Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Pittoreska Ligurien, också känd som Den Italienska Riviera väntar på dig och din familj med färgsprakande hus, sin utsökta gastronomi, branta sluttningar och inbjudande stränder. I denna del av Italien finns det både otroligt välbevarade medeltidsstäder, frodiga bergslandskap samt sol och bad för hela familjen. På en bilsemester med In-Italia till Ligurien kommer du snabbt och lätt runt i hela området, och kan hålla paus när det passar dig.

På en bilsemester i Ligurien upplever du stor variation

Ligurien är en smal region mellan Den Franska Rivieran och det vackra Toscana. Om du korsar gränsen från Frankrike med bil kommer du säkert bli överraskad över hur mycket dina omgivningar plötsligt ändrar sig: Den Italienska Rivera är fantastiskt varierad både vad det gäller natur och arkitektur, något mer än dess franska motsvarighet.

I Ligurien kan du uppleva både ärke-italienska vingårdar och pittoreska småstäder med medeltidsarkitektur. För att inte tala om de dramatiska klippkuster där husen ofta är målade i vackra pastellfärger, och närmast hänger ut över klipporna på ett vis som ser ut att gå emot naturlagen.

Vi kan rekommendera att du på din bilsemester i Ligurien inte enbart håller dig till kustvägen, men också tar motorvägen som löper från öster mot väster. Kusten är tätbefolkad och på många platser får du en bättre utsikt från motorvägen som går få kilometer in i landet. Här får du en mycket vacker biltur genom bergen, och när bilen inte tvingas in i viadukter och tunnlar kommer du se de frodiga olivlundar, det skimrande havet och raden av trevliga badhotell längs kusten.

Besök storstaden Genova på din bilsemester

Den historiska hamnstaden Genova är regionshuvudstad i Ligurien och denna sköna stad är verkligen värd ett besök. Här upplever du en pulserande storstad med ett sevärt centrum. Maten är välsmakande, inte minst om du tycker om fisk och skaldjur. Glöm inte att smaka på Genovas gastronomiska uppfinning: Pesto alla Genovese, färskt tillagad med helt lokalt producerade ingredienser. Denna läckra sås av olivolja, basilika, vitlök, pinjekärnor och parmesanost gör en god måltid himmelsk och en medelmåttig måltid god.

Upptäcktsresande och navigatören Christoffer Columbus föddes i Genova 1451. Det finns en del kontroverser om ämnet, då inte färre än 15 italienska och 20 spanska städer påstår att vara Christoffer Columbus födelsestad! Dock skrev Colombus själv i sitt testamente att han föddes i Genova, så allmänheten är eniga om att detta är det mest logiska.

Vandra i Cinque Terre

Genova är geografiskt placerad i mitten av Liguriens kust. Detta gör staden till delningspunkt mellan det västra Ligurien (Ponente) och det östra Ligurien (Levante). I det östra Ligurien får du inte missa det vackra vandringsparadiset nationalparken Cinque Terre eller den vackra, historiska och något lyxiga Portofino.

Cinque Terre utan tvekan en av de mest dramatiska och imponerande kuststräckor på jorden, och du har fina möjligheter att utforska detta unika område på fin bilresa i Ligurien. Låt bilen stå och ta på vandring mellan de fem pittoreska kustlandsbyarna som härstammar från tidig medeltid.

En bilsemester i Ligurien med In-Italia ger dig frihet och flexibilitet att upptäcka Den Italienska Riviera på ditt eget vis.

>>> Se mer information om bilsemester i Italien.
>>> Se mer information om hotell, semesterlägenheter och semesterhus i Ligurien här.

 
search map