Agriturismo i Velletri i Lazio

Agriturismo I Casali della Parata

 
Agriturismo I Casali della Parata är inte tillgänglig i dagsläget
Agriturismo I Casali della Parata är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Velletri här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här bor du vid slutet av en enkelriktad väg som lockar sina gäster med fin pool, lägenheter på dagsbasis, restaurang baserad på lokala råvaror och ett landskap präglat av vinmarker. PS: snabbtur till Rom är en upplagd utflyktsmöjlighet!

Hur kommer vi lättast till Rom?

De endast ca. 40 km till Rom gör det enkelt att kombinera lantlig idyll med en utflykt eller två till Den Eviga Staden. Det lättaste sättet är att köra till tågstationen San Gennaro som ligger små 4 km bort. Härifrån tar man tåget direkt till Roma Termini - turen tar en timme. Sista hemresan går från Termini ca. kl. 22:00.

Läs mer om Agriturismo I Casali della Parata

Restaurang och invändiga faciliteter

Här äter man gott. Restaurangen är öppen om kvällen från torsdag till söndag, och om söndagen även till lunch. Man kan tillvälja frukost. Rätterna är lokala och italienska - och de gör även pizza. På gården producerar de både olivolja, frukt och vin som det finns fina möjligheter att smaka i deras kök. Restaurangmiljön utspelar sig i två historiska salar, i tillbyggnaden med glaspartier och ute på terrasserna, när vädret tillåter. Restaurangen är öppen både för övernattande och utomstående gäster. Man kan antingen välja halvpensionstillägg (förbokas ej) eller äta a la carte. Notera att man på gården vissa tillfälle arrangerar bröllop då det kan vara begränsad tillgång till både restaurangen och poolområdet. Skulle man önska att prova andra lokala matställe finner man det närmaste ca. 1½ km bort. Med hänsyn till ställets restaurang och eventuella event bör man förvänta lite mer liv och rörelse på stället från torsdag - söndag, medan veckans första dagar är något lugnare. Dessutom finns det wi-fi i gemensamma utrymme men räkna med en något ostabil uppkoppling. Till sist bör vi nämna att personalen på gården är vänliga även om deras kunskaper i engelska är förhållandevis svag.

Fina familjeaktiviteter

På sköna och rustika Agriturismo I Casali della Parata har man tänkt på hela familjen. Först och främst med en inbjudande pool, varifrån man har en fin utsikt över landskapet. Där utöver är det möjligt att spela beach-volley, tennis, bordtennis och leka med gungor och på lekplatsen. Man kan också tillaga sin mat på gårdens grill/picnic område eller deltaga i en vinprovning (mot betalning).

Lägenheterna på Agriturismo I Casali della Parata

Enrumslägenhet med 2+2 sovplatser

Dessa 7 enrumslägenheter ligger på första eller andra våningen och är alla olika inredda. De består av uppehållsrum med kokvrå (bl.a. två kokplattor och kylskåp), TV och dubbelsäng samt badrum med toalett och dusch. Det finns plats för två extra sängar i en dubbel bäddsoffa eller våningssäng. Dessa lägenheter har alla aircondition. Kokvråerna är lite spartanska. Enstaka lägenheter kan boka tillsammans då de har en dörr i mellan dem. Det finns inte privata uteplatser till lägenheterna men de som ligger på markplan har dock trädgårdsmöbler vid ingången.

Tvårumslägenhet med 4+2 sovplatser

Dessa 7 tvårumslägenheter ligger på första eller andra våningen och är alla olika inredda. De består av uppehållsrum med kokvrå (bl.a. två kokplattor och kylskåp), TV, dubbel bäddsoffa, sovrum med dubbelsäng samt badrum med toalett och dusch. Det finns plats för två extra sängar i en dubbel bäddsoffa eller våningssäng. Dessa lägenheter har alla aircondition. Kokvråerna är lite spartanska och lägenheterna passar bäst för fyra personer, men det finns precis plats för sex personer att sitta och äta tillsammans. Enstaka lägenheter är fördelade på två våningar med sovrummet överst (dock utan dörr). Det finns inte privata uteplatser till lägenheterna men de som ligger på markplan har dock trädgårdsmöbler vid ingången.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Agriturismo I Casali della Parata

