blandat gästklientel - också italienare. Poolområdet har badvakt så barnen (+10) kunde bada själva utan vuxnas tillsyn.
Vi såg både ormar, eldflugor, råttor och noshornsbaggar här!

Läs mer

Fin sommarvecka i Villagio Ippotur

Lägenheten skulle på mäklarspråk antaglien kallas charmig eller rustik. Ganska slitet men helt ok. Tämligen torftigt utrustat kök. Varmvattnet kom ur den vänstra kranen i köket och ur den högra kranen i badrummet. Det bodde myror ovanpå luftkonditioneringen men de störde oss inte.
Riktigt fin pool med en stor för pool för vuxna och en liten för barn.
Wifi-täckningen var begränsad til receptionen och fungerade bara sporadiskt.
Personalen var vänlig och hjälpsam.
Vi blev rekommenderade Pizzeria Napoli som låg ca 1km bort. Goda och prisvärda pizzor.
Pisa låg ca en timme bort med bil och byarna i Cinque Terre likaså.
Vi besökte också marmorbrottet i Carrara. Det var svalt och skönt som omväxling. I Carrara fanns även en stor och fin mataffär där vi handlade ett par gånger.

Läs mer

Mycket positiv överraskning

Vi har precis kommit hem från 11 dagars semester med bas på Villaggio Ippotur. Det var en mycket positiv upplevelse. Jag var lite nervös inför standarden på bungalowsen, baserat på beskrivningen på er hemsida, men jag måste säga att jag tycker att stället blir undervärderat. Ja, det var billigt, men det var också supercharmigt och behagligt. Köket är inte välutrustat och man blir nöd till att vara kreativ med lösningarna omkring skålar och glas... Dock är allting rent och rustikt på ett bra sätt. Det är inte fuktigt eller slitet, men fint och funktionellt. Sängarna var mycket bra.
Poolområdet är helt fantastiskt med panoramautsikt, medarbetarna var rara och vänliga och några kunde några ord engelska. Annars var det skönt att där var primärt italienare, det gör att det känns mer autentiskt och lokalt. Stadens barn använde poolen till simskola.
Vi bodde i nummer 6, som låg i första raden, alltså längst nere från berget, det var skönt, så var det inte så långt att gå upp för barnen när vi hade varit vid poolen. Man unde parkera bilen vid husen, dock var jag glad att det var en hyrbil och inte vår egen, då första växeln användes för att komma upp för backarna.
Man ska vara uppmärksam på att det finns en restaurang, som kan hyras ut till bröllop, den låg 10 meter nedanför vår bungalow. Det var bröllop när vi var där - men inte så högljutt som det hade kunnat vara. Dock skulle det potentiellt kunna förstöra en god natts sömn. Restaurangen är tyvärr endast öppen till bröllop.

Jag kan klart rekommendera stället, dock inte om man har barn mellan 1-3 år, då bungalowerna ligger på en mycket brant backe utan särskilt bra inhägnad.

Angående internet så var det mycket ostabilt. Detta kunde nås från receptionen, och var ur funktion den större delen av vårt besök. När det fungerade var det ok.

Läs mer

Bedömning av Villaggio Ippotur

Vi har spenderat en vecka på Ippotur och är väldigt nöjda med vår tid här då vår lägenhet var ren, nyligen renoverad, hade aircondition och en separat terrass. Utsikten var fantastisk och Ippotur har en särskild charm. Största problemet var varmvattnet vilket inte alltid fanns i duschen. Vattnet i poolen var kallt.
Men vi tillhör en grupp gäster som var lyckliga att få bo i de renoverade husen. Endast 5 av 32 hus var renoverade. Resterande har dålig standard och gäster från hela Europa var besvikna.
Ippotur ligger 7 km från kusten och det finns ingen affär i närheten så du måste köra bil, och det ska tilläggas att vägen till Ippotur är väldigt brant och guppig och endast för vana bilförare.

Läs mer

Villaggio Ippotur Semester 2013

Läs mer

Inget bra boende

Ett ställe med bra atmosfär men bungalows under normal standard, små, mörkt badrum med element i duschen, för varmt vatten måste man vänta några minuter, allt ser ut att förfalla när som helst. Positivt är den vänliga servicen och att det är en charmig plats.

Läs mer
 
search map