Lazio Villa Adriana

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hadrians idè var att skapa en idealby! De många byggnaderna är fördelade på ett område på mer än 100 hektar och är därmed den största palatsanläggningen som någonsin byggts av en romersk kejsare. Villa Adriana var kejsare Hadrians favorit plats när han besökte Rom. Villans placering på toppen av en bergssluttning omges av två bifloder till Aniene som utlöper av Tibern, vilket gjorde villan lättillgänglig med båt från Rom. Ännu en fördel vid villans placering låg i att området var rikt på vatten vilket de många badanstalterna i villan krävde.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I den centrala delen av villan låg en trädgård med en avlång fontän varifrån man har en panorama utsikt över dalen. Man kan bland mycket annat se rester av ett grekiskt och latinskt bibliotek och en stor innegård med vackra pelare.

Under en stor del av området löper en lång rad underjordiska vägar och passager som slavarna använde i deras arbete. Dessa hade samtidigt den funktion att man kunde undgå att se på slavarna då de kunde gå från en byggnad till en annan under jorden. Då tidens lopp har satt sina spår i Villa Adriana är det svårt att i dag få en helt realistisk bild av hur byggnadsverket precis såg ut i Hadrians tid.

Det som i dag framstår som öppna rum kan i tidernas begyndelse varit smala passager eller matsalar som dessvärre inte längre är synliga. Många av byggnaderna var flera våningar höga med imponerande kupoler som med tiden rasat samman. År 1999 blev Villa Adriana upptaget på UNESCO┬┤s lista över bevaringsvärdiga ställen i världen.

Villa Adriana kan besökas året runt från kl. 09.00 och fram till en timme före solnedgången. Entré kostar € 6,50 per person.

 
search map