Läs personliga omdömen av Agriturismo I Casali della Parata som ligger i Lazio. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Agriturismo I Casali della Parata. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 16 omdömen från Agriturismo I Casali della Parata

Idyllisk vingård i Velletri

Fantastiskt vackra omgivningar i Velletri, ca 40 min bilfärd från Rom. Ett ytterst välskött och välplanerat ställe, omgivet av marker där man odlar vin, kiwi, gula kiwi, samt diverse andra frukter. Härligt stora och moderna rum med en väldigt bra restaurang. En fantastisk pool, som aldrig var överfull - samt liggstolar till alla. Trevligt att uppleva atmosfären med lokala fester, både bröllop och födelsedagsfest i restaurangen. Vi åt middag i trädgården omgiven av olivträd. Av utflykter valde vi en dagstur till Rom, där vi besökte Vatikanen och andra stora sevärdheter; därutöver en tur till Monte Casino samt de små trevliga städerna i närheten av Velletri, bland annat Nemi som har jordgubbar som kännetecken, Grenzano de Rom och Nettuno. Vi kan varmt rekommendera stället, om man tycker om lugn och ro i trevlig lantliga omgivningar. Tack till Stefano och hans team.

Läs mer

Bra boende men för många inbokade privata fester

Allt var bra med boendet men det var 4 stora privata fester där gemensam utemiljö och poolområdet blev en del av "den privata festen"

Läs mer

Bedömning av Agriturismo I Casali della Parata

Läs mer

Vackert ställe i fantastiska omgivningar

Det var andra gången vi var på stället. Fantastiska omgivningar med möjligheter för utflykter till Rom och Velletri. Skulle vara bra med en engelskspråkig värd som kunde berätta om stället - historia, vinprovning osv. Restaurangen serverade god mat till ok priser. Vi kan varmt rekommendera stället till andra.

Läs mer

Ett paradis på jorden

Agriturismo I Casali della Parata är ett riktigt paradis. Omgivningar, faciliteter och personal bidrar alltihop i hög grad till en fantastisk semester – det är rena nöjet att höra sina barn leka i rekreationsområdet eller se dem bada i den stora poolen. Restaurangen är till verklig belåtenhet och vi kände oss särskilt privilegierade när chefskocken skickades ut till vårt bord för att översätta menyn, då han just då var den enda i personalen som kunde engelska.
Dock fanns några saker som kunde ha varit bättre, och som gör att man inte helt känner att pris och kvalitet hänger ihop, just med tanke på att stället återfinns i en högre prisklass. Till exempel saknas ljus över matbordet i lägenheten, elementen fungerade inte, den stora ytterbelysningen var bara tänd när restaurangen var öppen, dvs från torsdag till söndag, man hade inte tillgång till personal/ägare måndag till onsdag – och andra mindre fel som kanske egentligen bara är italienskt normaltillstånd. Lite synd, för med lite mer omsorg och uppmärksamhet på enskilda detaljer så skulle stället ha fått 5 stjärnor från oss.

Läs mer

Härlig avslappnande semester

Vi hade det riktigt härligt på Casali della Parata. Det var enkelt att ta sig in till Rom (5 minuter med bil till tågstationen som hade en stor gratisparkering och tåget som tog 55 minuter till Termini). Samtidigt var det verkligen skönt att komma bort från Roms pulserande stadsliv till ett stilla liv vid poolen på landet.

Vi var där i 2 veckor och använde det som bas för flera dagar inne i Rom och till utflykter i området runt omkring, samt lata dagar vid poolen. Passar utmärkt för en kombination av avslappning och storstadssemester. Saknade information från värdskapet var det går att hitta en lokal matbutik och rekommendationer på var man kan äta i närområdet - särskilt då de stänger den egna restaurangen från söndag/lunch till torsdag/middag. Det hade också varit bra om det hade haft en self-service bar vid poolen med något kallt att dricka, glass osv. Men - på det hela hade vi en bra vistelse!

Läs mer
 
search map