Borgio Verezzi, Ligurien Le Grotte di Borgio Verezzi

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I provinsen Savona finner man ”Le Grotte di Borgio Verezzi”, ett område med flera underjordiska grottor. De blev först upptäckta i 1933 av tre pojkar som följde Battorezza floden in genom en smal passage och kröp ner i ett litet ”rum” i grottan. Som ett minde om deras upptäckt, skrev de tre pojkarna deras namn på väggen med rök från stearinljus som de hade tagit med. Pojkarna berättade inte om deras fynd och det var därför först i 1950 att en grupp grottspecialister blev intresserade av grottorna och fann ytterligare fem kilometer våningar och tunnlar inne i grottan. Ledaren av gruppen var överväldigad av grottans skönhet och började genomföra en plan för att göra grottan till en turistattraktion. I 1970 blev grottan för första gången öppnad för offentligheten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Turen genom grottan ringlar sig 800 meter och för genom våningar med kristallklara små sjöar och stora olikfärgade våningar, varifrån långa, tunna stalaktiter hänger ner från taket. Omedelbart efter ingången till grottan kommer man till ett stort rum som är karakteriserat av de tunna stalaktiterna. Lite längre in i grottan finner man formationen ”Manto di San Martino”, som mest av allt påminner om ett stort stycke draperat tyg. Alla formationer har olika färger i vit, pärlemor, grå, gul, och röd, alla uppstådda genom en kemisk reaktion. Den röda färgen visar exempelvis att det är ett järnhaltigt samband. I grottans mörka kammare har man också funnit 500.000 – 750.000 år gamla fossiler från döda djur såsom grottbäver, elefanter, sköldpaddor, krokodiler och tigrar.

 
search map