Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Bolano ligger i backarna, men du kommer lätt till och från motorvägen som är förbunden med Parma, Bologna, Genova, Florens och Milano. Själva landsorten Bolano är ganska trevlig, med ett litet historiskt centrum och en köpman - men områdets mest intressanta platser, är städerna vid havet. 

Bolano som etablerades långt tillbaka i historien, är slutpunkt för ett gammalt nätverk av vandrings- och ridleder - Alta Via dei Monti Liguri. Detta sammankopplade områdets städer innan moderna vägar installerades. Stigsystemet är över 1000 km, men huvudleden på 500 km leder från Ventimiglia ute vid havet, via bergsryggarna, och fram till Bolano. Under vägen passerar du gamla landsorter och fantastiska utsikter. Stigarna spelar naturligtvis inte längre samma roll för lokalbefolkningen, men är i gengäld en perfekt möjlighet för turister att vara aktiva under semestern och få njuta av vackra omgivningar på sina vandringar.

Karta över Bolano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i staden, samt för att få en översikt över de flygplatser som ligger närmast och se avstånden till andra städer i norra Europa 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Bolano? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Ligurien har flera internationella flygplatser och den som ligger närmast Bolano är Pisa flygplats, men inom räckvidd ligger också flygplatserna vid bland annat Genova och Florens. Till dessa flygplatser flyger en mängs flygbolag, så normalt sätt kan du hitta en billig flygbiljett från Sverige eller Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på In-Italias hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar till Bolano, men staden har ingen tågstation. Med några byten längs vägen är det möjligt att komma hit med offentlig transport, men det kan vara nödvändigt att ta en taxi sista biten från tågstationen i La Spezia. Det kan vara en fördel att anlända med en bil, eventuellt en hyrbil som du har hämtat ut på flygplatsen - detta underlättar också under semestern då du vill åka iväg på utflykt. 

Restauranger och shopping

I skrivande stund har Bolano ingen restaurang, men du behöver endast åka några kilometer ner till grannstäderna för att finna platser att äta på. Om stadens köpman inte är tillräckig, får du vara inställd på att köra till andra städer för att utöka shoppingmöjligheterna, t.ex. till Aulla

Läs mer om Bolano

Utflykter

Ligurien är en av Italiens minsta regioner, men det finns fortfarande mycket att se och göra. Utöver storstäder som Parma, Bologna, Genova, Florens och Milano är närområdet rikt på många intressanta, mindre städer både i baklandet och nere längs kusten.

En av de mest kända attraktionerna i detta område är Cinque Terre, fem bildsköna städer som kan få de flesta att tappa andan - bokstavligen om du väljer att följa en av de populära vandringslederna mellan städerna. Packa också med badkläderna till semestern, och ta en tur till en av de fina stränderna som ligger inom rimlig räckvidd. En av de mest oförstörda stränderna är Punta Corvo, som inte är helt enkel att komma till, men värd strapatsen. 

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Alta Via dei Monti Liguri

Dölj texten
 
 
search map