Semesterbostäder & hotell i Viterbo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn Viterbo är en av regionen Lazio's absoluta pärlor med dess äventyrliga medeltidscentrum. Det finns både universitet (där man bland annat kan studera de nordiska språken), flera kaserner och ett känt kurbad så det är en livlig provinsby med många restauranger och ett bra urval av shoppingmöjligheter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Dock är Viterbo mest känd för och som verkligen gör den värt ett besök, det otroliga välbevarade medeltidscentrum med många fina små torgen och spännande arkitektoniska finesser. Här märker man i hög grad historiens vingslag och det känns som om man är långt tillbaka i tiden. På 1200-talet var Viterbo under en period residens för påven och vid stadens vackra domkyrkeplats finns rester från det gamla påveresidenset Palazzo dei Papi.

Läs mer om Viterbo

Utanför byn finner man en del varma källor - de flesta ligger runt omkring i det öppna landskapet och här tar sig gärna lokalbefolkningen ett bad och använder bilen som omklädningsrum. Önskar man sig ett mer organiserat förhållande samt renare vatten och möjlighet till en dusch efteråt kan vi varmt rekommendera ett besök på kurbadet ”Terme dei Papi”, som ligger några kilometer utanför byn. Speciellt under kalla dagar så är det en upplevelse att bada i detta varma vatten under öppen himmel.

Kör man lite längre ut från byn i samma riktning som kurbadet, så kommer man till Castel d’Asso, ett stort naturområde där det finns en mängd etruskiska gravmonument inhuggna i tuffstenklipporna som stora dörrar. Stället är inte särskilt välbesökt, så man kan även i stor utsträckning njuta av naturen, stilheten och den ganska unika atmosfären i dssa kulturhistoriska miljöer helt i fred. Varför inte ha picknick i det gröna?

Är man intresserad av trädgårdssarkitektur, bör man absolut besöka kardinalvillan Villa Lante i Bagnaia som ligger strax utanför Viterbo och är internationellt känd för sin fina barock trädgård.

Dölj texten
 
 
search map