Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Sök och boka här

På semestern i Lazio kan du få både storstad, strand och lantlig frid

Den natursköna regionen Lazio, är självklart mest känd för att vara den region där Rom ligger. Den Eviga Staden är år efter år en av världens absolut största attraktioner, och en semester i Rom, är lika med möjligheten att få njuta av några av de mest oförglömliga, kulturella, historiska och gastronomiska upplevelsena i landet. En stad, vars storslagna arkitektur, är skäl nog att resa tillbaka om och om igen, för att slita ut skosulorna på de majestätiska torgen, de livliga vägarna och de små, mysiga gatorna.

Lazio är dock mer än det, så är du på semester i Rom eller på en annan plats i Lazio, kan du lugnt räkna med att många härliga upplevelser väntar på dig. Lazio är en region med en vacker natur, som bland annat kännetecknas av vita sandstränder, gröna dalar och öarna Ponza, Zanone och Palmarola (vilka du kan åka till med båt).

En dag på Villa Gregoriana Park

En av de vackraste platserna i Lazio är Villa Gregoriana Park, som Viator i samarbete med In-Italia säljer biljetter till. Dessa biljetter kan du i lugn och ro köpa hemifrån, innan du reser. Du kan med fördel spendera en av dina semesterdagar, med att ta en paus från Roms livliga centrum, och njuta av livet i dessa romantiska, lantliga omgivningar. Villa Gregoriana Park ligger i staden Tivoli, som är belägen cirka 20 km öster om Rom och sträcker ut sig på två sidor av en djup, dramatisk klyfta. Här välter Aniene-flodens vattenmassor över 100 meter ner till de romerska slätterna nedanför. I detta område kan du njuta av Lazios natur fullt ut, och samtidigt dyka ner i den fascinerande, romerska historian: Landskapet är nämligen fullt med lämningar från antikens tid. Den är verkligen en unik park, där historia och natur flätas samman på ett betagande sätt. Barnen kommer också att älska parken, där det på söndagar arrangeras speciella aktivitter för barn. Ett perfekt tillfälle att packa picknickkorgen och njuta av varandras sällskap i skuggan av de vackra träden. 

Rom - en stad som ska upplevas minst en gång i livet

Det finns nästan oändligt många sevärdheter, historiska minnesmärken, museum, intressanta gator, vackra byggnader, viktiga kyrkor, läckra restauranger, och mycket mer att beröka i Rom. Konsten är att kunna begränsa sig, och prioritera bland härligheterna, när du njuter på en semester eller en långhelg i Italiens huvudstad. Ett av de sätt, där du kan garantera dig själv att få se mer av staden, är att beställa biljetter till turer och sevärdheter hemifrån - något du kan göra via Viators hemsida. På detta sätt, undviker du köer, och kan börja din utforskning av staden på en gång. Och köerna kan bli långa i en världsberömd storstad som Rom - inte minst under högsäsongen (påsk och sommaren). Viator, som In-Italia samarbetar med, erbjuder bland annat en tre timmar lång guidad promenad (med engelskspråkig guide) på Colosseum och i det historiska Rom. Har visas du runt i Colosseum, medan guiden berättar om de skrämmande gladiatorkamperna som utspelade sig här en gång i tiden. Turen går också vi Forum Romanum, där du bland annat besöker ruinerna av Julius Ceasars tempel. Önskar du att gå ner på djupet av Colosseums histoira, kan du köpa till en guidad tur till de underjordiska rummen, arenan och den översta nivån. 

För de morgonpigga erbjuder Viator en speciell och mycket populär utflykt till Vatikanen, där du börjar med en överdådig frukost på Pinecone, varefter turen fortsätter - i en liten grupp - till Vatikanmuséerna innan de öppnar för offentligheten. Det ger en möjlighet att få beundra vidunder som Det Sixtinska Kapellet och Raphaels Rum i lugn och ro, innan du beger dig till Peterskyrkan genom en reserverad ingång som släpper in dig utan att behöva köa.

De ittar också många andra utflykter på programmet, för dig som bor i Rom under semestern och som önskar en dagstur utanför staden. Åk till exempel till platser i regionen Lazio, eller till Napoli, Pompeij och många andra spännande platser i närheten.

Tuscia - en arkeologisk pärla i Lazio

Endast en timmes biltur från Rom, väntar Tuscias relativt okända vidunder på att bli utforskade av dig. Området, här i hjärtat av det som en gång var estruskernas hemland, har ännu inte intagits av massturismen. Man kan fråga sig varför, eftersom de arkeologiska pärlorna står sida vid sida i dessa härliga, natursköna omgivningar. Du kommer säker att uppleva det som en fördel, att du kan studerna det intressanta kulturarvet utan att behöva kämpa dig igenom stora människogrupper. Det kan du bland annat göra på en 5-dagarstur i området, med start från staden Viterbo. På denna tur, som erbjuds av Viator i samarbete med In-Italia, är dagsprogrammet ihopsatt så att du får en både varierande och djupgående upplevelse av de historiska sevärdheterna - naturligtvis med avslappnande pauser med läcker, lokal mat och vin. Under turen på du på ett Bed & Breakfast eller i en semesterlägenhet i Viterbo.

Det finns många olika utflykter i Tuscia med Viator som du kan välja mellan, både kortare och längre än 5 dagar - det är upp till dig. Några turer, som den vi nämnt här ovan, har fokus på arkeologi, medan andra t.ex. har fokus på de lokala vinerna. 

Lazio kan mycket mer än du kanske tror, så det är bara för dig att ta för dig av "rätterna" i denna fantastiska region i hjärtat av Italien.

Så här beställer du din utflykt

Guidade turer och utflykter i Lazio erbjuds bland annat av Viator, som är specialister på innehållsrika turer över hela världen, och inte minst i Italien. All information om utflykter här på sidan är skrivna som inspiration till din semester, och vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar alltid till den aktuella informationen och beskrivningarna på utflykterna som du hittar i sökmaskinen hos bland annat Viator.

Se priser och beställ din utflykt: Sök och boka här

>>> Här kan du läsa mer om alla sevärdheter i Rom

 
search map