Omdömen från Agriturismo I Casali della Parata

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Agriturismo I Casali della Parata

Läs personliga omdömen av Agriturismo I Casali della Parata som ligger i Lazio. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Agriturismo I Casali della Parata. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Idyllisk vingård i Velletri

Fantastiskt vackra omgivningar i Velletri, ca 40 min bilfärd från Rom. Ett ytterst välskött och välplanerat ställe, omgivet av marker där man odlar vin, kiwi, gula kiwi, samt diverse andra frukter. Härligt stora och moderna rum med en väldigt bra restaurang. En fantastisk pool, som aldrig var överfull - samt liggstolar till alla. Trevligt att uppleva atmosfären med lokala fester, både bröllop och födelsedagsfest i restaurangen. Vi åt middag i trädgården omgiven av olivträd. Av utflykter valde vi en dagstur till Rom, där vi besökte Vatikanen och andra stora sevärdheter; därutöver en tur till Monte Casino samt de små trevliga städerna i närheten av Velletri, bland annat Nemi som har jordgubbar som kännetecken, Grenzano de Rom och Nettuno. Vi kan varmt rekommendera stället, om man tycker om lugn och ro i trevlig lantliga omgivningar. Tack till Stefano och hans team.

Velletri som semester-destination

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Enrumslägenhet med 2+2 sovplatser
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 6 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Agriturismo I Casali della Parata

Velletri som semester-destination

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2017
Antal resande 5 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på franska. Klicka här för att se originalet

Vackert ställe i fantastiska omgivningar

Det var andra gången vi var på stället. Fantastiska omgivningar med möjligheter för utflykter till Rom och Velletri. Skulle vara bra med en engelskspråkig värd som kunde berätta om stället - historia, vinprovning osv. Restaurangen serverade god mat till ok priser. Vi kan varmt rekommendera stället till andra.

Lazio som semester-destination

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Ett paradis på jorden

Agriturismo I Casali della Parata är ett riktigt paradis. Omgivningar, faciliteter och personal bidrar alltihop i hög grad till en fantastisk semester – det är rena nöjet att höra sina barn leka i rekreationsområdet eller se dem bada i den stora poolen. Restaurangen är till verklig belåtenhet och vi kände oss särskilt privilegierade när chefskocken skickades ut till vårt bord för att översätta menyn, då han just då var den enda i personalen som kunde engelska.
Dock fanns några saker som kunde ha varit bättre, och som gör att man inte helt känner att pris och kvalitet hänger ihop, just med tanke på att stället återfinns i en högre prisklass. Till exempel saknas ljus över matbordet i lägenheten, elementen fungerade inte, den stora ytterbelysningen var bara tänd när restaurangen var öppen, dvs från torsdag till söndag, man hade inte tillgång till personal/ägare måndag till onsdag – och andra mindre fel som kanske egentligen bara är italienskt normaltillstånd. Lite synd, för med lite mer omsorg och uppmärksamhet på enskilda detaljer så skulle stället ha fått 5 stjärnor från oss.

Rekommendationer till andra gäster

Ett besök i staden Nemi kan helt klart rekommenderas. Dessutom ligger området centralt till för besök i både Rom, Pompeji och Tivoli, platser som helt klart kan rekommenderas. Man behöver bil för att ta sig runt i området.

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Lazio - Mycket missnöjd inte att rekommendera!

Lugnt område med en trevlig pool. Rum 15 som vi fick var inte till belåtenhet. Dåliga kokmöjligheter, endast en dubbelplatta som inte fungerade. Tog två och en halv timme för oss att laga lite mat. Kylskåpet var dåligt och minimalt samt att det saknades fack att ställa saker i. Dessutom höll det inte kylan som det skulle. Det fanns t ex inga vinglas, inga kastruller etc. Detta skyllde Stefano på att gäster lånar av varandra. Det borde finnas en lista på vad som ska finnas i respektive lägenhet. Det var definitivt inte värt 1000 kronor per natt.

Rekommendationer till andra gäster

Inte att rekommendera!

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Restaurangen var dessutom stängd!!!!!
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Bedömning av Agriturismo I Casali della Parata

Vackert beläget och mycket autentiskt. God stämning på helgen – vi fick vara med om såväl bröllopsfester som en 18-årings födelsedagsfirande. Förvänta dig inte att där finns andra barn, men stället kan varmt rekommenderas om man vill ha en lugn semester, och samtidigt uppleva äkta italiensk feststämning och gästfrihet. Bra utflyktsmöjligheter.

Rekommendationer till andra gäster

Lägg 2,5 timmar på att köra till Pompeji.

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härlig avslappnande semester

Vi hade det riktigt härligt på Casali della Parata. Det var enkelt att ta sig in till Rom (5 minuter med bil till tågstationen som hade en stor gratisparkering och tåget som tog 55 minuter till Termini). Samtidigt var det verkligen skönt att komma bort från Roms pulserande stadsliv till ett stilla liv vid poolen på landet.

Vi var där i 2 veckor och använde det som bas för flera dagar inne i Rom och till utflykter i området runt omkring, samt lata dagar vid poolen. Passar utmärkt för en kombination av avslappning och storstadssemester. Saknade information från värdskapet var det går att hitta en lokal matbutik och rekommendationer på var man kan äta i närområdet - särskilt då de stänger den egna restaurangen från söndag/lunch till torsdag/middag. Det hade också varit bra om det hade haft en self-service bar vid poolen med något kallt att dricka, glass osv. Men - på det hela hade vi en bra vistelse!

Rekommendationer till andra gäster

Vi gjorde många utflykter i närområdet. Rekommenderar Castel Gondolfo och påvens sommarresidens (kom ihåg att boka guidad tur till parken annars kommer du inte in), Nemi och Tivoli. En tur till Designer Outleten är också kul om man önskar shoppa.

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser

Inga sittplatser bortsett från vid köksbordet.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Rent och snyggt, men bara 160 cm djupt.
Restaurang

God mat, men stängt mån-tors.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 1 Vuxen, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Agriturismo I Casali della Parata

Mysigt och lugnt ställe förutom de två kvällarna (fredag och lördag) då det var bröllop och ganska högljutt, men rent och snyggt på morgon igen. Ägarna är vänliga men kan väldigt lite engelska så det underlättar att kommunicera på t.ex. franska. Restaurangen på stället hade väldigt god mat och goda viner dock endast öppet torsdag-lördagkväll och söndag lunch om det inte är bröllop så klart.

Rekommendationer till andra gäster

Lanuvio är en mysig by ca 6 km från Agriturismo I Casali della Parata som är värt ett besök och speciellt att gå ut och äta.

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn

Gästvänligt och strategiskt med lantlig charm

Detta är ett perfekt alternativ för dig som letar efter en kombination av italiensk atmosfär och närhet till det mesta - och detta till rimlig kostnad. Ägarna var mycket vänliga och omtänksamma, och det omdömet gäller all personal som vi träffade på (många!), inte minst i den mycket prisvärda och trivsamma restaurangen.

Boendet var fräscht och i stort sett funktionellt, fast inte så rymligt. Lite sparsamt med utrustning för den som jämför med köket hemma. Ett 'grundkit' med grytor och köksredskap finns, men mikrougn och vattenkokare efterlyses! Med hjälp av gasspis och mockabryggare klarade vi dock veckans mathållning på italienskt vis. Naturligtvis åt vi en del ute och på ställets restaurang (inte öppen alla dagar).

Det här boendet passar den som vill uppleva något annat och mer än massturismens 'snitslade banor'. Stället kan först kännas lite 'avsides', men är mer strategiskt placerat för olika slags intressanta utflykter än vi först insåg. Det finnas massor att se och göra i denna del av Lazio!

Rekommendationer till andra gäster

Den som vill bo här och göra mer än slappa vid poolen och äta gott behöver i praktiken någon form av transportmedel - vi hade hyrbil, cykel är nog minimum. Detta för att kunna ta sig till butiker för matinköp samt till tåg- eller metrostationen. På grund av en fadäs vid en tågresa (inte riktigt alla tåg från Rom till Velletri stannar i San Gennaro upptäckte vi) fick vi också testa att åka taxi från järnvägsstationen i Velletri - en helt okej upplevelse som var värd de 15 EUR den kostade! Chauffören gav en gratisföreläsning om Frascati och de romerska villorna där. Det kända vita vinet från samma ort ryckte han däremot bara på axlarna åt.

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn

Jättetrevligt uppehåll hos snälla människor

Gården var lika fin och välhållen som på bilderna. Poolen stor och flott, våra 5 barn nästan bodde i poolen - de älskade den! Också vi vuxna nyttjade den flitigt. Bra solsängar till alla och mer. Utedusch vid poolen.
Lägenheterna var rustika och annorlunda för en norrman. Helt okej, vi hade allt vi behövde, och sängarna var sköna att sova i. Vi fick nya handdukar när vi frågade. Massa stora bra badhanddukar.
Restaurangen var stor och fin, inbjudande. Maten och vinen var oklanderlig, servicen likaså. I det hela var personalen, inklusive "The boss" verkligen trevliga. Om inte engelskan räckte till, och inte heller vår italienska, kommunicerade vi likaså. Och kocken mästrade både engelska och grytorna.
Vi var väldigt nöjda. Vi var 6 vuxna och 5 barn i åldern 6-10 år.

Rekommendationer till andra gäster

Det är en fördel att ha hyrbil, här bor du ute på landet. Det fanns många fina resmål och utflykter.
Artena var en märklig stad, en gammal bebyggelse som klamrat sig fast på bergsidan, ca 2-3 mil dit (?). Anzio var en fin liten fiskeort ute vid kusten. Vi åkte också till Tivoli en dag, och besökte Hadrians palats. Vi var i Rom en dag, kjörde bil till P-hus vid Villa Borghere. Och sis men inte minst, var vi också på en riktigt bra outlet (en hel liten stad) förbi Velletri.

Agriturismo I Casali della Parata
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Agriturismo I Casali della Parata
Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 6 Vuxna, 5 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 

Liknande ställen

Agriturismo Paradiso

Asciano, Toscana

Agriturismo Le Magnolie

Loreto Aprutino, Abruzzo

Agriturismo Fonte di Papa

Marcigliana, Lazio

Rekommendationer till dig

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Residence Terry Apartments

Tremosine, Lombardiet

search map